در حالت عادی وقتی لباسهای خود را در لباسشویی قرار میدهیم، دستگاه شروع به کار کرده و لباسها را تمیز میکند. اما ممکن است به خاطر وجود برخی مشکلات، لباسشویی هنگام کار کردن متوقف شده و با اینکه پاور (Power) و یا نمایشگر روشن است ولی هیچگونه عملیات شستشو انجام نشود. برای اینکه بدانیم علت این مشکل از کجا است و چطور میتوانیم آن را تعمیر کنیم، تصمیم داریم در ادامه این نوشته به علت توقف و یا خاموش شدن ناگهانی لباسشویی در حین کار بپردازیم.
خواندن مقاله: تعمیر ماشین لباسشویی ال جی
۸ علت اصلی توقف و یا خاموش شدن ناگهانی لباسشویی در حین کار
توجه: دقت داشته باشید علتهایی که در این مقاله به آنها اشاره میشود برای تمام برندهای لباسشویی کاربرد دارد و فرقی نمیکند که برند لباسشویی شما سامسونگ، ال جی، پاکشوما، دوو و یا… باشد.
در صورتی که لباسشویی وسط کار کردن متوقف میشود، میتواند علتهای مختلف مکانیکی و یا الکتریکی داشته باشید. در برخی مواقع با اینکه دستگاه روش است ولی فرایند شستشو ادامه پیدا نمیکند. اما گاهی هم ممکن لباسشویی کلا خاموش شده و دیگر روشن نشود. در ادامه به مهمترین علتهای این مشکل خواهیم پرداخت.
خواندن مقاله: تعمیر لباسشویی بوش در تهران
۱- وجود خرابی در دوشاخه و یا پریز برق
ممکن است به خاطر سیم کشی ضعیف ساختمان، چکه کردن آب به پریز و یا ضعیف بودن سیم استفاده شده، دوشاخه و یا پریز دچار مشکل شود و در نتیجه برق لباسشویی به یکباره قطع گردد. بنابراین اصلیترین علت توقف و یا خاموش شدن ناگهانی لباسشویی در حین کار میتواند به خاطر همین مساله باشد. برای اینکه با چنین مشکلاتی مواجه نشوید بهتر است از یک محافظ برق استفاده کنید.
خواندن مقاله: تعمیر لباسشویی ال جی در مشهد
۲- سوختن خازن پارازیت
این قطعه در انتهای دوشاخه لباسشویی وصل میشود و ممکن است به خاطر نوسانات برق، فشار بیش از حد و یا تمام شدن عمر مفید دستگاه، دچار سوختگی شود. هنگامی هم که خازن پارازیت از کار میافتد، باعث قطع شدن برق و یا اتصالی در ماشین لباسشویی میشود. دقت داشته باشید در صورتی که این قطعه سوخته باشد چارهای جز تعویض آن نخواهید داشت.
۳- علت توقف و یا خاموش شدن ناگهانی لباسشویی در حین کار به خاطر وجود مشکل در برد الکترونیکی
برد الکترونیکی وظیفه مدیریت بخشهای مختلف لباسشویی را بر عهده دارد. اما گاهی مواقع ممکن است به خاطر وجود نوسانات در جریان برق و سایر علتها دچار خرابی شود و نتواند دستور مناسب را ارسال کند. در نتیجه یکی از علتهای توقف لباسشویی در حین کار کردن میتواند خرابی برد الکترونیکی باشد. برای تعمیر و یا تعویض این قطعه باید از یک متخصص حرفهای کمک بگیرید. چرا که تعمیر آن بسیار حساس بوده و با کوچکترین اشتباه ممکن است بسوزد و مجبور شوید هزینه بسیار زیادی را بابت آن بپردازید. بهتر است بدانید برد الکترونیکی گرانترین قطعه لباسشویی محسوب میشود.
خواندن مقاله: تعمیر برد لباسشویی ال جی | بررسی+ هزینه
۴- خراب شدن تایمر
اگر به هر دلیلی برای تایمر لباسشویی مشکلی به وجود آمده باشد و حرکت نکند، دستگاه متوقف شده و در همان حالت میماند. این مشکل میتواند به خاطر یکی از دو علت زیر باشد.
- معیوب بودن توپی تایمر: اگر تایمر در جهت مخالف چرخانده شود، توپی دچار مشکل شده و برنامههای لباسشویی به درستی اجرا نمیشوند.
- خراب شدن چرخ دندههای موتور تایمر: موتور وظیفه به حرکت درآوردن محور تایمر را بر عهده دارد. از آنجایی که چرخ دندههای موتور از جنس پلاستیک هستند بعد از مدتی کار کردن ساییده میشوند و نمیتوانند درست عمل کنند.
۵- خراب شدن میکروسوئیچ و قفل درب لباسشویی
دیگر علت توقف و یا خاموش شدن ناگهانی لباسشویی در حین کار میتواند به خاطر خراب شدن میکروسوئیچ و قفل درب باشد. در واقع هنگامی که لباسشویی متوجه شود درب دستگاه باز است به هیچ عنوان عملیات شستشو را آغاز نمیکند. به همین خاطر اگر میکروسوئیچ خراب شده باشد، دستگاه فکر میکند درب لباسشویی باز است و حتی در حین شستشو آن را متوقف میکند.
در این حالت معمولا دستگاه روشن میماند ولی فرایند شستشو ادامه پیدا نمیکند. برای اینکه مطمئن شوید مشکل از این قطعه است یا خیر باید با استفاده از یک مولتی متر، سوئیچ درب را بررسی کنید. دقت داشته باشید میکروسوئیچ اگر خراب شده باشد باید تعویض گردد و امکان تعمیر آن وجود ندارد.
خواندن مقاله: تعمیر لباسشویی ال جی در تهران
۶- علت توقف و یا خاموش شدن ناگهانی لباسشویی در حین کار به خاطر وجود مشکل آبگیری
برای اینکه لباسشویی کار کند باید آب وارد دستگاه شود. شیر ورودی آب، شیر برقی و هیدروستات سه قطعه مهم در این پروسه هستند. به این صورت که اولا باید شیر ورودی باز باشد تا آب بتواند وارد دستگاه شود. سپس برد الکترونیکی به شیر برقی فرمان دهد و آبگیری آغاز گردد. بعد از آن و هنگامی که هیدروستات متوجه شد آب به اندازه کافی وارد لباسشویی شده، آن را به برد ارسال و برد شیر برقی متوقف میکند.
در صورتی که برای هر کدام از این قطعات مشکلی به وجود آمده باشد، عملیات آبگیری با اختلال مواجه شده و در نتیجه لباسشویی در حین کار متوقف میشود. در بسیاری از موارد این مشکل به خاطر بسته بودن شیر ورودی و یا خمیدگی در شلنگ به وجود میآید.
خواندن مقاله: ۶ علت آبگیری نکردن ماشین لباسشویی و راه حل های رفع مشکل
۷- نامتعادل بودن بار ماشین لباسشویی
هر لباسشویی ظرفیت مجاز و مخصوص به خود را دارد و اگر میزان لباس موجود در آن بیش از ظرفیت باشد، دستگاه در حین شستشو متوقف میشود. به همین خاطر بهتر است حجم لباسها به اندازه مجاز باشد و درام را بیش از اندازه پر نکنید.
۸- مسدود شدن مسیر تخلیه و یا خراب بودن پمپ تخلیه
دیگر علت توقف و یا خاموش شدن ناگهانی لباسشویی در حین کار میتواند به خاطر مسدود شدن مسیر تخلیه باشد. این مسیر از قطعات مختلفی تشکیل شده که عبارتند از:
- شلنگ تخلیه
- فیلتر تخلیه
- پمپ تخلیه
- لوله فاضلاب
اگر هر کدام از این موارد دچار گرفتگی شده باشند، لباسشویی عملیات شستشو را ادامه نخواهد داد.
در مدلهای جدید معمولا این مشکل با کد خطا نمایش داده میشود. برای برطرف کردن این مساله باید فیلتر و شلنگ تخلیه را بررسی کنید تا دچار مسدودی نشده باشند. اگر هم مشکل از پمپ تخلیه بود باید از یک متخصص بخواهید آن را بررسی کند و در صورت نیاز آن را تعویض نماید.
خواندن مقاله: تعمیر لباسشویی بوش
دیگر دلیل های توقف و یا خاموش شدن ناگهانی لباسشویی در حین کار
علاوه بر دلایلی که در بالا گفتیم، علتهای دیگری نیز برای این مساله وجود دارد که عبارتند از:
- خراب شدن سنسور دمای ماشین لباسشویی
- تنظیمات نادرست دستگاه
- استفاده بیش از حد از مواد شوینده
خواندن مقاله: تعویض یا تعمیر لباسشویی
چطور از توقف ناگهانی لباسشویی جلوگیری کنیم؟
برای اینکه جلوی به وجود آمدن این مشکل را بگیرید، میتوانید کارهای زیر را انجام دهید.
- قبل از روشن کردن لباسشویی از باز بودن شیر ورودی آب اطمینان حاصل کرده و سعی کنید با توجه به ظرفیت دستگاه در آن لباس قرار دهید.
- دفترچه راهنمای دستگاه را مطالعه کنید تا با برنامههای شستشوی آن آشنا شوید.
- هر چند وقت یکبار نسبت به تمیز کردن فیلتر و پمپ تخلیه اقدام نمایید.
- برای لباسشویی از یک محافظ برق استفاده کنید.
- از شستن وسایل سنگین مثل پتو در لباسشویی خودداری کنید.
- مواد شوینده را به اندازه استفاده کنید. برای مطالعه بیشتر میتوانید به مقاله نحوه استفاده از مایع لباسشویی به چه شکل است؟ مراجعه نمایید.
کلام آخر درباره دلیل توقف یا خاموش شدن ناگهانی لباسشویی
همانطور که دانستید دلیل توقف و یا خاموش شدن ناگهانی لباسشویی در حین کار متفاوت است و قطعات زیادی میتوانند در این امر دخیل باشند. در صورتی که با تعمیر ماشین لباسشویی و نحوه عملکرد قطعات آن آشنایی ندارید، بهتر است از دستکاری کردن آن خودداری کرده و از یک تعمیرکار بخواهید آن را بررسی کند.