کثیفیها و گرد و غبار با گذشت زمان در پنل داخلی کولر گازی جمع شده و عملکرد آن را دچار اختلال میکنند. با وجود اینکه فیلتر جلوی ورود بسیاری از این آلودگیها به اوپراتور را میگیرد ولی بازهم امکان دارد مقداری از آنها به اوپراتور برسد. به همین دلیل توصیه میشود هر چند سال یکبار نسبت به تمیز کردن پنل داخلی کولر گازی اقدام نمایید. البته این مدت زمان بستگی به کثیفی پنل داخلی دارد. اگر پنل در مکانی نصب شده که گرد و غبار زیادی دارد، باید هر چند ماه یکبار آن را بشویید. به همین دلیل تصمیم داریم در این مطلب به آموزش نحوه شستشوی پنل داخلی کولر گازی (Teaching how to wash the internal panel of the air conditioner) بپردازیم.
در صورتی که کمی دانش فنی داشته باشید، میتوانید خودتان در خانه این کا را انجام دهید. اما اگر وقت انجام آن را ندارید، باید از یک فرد متخصص کمک بگیرید.
بخوانیم: تعمیر کولر گازی
آموزش قدم به قدم نحوه شستشوی پنل داخلی کولر گازی
با آغاز فصل گرما نیاز افراد به استفاده از کولر گازی در خانه و محل کار بیشتر میشود. بنابراین لازم است هر ساله کولر گازی را سرویس کرده و مشکلات آن را برطرف نمایید. یکی از کارهایی که در سرویس این دستگاه انجام میشود، تمیز کردن پنل داخلی و خارجی است که در ادامه به آموزش قدم به قدم نحوه شستشوی پنل داخلی کولر گازی خواهیم پرداخت.
بخوانیم: طریقه باز کردن پنل کولر گازی اسپلیت ال جی (LG)
۱. آماده کردن وسایل مورد نیاز برای شستشوی پنل داخلی کولر گازی
اولین قدم برای شستشوی پنل داخلی، آماده کردن تجهیزات و وسایل مورد نیاز برای انجام اینکار است. در صورتی که کولر گازی را در آشپزخانه نصب کردهاید، گرما و پخت و پز باعث میشود کویلها چرب شوند. به همین دلیل باید از پاک کننده چربی یا اسپری گاز پاک کن استفاده کنید. در غیر اینصورت داشتن برس، آب پرفشار و ماده شوینده معمولی برای تمیز کردن کولر گازی کافی است.
۲. آماده کردن کولر گازی برای شستشو
قدم بعدی در شستشوی پنل داخلی کولر گازی، آماده کردن خود دستگاه است. برای اینکار ابتدا کولر را از برق جدا کنید تا خطری شما را تهدید نکند. قطع برق را به دو صورت میتوانید انجام دهید؛ یا دوشاخه را از برق بکشید یا فیوز برق کولر گازی را قطع نمایید.
البته قبل از قطع برق توصیه میکنیم کولر را روی حالت فن قرار داده و اجازه دهید ۳۰ دقیقه کار کند. با اینکار رطوبت داخل دستگاه تبخیر شده و تمیز کردن آن را آسان میکند.
بخوانیم: وسایل مورد نیاز برای تعمیر کولر گازی
۳. تمیز کردن فیلترها
بعد از انجام مراحل بالا، نوبت به شستشوی فیلتر پنل داخلی کولر گازی میرسد. برای دسترسی به فیلتر، کافی است قاب پنل جلویی را بیرون بیاورید. (فیلتر هوای کولر گازی، قطعه مستطیلی بلندی است که در قسمت جلویی دستگاه نصب میشود).
تا جای ممکن فیلتر را با جارو برقی یا مسواک تمیز کنید تا شستشوی آن راحت شود. در نهایت، فیلتر را با صابون و آب ولرم به خوبی شسته و بگذارید به طور کامل خشک شود. اگر فیلتر خیلی کثیف بود از اسپری یا پاک کنندههای مخصوص استفاده نمایید.
توصیه میشود هر ۲ یا ۳ هفته یکبار، فیلتر را بشویید. همچنین از خشک کردن فیلتر در جلوی نور مستقیم خورشید خودداری کنید.
۴. تمیز کردن سنسورها
قدم بعدی در شستشوی پنل داخلی کولر گازی، تمیز کردن سنسور است. برای اینکار سنسور را جدا و بعد از تمیز کردن در جای خود قرار دهید. سنسور وظیفه تشخیص دمای محیط را بر عهده دارد. بنابراین کثیف شدن آن میتواند عملکرد کولر را دچار اختلال کند.
بخوانیم: سرویس کولر گازی را چه زمانی انجام دهیم؟
۵. شستشوی کویلهای پنل داخلی کولر گازی
برای شستشوی کویلها دو روش پیش روی خود دارید.
- با استفاده از آبپاش مقداری مواد شوینده یا اسپری چربی پاک کن را روی کویلها پاشیده و بین ۳۰ دقیقه الی ۱ ساعت منتظر بمانید. سپس با استفاده از برس یا مسواک، گرد و خاک موجود روی کویل را پاک کنید.
- بعد از ریختن مواد شوینده روی کویلها، میتوانید با استفاده از بخارشوی آن را تمیز کنید. البته اگر میزان چربی و گرد و غبار زیاد بود، میتوان از هر دو روش به طور همزمان استفاده کرد.
۶. تمیز کردن لوله تخلیه
یکی دیگر از موارد ضروری در شستشوی پنل داخلی کولر گازی، تمیز کردن مسیر و لوله تخلیه است. چرا که انسداد و گرفتگی این لوله میتواند مشکلات زیادی از جمله نشتی آب از کولر گازی را به دنبال داشته باشد.
بخوانیم: چگونه فیلتر کولر گازی را تمیز و یا تعویض کنیم؟
۷. روشن کردن کولر گازی
بعد از شستشوی کامل پنل داخلی کولر گازی، قطعاتی که جدا کردهاید را در جای خود قرار داده و درب پنل را ببندید. البته قبل از اینکار باید اجازه دهید همه قسمتهای پنل داخلی به خوبی خشک شود. در نهایت، کولر را به برق متصل کرده و آن را روشن کنید.
در صورتی که هر گونه صدای غیرعادی مشاهده کردید، هر چه سریعتر دستگاه را خاموش کرده و از یک متخصص بخواهید آن را بررسی کنید.
نکات مهم و اساسی در قبل و بعد از شستشوی پنل داخلی کولر گازی
- دفترچه راهنمای کولر گازی را به طور کامل مطالعه کرده و با ویژگیها و عملکرد آن آشنا شوید.
- قبل از شستن دستگاه، حتما آن را از برق جدا کنید.
- قبل از جدا کردن قطعات مختلف کولر گازی، از آنها عکس بگیرید تا بعدا درست نصب کنید.
- اگر با نحوه شستن پنل داخلی آشنا نیستید، حتما آموزشها لازم را ببینید.
- برای شستشوی پنل داخلی از وسیله مخصوص به آن استفاده کنید.
- اگر هیچ اطلاعی در مورد انجام اینکار ندارید، حتما از یک فرد متخصص و حرفهای کمک بگیرید.
- فیلترها را قبل از قرار دادن به طور کامل خشک کنید.
- سنسور و فیلتر را درست نصب کنید.
- بعد از اتمام مراحل شستشو، درب پنل را کاملا محکم نمایید.
- در نهایت پس از گذشت نیم ساعت میتوانید کولر را روشن کرده و از آن استفاده کنید.
بخوانیم: تنظیم بهترین دما برای گرمایش و سرمایش کولر گازی در زمستان و تابستان
چرا شستشوی پنل داخلی کولر گازی اهمیت دارد؟
تمیز کردن پنل داخلی کولر گازی فواید زیادی دارد که از مهمترین دلایل آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- بهبود عملکرد کولر گازی
- صرفهجویی در هزینههای برق
- افزایش عمر مفید دستگاه
- تمیز شدن هوای خروجی از کولر و از بین بردن مشکلات تنفسی
- جلوگیری از رشد کپک و سایر آلودگیها
بنابراین میتوان نتیجه گرفت تمیز کردن پنل داخلی به خصوص فیلترهای آن به صورت دورهای لازم و ضروری است. امیدواریم آموزش نحوه شستشوی پنل داخلی کولر گازی برای شما مفید بوده باشد. چنانچه برای سرویس دورهای کولر گازی یا تمیز کردن پنل داخلی و خارجی نیاز به تکنسین داشتید، کافی است با کارشناسان هوم کارا تماس بگیرید.