کولرهای گازی همواره در حال پیشرفت هستند و قابلیتهای کاربردی زیادی به آنها اضافه میشود. یکی از این ویژگیها حالت گرمایش کولر گازی است که به دستگاه این امکان را میدهد تا علاوه بر سرما بتواند گرما نیز تولید کند. به همین خاطر در این آموزش از هوم کارا تصمیم داریم تا شما را با نحوه راهاندازی حالت گرمایش کولر گازی و تنظیم آن آشنا کنیم.
آیا کولر گازی شما حالت گرمایش دارد یا خیر؟
قبل از اینکه بخواهید این ویژگی را فعال کنید، بهتر است در مرحله اول از وجود حالت گرمایش کولر گازی خود مطمئن شوید. امروزه اکثر شرکتهای تولید کننده کولر گازی، مدلهای دوفصله را تولید کرده و به بازار عرضه میکنند. با این حال با قاطعیت نمیتوان گفت که تمام کولر گازیها هر دو حالت سرمایش و گرمایش را دارند. برای اینکه متوجه شوید کولر شما این قابلیت را دارد یا خیر، میتوانید یکی از کارهای زیر را انجام دهید.
- سادهترین روش، جستجوی مدل کولر در اینترنت و مشاهده مشخصات آن است. بهترین منبع هم سایت تولید کننده کولر است.
- مطالعه دفترچه راهنمای کولر گازی.
- پرسیدن از نمایندگیهای مجاز و یا کسی که کولر را از او خریداری کردید.
- بررسی و مطالعه برچسبهای فنی کولر گازی.
روش راه اندازی و تنظیم دمای حالت گرمایش کولر گازی
بعد از آنکه از وجود حالت گرمایش کولرگازی مطمئن شدید، نوبت به راهاندازی آن میرسد. به همین منظور ابتدا باید بر روی ریموت کنترل دستگاه، گزینه Mode و یا Menu انتخاب کنید. با انتخاب این گزینه، حالتهای مختلف کولر گازی شامل Fan (فن)، Cool (سرما)، Heat (گرما)، Auto (خودکار) و Dry (خشک) نمایش داده میشود که برای راهاندازی گرمایش باید Heat را انتخاب کنید.
بهتر است بدانید این حالتها به صورت نمادین و با اشکال پنکه، دانه برف، خورشید، چند فلش مدور و قطره آب نیز بر روی نمایشگر کولر نشان داده میشود که خورشید همان حالت گرمایش است.
بعد از اینکه حالت گرمایش کولر گازی را انتخاب کردید، میتوانید با زدن دکمه Temp یا همان دما، درجه گرمایش را نیز تنظیم کنید. بهترین دما که متناسب با دمای بدن انسان باشد، محدوده ۲۵-۲۶ درجه سانتیگراد است.
لازم به ذکر است ۱۶ درجه خنکترین و ۳۰ درجه گرمترین حالت در کولر گازی است.
بیشتر بخوانید: تنظیم بهترین دما برای گرمایش و سرمایش کولر گازی در زمستان و تابستان
مکانیزم و نحوه کار گرمایش کولر گازی
حالا که نحوه راهاندازی گرمایش کولر گازی را یاد گرفتید، بهتر است با نحوه کارکرد آن نیز آشنا شوید تا در مواقع نیاز بتوانید آن را عیبیابی و تعمیر نمایید. عملکرد کولر گازی در حالت گرمایش و سرمایش متفاوت از یکدیگر است. به این صورت که:
- هنگامی که حالت گرمایش کولر گازی را فعال میکنید، سیکل کولر گازی به وسیله شیر معکوس کننده تغییر میکند. یعنی گاز داغ به جای اینکه به سمت پنل خارجی حرکت کند، به سمت پنل داخلی رفته و لولههای اپراتور را گرم میکند.
- سپس این گرما توسط فن داخلی به فضای داخل منزل رفته و باعث گرم شدن خانه میشود.
- بعد از آن، گاز مبرد که در حال حاضر سرد شده، دوباره به سمت پنل خارجی رفته و با جذب گرمای محیط دوباره گرم میشود و مجددا به سمت پنل داخلی برمیگردد. بدین صورت کولر گازی باعث هدایت گرما به داخل خانه میشود.
از دیگر تفاوتهایی که بین حالت گرمایش و سرمایش وجود دارد این است که در حالت سرمایش بعد از رسیدن دمای منزل به دمای تنظیم شده، کولر خاموش میشود. اما در حالت گرمایش بعد از رسیدن به دمای تنظیم شده، فن داخلی دستگاه خاموش شده و عمل برفک زدایی شروع میشود.
بیشتر بخوانید: نحوه کار کولر گازی + انیمیشن
عیبیابی حالت گرمایش کولر گازی و علت تولید نکردن گرما
گاهی مواقع ممکن است هنگام استفاده از حالت گرمایش کولر گازی متوجه شوید که هوای خروجی از دستگاه گرم نیست و اصلا گرمایی تولید نمیکند. علت به وجود آمدن این مشکل دلایل زیادی میتواند داشته باشد که در ادامه با برخی از آنها آشنا خواهیم شد.
- کم شدن میزان گاز مبرد در دستگاه.
- خراب شدن فیلترهای پنل داخلی.
- از کار افتادن فن پنل داخلی و یا فن پنل خارجی.
- خراب شدن کندانسور خارجی.
- درست عمل نکردن کمپرسور.
- خراب شدن شیر چهار طرفه.
- یخ زدن کندانسور.
- شارژ بیش از حد مجاز کولر گازی.
نکته: هنگامی که کولر را تازه روشن میکنید، حداقل باید حدود ۵ دقیقه صبر کنید تا باد گرم تولید شده و از دریچههای کولر خارج شود. اما اگر بعد از گذشت ۱۵ دقیقه باز هم باد گرم خارج نشد، احتمالا کولر به سرویس نیاز دارد.
البته بهتر است بدانید کولرهای گازی ممکن است با مشکلات دیگری نیز مواجه شوند که ما در مقاله جداگانهای به نام تعمیر کولر گازی در محل مشکلات متداول این دستگاه و راه های کاهش مصرف برق مولر گازی را به طور مفصل شرح دادیم.
بیشتر بخوانید: سرویس کولر گازی را چه زمانی انجام دهیم؟ | آموزش قدم به قدم
مصرف برق کولرگازی در حالت گرمایش به چه صورت است؟
در حالت کلی اگر بخواهیم مصرف برق کولر گازی را مشخص کنیم باید بگوییم که این عدد به اختلاف دمای محیط و دمایی که دستگاه را بر روی آن تنظیم کردید، بستگی دارد. یعنی هر چقدر اختلاف بین این دو زیاد باشد، دستگاه مدت زمان زیادی کار کرده و در نتیجه مصرف برق بالا میرود. مثلا اگر در فصل تابستان دما را بر روی ۲۵ درجه تنظیم کرده باشید، چون اختلاف دمای بیرون با دمای تنظیم شده بسیار کم است، کولر در مدت زمان کوتاهی دمای محیط را تنظیم میکند. اما در فصل زمستان به دلیل بالا بودن اختلاف دما، کولر برای گرم کردن خانه باید مدت زمان زیادی کار کند. پس میتوان نتیجه گرفت میزان مصرف برق کولر گازی در فصل زمستان بیشتر از سایر فصلها خواهد بود.
اما با این وجود میزان مصرف برق کولر گازی در مقایسه با سیستمهای گرمایشی قدیمی مانند بخاری برقی، بسیار کمتر است. چرا که دستگاههای قدیمی برای گرم کردن محیط از المنت حرارتی استفاده میکردند و باعث مصرف زیاد برق میشد. اما در کولر گازی از هیچ المنتی استفاده نشده و در نتیجه مصرف پایینی دارد.
برای اینکه متوجه میزان مصرف دقیق برق کولر گازی در حالت گرمایش شوید، میتوانید قبض برق خود را در قبل و بعد از استفاده از حالت گرمایش مقایسه کنید.
مزایای استفاده از حالت گرمایش کولرگازی
- هزینه نگهداری پایین
- استفاده دومنظوره برای سرمایش و گرمایش
- راندمان بالا
- هزینه تعمیر و نگهداری پایین
- طول عمر مفید بالاتر
- امنیت بالا در مقایسه با دیگر وسایل گرمایشی مثل بخاری
نحوه استفاده از گرمایش کولر گازی گرین
کولر گازیهای گرین در ظرفیتهای ۹۰۰۰ تا ۳۶۰۰۰ تولید شده و به بازار عرضه میشود. از آنجایی که در کولر گازی گرین از کمپرسورهای روتاری و پیستونی استفاده شده، میتوان در هر اقلیمی از آن استفاده کرد. این کولر گازی هر دو قابلیت سرمایش و گرمایش را داشته و با داشتن عملکرد مطلوب، جایگزین مناسبی برای دیگر دستگاههای برودتی است. در کولر گازی گرین نیز مانند سایر برندها با زدن دکمه Mode بر روی ریموت و انتخاب حالت Heat میتوانید از قابلیت گرمایش این دستگاه استفاده نمایید.
نکات مهم در هنگام استفاده از حالت گرمایش اسپلیت
برای اینکه کولر گازی بهترین عملکرد را داشته باشد بهتر است مواردی که در ادامه گفته میشود را به صورت کامل رعایت کنید.
- هنگام استفاده از گرمایش کولر گازی باید تمام دربها و پنجرهها را ببندید تا انرژی دستگاه هدر نرود و زودتر خانه را گرم کند.
- درجه حرارت دستگاه را سعی کنید متناسب با فصل و مکان تنظیم کنید. بهعنوان مثال در فصل زمستان دمای مناسب برای اتاقها بین ۲۵-۲۶ درجه سانتیگراد و برای مکانهایی مثل سرویس بهداشتی ۱۶ درجه است.
- تا جای ممکن سعی کنید از حالت اقتصادی استفاده کنید تا در مصرف انرژی صرفهجویی شود.
- از تناسب متراژ محیط با قدرت اسپلیت اطمینان حاصل کنید.
- میزان مصرف برق را در نظر بگیرید تا مصرفتان بیش از حد استاندارد نباشد.
بنابراین با رعایت نکات بالا میتوانید بهترین استفاده را از حالت گرمایش کولر گازی داشته باشید و با یک تیر دو نشان بزنید. ما در هوم کارا مقالات مختلفی در رابطه با کولر گازی تهیه کردیم که با مطالعه آنها میتوانید مشکلات به وجود آمده برای این دستگاه را برطرف نمایید. برخی از این مقالات عبارتند از:
- چگونه فیلتر کولر گازی را تمیز کنیم و یا در صورت نیاز فیلترها را تعویض کنیم؟
- کد خطا و ارور کولر گازی سامسونگ (SAMSUNG)
- علت بخار دادن کولر گازی
- کد خطا یا ارور کولر گازی میتسوبیشی
- علت اتومات نکردن کولر گازی چیست؟
- نحوه شارژ گاز کولر گازی با ترازو
- علت تخلیه نشدن آب کولر گازی و علت آب دادن کولر گازی
- آموزش تعمیر کولر گازی