نحوه کار کولر گازی

نحوه کار کولر گازی + انیمیشن

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram

امروزه استفاده از کولر گازی بسیار زیاد شده و توانسته جای کولر آبی و پنکه‌ها را بگیرد. این دستگاه علاوه بر تنظیم دمای محیط، می‌تواند رطوبت هوا را نیز تنظیم کند. کولر گازی نیز مانند یخچال از گاز مبرد برای سرد کردن استفاده می‌کند و از این لحاظ عملکرد یکسانی با یکدیگر دارند. سوالی که برای افراد زیادی به وجود می‌آید این است که نحوه کار کولر گازی به چه شکل است و چطور محیط خانه را خنک کند؟ در ادامه این نوشته قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم تا بتوانید استفاده بهینه‌ای از این دستگاه داشته باشید.

خواندن مقاله: تنظیم بهترین دما برای گرمایش و سرمایش کولر گازی در زمستان و تابستان

سیستم کولر گازی

آشنایی با قطعات و بخش‌های مختلف کولر گازی

قبل از ورود به بحث نحوه کار کولر گازی بهتر است با قطعات این دستگاه بیشتر آشنا شویم. کولر گازی انواع مختلفی دارد که هر کدام از آن‌ها ساختار متفاوتی از یکدیگر دارند. مثلا کولر گازی پنجره‌ای و پرتابل یک تکه بوده و نوع اسپلیت آن از دو بخش پنل داخلی و خارجی تشکیل شده است. عملکرد این مدل‌ها تقریبا شبیه به هم است و تفاوت زیادی با یکدیگر ندارند. در ادامه بیشتر با اجزای این دستگاه آشنا خواهیم شد.

خواندن مقاله: سرویس کولر گازی را چه زمانی انجام دهیم؟ | آموزش قدم به قدم

 گاز مبرد کولر گازی

گاز مبرد چیست و چه نقشی در کولر گازی دارد؟

در ادامه آشنایی با نحوه کار کولر گازی بهتر است با ماده‌ای به نام گاز مبرد (گاز فریون) آشنا شوید که مهمترین نقش را در سیستم‌های خنک کننده مثل یخچال، کولر گازی و… دارد. این ماده شیمیایی دارای نقطه جوش بسیار پایینی بوده و به همین خاطر در حالت مایع می‌تواند گرمای محیط را دریافت کند و بخار شود. همچنین اگر این گاز تحت فشار قرار بگیرد، دوباره به حالت مایع برمی‌گردد و با کاهش دما باعث تولید سرما می‌شود.

بنابراین در سیستم‌های سرمایشی با تبدیل کردن این گاز به حالت مایع و گاز و بالعکس کاری می‌کنند تا سرمای مورد نظر تولید شود. این گاز کمترین میزان خطر را برای انسان‌ها دارد و غیر قابل اشتعال است.

خواندن مقاله: تعمیر کولر گازی

اجزای پنل خارجی کولرگازی

اجزای پنل خارجی کولر گازی

در کولر گازی اسپلیت، پنل خارجی در بیرون ساختمان نصب می‌شود تا صدای آن باعث آزار و اذیت ساکنان خانه نشود. اجزای تشکیل دهنده این پنل عبارت است از:

  • کمپرسور: این قطعه مهمترین قسمت سیستم تهویه به شمار می‌رود و وظیفه آن ایجاد نیروی مکش برای دریافت گاز مبرد از اوپراتور، متراکم کردن آن و فرستادن به کندانسور است که در این فرایند مبرد از حالت گاز به مایع تبدیل می‌شود.
  • کندانسور: قطعه بعدی که برای درک نحوه کار کولر گازی باید با آن آشنا شوید، کندانسور است. در واقع وظیفه اصلی کندانسور خنک کردن مبرد و تبدیل آن از حالت گاز به مایع است.
  • شیر انبساط: این شیر بین کندانسور و ورودی اپراتور نصب می‌شود و وظیفه آن کاهش فشار مبرد و انتقال آن به اوپراتور است. همچنین شیر انبساط وظیفه کنترل میزان مبرد ورودی به اوپراتور را نیز بر عهده دارد. در واقع هنگامی که گاز مبرد وارد شیر انبساط می‌شود به دلیل کاهش سریع فشار، سریعا سرد می‌شود.
  • فن: این قطعه در جلوی کمپرسور و سیم پیچی کندانسور نصب شده و دو وظیفه مهم زیر را بر عهده دارد.
  1. دمای کمپرسور را کاهش می‌دهد تا قطعات کمپرسور در اثر گرما آسیب نبینند.
  2. باعث پایین آمدن دمای مبرد در داخل کندانسور می‌شود.

خواندن مقاله: تمام چیزی که باید از نشتی گاز فریون در کولر گازی بدانید

قطعات کولر گازی

اجزای پنل داخلی کولر گازی

  • فن خنک کننده: این فن وظیفه مکش هوای داخل اتاق را بر عهده داشته و آن را به اوپراتور و فیلتر هوا منتقل می‌کند. در واقع فن خنک کننده هوای گرم داخل اتاق و همچنین آلودگی‌های هوا را جذب و با انتقال آن به بیرون باعث خنک شدن دمای خانه و تمیز شدن هوا می‌شود.
  • اوپراتور: هنگامی که مبرد حالت مایع دارد وارد اوپراتور شده و با جذب گرمای محیط دوباره به حالت گاز تبدیل می‌شود. بنابراین با دریافت گرمای محیط می‌تواند هوا را سرد کند. همچنین اوپراتور باعث کاهش رطوبت هوا نیز می‌شود.
  • لوله تخلیه: قطعه بعدی که در ادامه آشنایی با نحوه کار کولر گازی بهتر است با آن آشنا شوید، لوله تخلیه است. هنگامی که رطوبت هوا با سطح اوپراتور برخورد می‌کند به دلیل پایین بودن دمای اوپراتور، این رطوبت به آب تبدیل می‌شود. وظیفه لوله تخلیه هدایت این آب به بیرون از ساختمان است تا آب از کولر گازی چکه نکند.
  • دریچه کولر گازی: هوای خنکی که در کولر تولید می‌شود از طریق این دریچه به داخل خانه منتقل می‌شود. این دریچه قابلیت تنظیم داشته و به راحتی می‌توان میزان سرمای ورودی را کنترل کرد.
  • فیلتر هوا: این فیلتر ذرات خاک موجود در هوا را جذب کرده و در نتیجه به تولید هوای تمیز و مطبوع کمک می‌کند. فیلتر هوا قبل از اوپراتور قرار گرفته و هنگامی که فن خنک کننده هوا را مکش می‌کند، از فیلتر عبور می‌کند.

خواندن مقاله: تفاوت کولر گازی و اسپلیت چیست؟

 کولرگازی چگونه کار می کند؟

نحوه کار کولر گازی به چه شکل است؟

اساس کار کولر گازی انتقال گرما از محیط خانه به بیرون بوده و عملکرد آن دقیقا برعکس کولر آبی است. یعنی به جای اینکه هوای سرد را به محیط بدهد، گرمای آن را جذب می‌کند. انتقال گرما از محیط خانه به بیرون توسط گاز مبرد انجام می‌شود که در ادامه با این فرایند آشنا خواهیم شد.

  • گاز مبرد با وارد شدن به کمپرسور متراکم شده و به دلیل فشار بالا تبدیل به مایع می‌شود.
  • سپس مبرد وارد کندانسور شده و در آنجا گرمای خود را از دست می‌دهد.
  • این مایع بعد از عبور از کندانسور وارد شیر انبساط شده و فشار گاز افت می‌کند. در اثر این افت فشار حالت دوفازی یعنی مایع و گاز پیدا کرده و به سمت اوپراتور هدایت می‌شود.
  • مبرد در اوپراتور با جذب گرمای محیط دوباره تبخیر شده و سرمای خود را به اوپراتور می‌دهد.
  • هوای داخل خانه توسط فن خنک کننده به پنل داخلی وارد شده و بعد از عبور از سیم پیچ‌های اوپراتور، سرد شده و از سمت دیگر پنل به داخل خانه برمی‌گردد.
  • بعد دوباره این گاز به کمپرسور رفته و این چرخه ادامه پیدا می‌کند.

خواندن مقاله: چگونه فیلتر کولر گازی را تمیز کنیم و یا در صورت نیاز فیلترها را تعویض کنیم؟

فیلم طرز کار کولر گازی

نحوه کار سیستم گرمایش کولر گازی

برخی از کولر گازی‌های جدید علاوه بر تولید سرما می‌توانند گرما نیز تولید کنند که در نتیجه در فصول سرد داخل خانه را گرم می‌کنند. در این حالت عملکرد کولر کاملا برعکس شده و گاز به جای سرد شدن در کمپرسور، گرم می‌شود. سپس از طریق شیر چهار طرفه وارد اوپراتور شده و گرما را به محیط خانه منتقل می‌کند. برای آشنایی بیشتر با نحوه کار کولر گازی در حالت گرمایش می‌توانید به نوشته گرمایش کولر گازی مراجعه نمایید.

خواندن مقاله: کد خطا و ارور کولر گازی سامسونگ (SAMSUNG)

نحوه کار کولر گازی سامسونگ، ال جی، بوش و.. به چه شکل است؟

نحوه عملکرد کولر گازی‌ها در تمام برندهای موجود یکسان بوده و تفاوتی با یکدیگر ندارند. یعنی همه آن‌ها از گاز مبرد و چرخه‌ای که در بالا گفتیم برای خنک کردن و یا گرم کردن محیط استفاده می‌کنند. البته این برندها در مدل‌های مختلف کولر گازی از امکانات متنوعی استفاده کردند تا علاوه بر کاهش مصرف انرژی، باعث آرامش افراد خانه شوند. از جمله این تکنولوژی‌ها می‌توان به سیستم اینورتر، سیستم صرفه‌جویی در مصرف انرژی، توربو، سیستم خواب راحت، نانوسیلور، سیستم یون میکروپلاسما و سیستم حالت آرام اشاره کرد.

امیدواریم با مطالبی که در بالا گفتیم با نحوه کار کولر گازی آشنا شده باشید. این دستگاه نیز مانند بسیاری از وسایل برقی دیگر ممکن است بنابر دلایل مختلفی دچار خرابی شود و کار نکند. در این مواقع می‌توانید با کارشناسان هوم کارا در تماس باشید تا آن‌ها راهنمایی‌های لازم را به شما ارائه دهند.


خواندن مقاله: نحوه شارژ گاز کولر گازی با ترازو

خواندن مقاله: تعمیر کولر گازی اجنرال

خواندن مقاله: تعمیر کولر گازی پنجره ای | راهنمای کامل

هوم کارا

هوم کارا

هوم کارا با چندین سال سابقه درخشان در زمینه ارائه خدمات پس از فروش و تعمیرات لوازم‌خانگی به معتبرترین برندهای روز دنیا به میزان گسترده‌ای از تجربه و دانش دست پیداکرده است و قصد دارد با کمک گرفتن از پلتفرم خود خدمات سرویس، نگهداری و تعمیرات لوازم‌خانگی را با داشتن متخصصین دوره‌ دیده در سریع‌ترین زمان ممکن و بالاترین کیفیت ارائه نماید.