۹ علت جرقه زدن مایکروفر و سولاردام + راه حل آنها

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram

هنگامی که مایکروفر شما در حال گرم کردن و یا پخت‌وپز غذاست، ممکن است متوجه جرقه زدن مایکروفر شوید. در این شرایط باید قبل از هر اقدام دیگری، فورا آن را خاموش کنید و بعد از برق بکشید. سپس به بررسی و عیب یابی این ۹ علت جرقه زدن مایکروفر بپردازید. این مشکل در بسیاری از مایکروفرها رایج است و جای نگرانی نیست. با هوم کارا همراه باشید تا در این مطلب، علت های جرقه زدن مایکروفر را از موارد ساده تا تخصصی ذکر کنیم. توصیه می‌کنیم قبل از هر اقدامی برای تعمیر مایکروفر، آزمایش ساده‌ای که جلوتر توضیح می‌دهیم را انجام دهید و اگر دستگاهتان باز هم جرقه زد، حتما از تعمیرکار متخصص مایکروویو کمک بگیرید. این مطلب علت جرقه زدن مایکروفر الجی، علت جرقه زدن مایکروفر دوو، سامسونگ و دیگر برندها را پوشش می‌دهد.

در نظر داشته باشید جرقه زدن ماکروفر با ایجاد صدا و نور همراه است و در برخی موارد بر روی دیواره یا سقف درون دستگاه نقاط سوختگی مشاهده می‌شود.

هشدار: اجاق مایکروفر، امواج الکتریکی قدرتمندی تولید می‌کند که در شرایطی می‌توانند حتی کشنده باشند یا باعث آتش سوزی شوند. بنابراین از باز کردن قطعات مایکروفر و تعمیر خودسرانه آن جدا خودداری کنید و رفع موارد تخصصی جرقه زدن مایکروفر را به تکنسین ماهر این دستگاه بسپارید.

علت اول جرقه زدن مایکروفر: قطره های روغن یا مایعات دیگر و تکه های غذا درون دستگاه

علت جرقه زدن مایکروفر

یکی از مواردی که باعث جرقه زدن مایکروفر می‌شود، تجمع قطره‌های روغن، چربی، مایعات و خرده‌های مواد غذایی در مایکروفر است. در همین راستا توصیه می‌کنیم بعد از هر بار استفاده از مایکروفر، محفظه درون آن، دیواره‌ها و خصوصا سقف را با دستمالی مرطوب کاملا تمیز کنید. همچنین اگر صفحه گردان فلزی یا شیشه‌ای کف مایکروفرتان، جدا می‌شود آن را خارج کنید و شستشو دهید و بعد از خشک کردن، آن را سر جای خود قرار دهید. به این ترتیب می‌توانید با تمیز و سپس خشک کردن درون دستگاه، از جرقه زدن مایکروفر جلوگیری کنید.

علت دوم جرقه زدن مایکروفر: وجود قطعات فلزی درون دستگاه

علت جرقه زدن مایکروفر

حتی کوچک‌ترین قطعات فلزی می‌توانند باعث ایجاد جرقه زدن داخل مایکروفر شوند. همانطور که ذکر شد، دستگاه را خاموش کنید و آن را از برق بکشید سپس درب آن را باز کنید و از خالی بودن مایکروویو از هرگونه اجزای فلزی اطمینان حاصل کنید. برای مثال هر نوع ظروف فلزی، قاشق، چنگال یا سیم به جا مانده از اسکاچ سیمی و همچنین فویل یا روکش‌های آلومینیومی که بر روی غذا قرار می‌دهید، می‌توانند علت جرقه زدن مایکروفر شوند. بنابراین توجه داشته باشید که از ظروفی که برای استفاده در مایکروفر مناسب هستند، استفاده کنید و قبل از استفاده دوباره از دستگاه، مطمئن شوید هیچ ضایعه فلزی‌ای در آن قرار نداشته باشد.

سه پایه فلزی‌ مایکروفر اگر سالم باشد باعث جرقه زدن مایکروویو نمی‌شود زیرا با لایه‌ای از رنگ پوشیده شده است.

علت سوم جرقه زدن مایکروفر: آسیب دیدگی پایه فلزی درون مایکروفر

علت جرقه زدن مایکروفر

اکثر مایکروفرها دارای یک پایه فلزی برای ایجاد طبقه هستند که ممکن است به مرور زمان دچار فرسایش شود. پایه فلزی را بیرون بیاورید و آن را به دقت بررسی کنید. به مرور زمان، ممکن است رنگ قسمتی از پایه فلزی مایکروفر پریده باشد یا پلاستیک زیر پایه‌ها از بین رفته باشد که در این صورت می‌تواند علت جرقه زدن ماکروفر بشود. برای حل این مسئله، پایه فلزی دستگاهتان باید تعویض شود،  از مرغوب بودن پایه فلزی جدید مایکروویو اطمینان حاصل کنید چراکه نوع بی‌کیفیت آن می‌تواند باعث آسیب و جرقه زدن مایکروفر شود.

تشخیص مشکل، عیب‌ یابی و رفع ۶ علت دیگر جرقه زدن مایکروفر، نیازمند دانش و تخصص در زمینه سرویس و تعمیرات می‌باشد و هرگونه اقدام فرد غیرمتخصص برای حل ادامه موارد، آسیب بیشتر به مایکروفر، برق گرفتگی، آتش سوزی و خطرات جانی به دنبال دارد. در نتیجه کاراباما توصیه می‌کند آزمایش ساده زیر را انجام دهید تا متوجه شوید برای رفع مشکل جرقه زدن مایکروفر به تعمیرکار مایکروفر نیازمندید یا خیر:

ابتدا مواردی که در علت اول و دوم بیان شد را اجرا کنید؛ یعنی درون مایکروفر را کاملا تمیز کنید تا جایی که هیچ لکه‌ای از روغن یا دیگر مایعات و همچنین تکه‌های غذا در آن مشاهده نشود. سپس تمام متعلقات فلزی همچون پایه‌ها، جوجه گردان و بخارپز را از مایکروفر خارج کنید، سپس یک لیوان آب را در وسط سینی ماکروفر قرار دهید و به دستگاه زمان دهید تا آب را گرم کند.
در این مدت اگر مایکروفر جرقه نزند: یعنی علت جرقه زدن ماکروویو از رنگ پریدگی متعلقات فلزی، خط و خش روی بخار پز، استهلاک پین زیر پایه‌ها و مواردی از این دست است و قطعه آسیب دیده باید تعویض شود.
اگر مایکروفر جرقه بزند: یعنی دلیل جرقه زدن مایکروفر، فنی می‌باشد و احتمالا یکی از مواردی ست که در ادامه مطلب ذکر می‌کنیم. رفع این موارد را به تکنسین بسپارید تا مشکل جرقه زدن مایکروفر شما در سریع‌ترین زمان به نحو احسن برطرف شود.

علت چهارم جرقه زدن مایکروفر: خرابی همزن مایکروفر

علت جرقه زدن مایکروفر

همزن به پخت یکنواخت در مایکروفر کمک می‌کند. این قطعه انرژی گرمایی تولید شده توسط قطعه مگنترون را به صورت یکنواخت توزیع می‌کند. خرابی همزن باعث می‌شود انرژی گرمایی در یک ناحیه از مایکروفر متمرکز شده و پخش نشود. در نتیجه ی این مسئله، سوختگی و جرقه زدن مایکروفر اتفاق می‌افتد. عیب یابی همزن، تعمیر و یا تعویض آن در حیطه کاری تکنسین این دستگاه است و افراد غیرمتخصص با آسیب به مایکروفر، مشکلات بیشتری ایجاد می‌کنند.

علت پنجم جرقه زدن مایکروفر: خرابی کاور انتشار امواج مایکروفر

علت جرقه زدن مایکروفر

روی دیواره درونی مایکروفر، یک پوشش مستطیلی قرار دارد که کاور انتشار امواج نامیده می‌شود. وظیفه آن هدایت انرژی گرمایی به قسمت مرکزی مایکروفر است تا گرما بر قسمتی که شما ظرف حاوی غذا را قرار می‌دهید، متمرکز شود. گاها ممکن است ذراتی از غذا بر روی این پوشش قرار بگیرند، در این صورت گرمای قطعه مگنترون این ذرات غذایی را می‌سوزاند و موجب جرقه زدن مایکروفر می‌شود و سپس باعث آسیب به سر نازل می‌گردد که جرقه های پی در پی و بزرگتری را به دنبال خواهد داشت. رفع این مشکل باید توسط تعمیرکار مایکروفر با تعویض سر نازل و در برخی موارد تعویض پوشش انتشار امواج انجام شود.

علت ششم جرقه زدن مایکروفر: سوختگی قطعه دیود مایکروفر

علت جرقه زدن مایکروفر

قطعه دیود در ماکروفر، ولتاژ بالا ایجاد می‌کند که این ولتاژ در راستای انتقال گرما به قطعه مگنترون برای پخت‌وپز غذا کاربرد دارد. سوختگی دیود باعث جرقه زدن مایکروفر می‌شود.

هشدار: تعمیر و تعویض دیود ماکروویو به علت ولتاژ بالا خطر برق گرفتگی دارد.

علت هفتم جرقه زدن مایکروفر: خرابی قطعه مگنترون مایکروفر

علت جرقه زدن مایکروفر

همان طور که گفتیم، مگنترون از قطعات تولیدکننده انرژی گرمایی در مایکروفر است و خرابی این قطعه نیز می‌تواند باعث جرقه زدن مایکروفر شود.

علت هشتم جرقه زدن مایکروفر: اتصالات درونی

اتصالات درونی ممکن است ناشی از استهلاک عایق سیم‌پیچی داخل دستگاه، خرابی قطعات درونی مایکروفر و… باشند. این اتصالات باعث جرقه زدن مایکروفر (در بعضی موارد همراه با دود کردن دستگاه) می‌شوند و می‌توانند به بدنه دستگاه آسیب وارد کنند.

علت نهم جرقه زدن مایکروفر: خرابی محرک مایکروفر

محرک مایکروفر موجب چرخش سینی دستگاه می‌شود تا انرژی گرمایی به طور مساوی در ماکروفر توزیع شود. اگر این قطعه به درستی کار نکند، سینی نمی‌چرخد و حرارت بر یک ناحیه متمرکز می‌تابد و باعث جرقه زدن مایکروویو می‌شود. این مشکل ناشی از شکستگی موتور یا تسمه محرک است که باید توسط تکنسین مایکروفر رفع شود.

سرویس مایکروفر و سولاردام بهتر است هر ۶ ماه یکبار انجام شود. با ثبت درخواست آنلاین، در سریع‌ترین زمان سرویس‌کار متخصص این دستگاه به محلتان اعزام می‌گردد تا عملکرد دستگاهتان به حالت عادی برگردد و همچنین مایکروفر از آسیب‌های احتمالی آینده و خسارات ناشی از آن حفظ شود.

اقدامات پیشنهادی هوم کارا در جهت جلوگیری از جرقه زدن مایکروفر:

  1.  پس از هر بار استفاده از مایکروفر، با دستمال یا اسفنج مرطوب، درون دستگاه و قسمت درونی درب آن را تمیز کنید. (از استفاده از اسکاچ های فلزی سیمی یا ضخیم بپرهیزید)
  2.  از برنامه‌ها و قطعات جانبی مناسب برای هر نوع طبخ یا گرم کردن غذا استفاده کنید تا از آسیب به قطعات و فضای درونی مایکروفر جلوگیری شود. مثلا از سه پایه در برنامه مایکروویو استفاده نشود، زیرا در این شرایط آب شدن پین زیر سه پایه محتمل است.
  3. از ظروف مناسب برای مایکروفر استفاده کنید و ظروف فلزی یا ظروفی که لب پریدگی دارند را به کار نبرید تا از جرقه زدن مایکروفر ممانعت شود.
  4. از درپوش های مخصوص مایکروویو استفاده کنید تا تکه‌های غذا در دستگاه پخش نشود و لکه‌های چربی روی دیواره و سقف داخل ننشیند.
هوم کارا

هوم کارا

هوم کارا با چندین سال سابقه درخشان در زمینه ارائه خدمات پس از فروش و تعمیرات لوازم‌خانگی به معتبرترین برندهای روز دنیا به میزان گسترده‌ای از تجربه و دانش دست پیداکرده است و قصد دارد با کمک گرفتن از پلتفرم خود خدمات سرویس، نگهداری و تعمیرات لوازم‌خانگی را با داشتن متخصصین دوره‌ دیده در سریع‌ترین زمان ممکن و بالاترین کیفیت ارائه نماید.