۴ علت سوختن غذا در مایکروفر و نحوه رفع بوی سوختگی مایکروفر

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram

یکی از مشکلات گزارش شده برای مایکروفر و سولاردام، سوختن غذا در آنهاست. اگر بعد از قرار دادن غذا در ماکروفر و کار کردن آن متوجه بوی سوختگی غذا شدید یا دیدید که غذایتان سوخته است، این مطلب کاراباما به شما کمک می‌کند تا علت سوختن غذا و علت بوی سوختگی در ماکروفرتان را بیابید و آن را رفع کنید. همچنین غذاهایی که نباید در مایکروفر بگذارید را ذکر می‌کنیم. درنهایت نحوه از بین بردن بوی بد یا بوی سوختگی ماکروفر را با هم بررسی می‌کنیم.

چرا غذا در ماکروفر می‌سوزد؟

علت اول سوختن غذا در ماکروفر: تنظیم زمان و برنامه اشتباه برای مایکروویو

یکی از علت های سوختن غذا در ماکروفر، تنظیم اشتباه زمان برای پخت‌وپز یا گرم کردن غذاست. برای پخت‌وپز مواد غذایی مختلف در مایکروفر، حتما مطابق با نوع غذا؛ برنامه پخت‌وپز، یخ زدایی و گرم کردن را تنظیم کنید. همچنین برای ست کردن زمان ماکروفر، مدل و برند دستگاه را در نظر بگیرید و به کمک مطلب آموزش کار با مایکروفر، درست‌ترین تنطیمات را برای پخت‌وپز با ماکروفر و سولاردام انجام دهید.

علت دوم سوختن غذا در ماکروفر: استفاده از ظروف فلزی و چینی در ماکروفر

به هیچ عنوان از ظروف فلزی، فویل، آلومینیوم و همچنین ظروف چینی لب‌پر یا ظروفی که در تزیین آنها از آب طلا استفاده شده در مایکروفر استفاده نکنید. تمامی این موارد در ماکروفر باعث آتش‌سوزی و سوختن غذا می‌شوند. همچنین به خود دستگاه آسیب وارد می‌کنند. پیشنهاد می‌کنیم برای جلوگیری از سوختن غذا در مایکروفر، از ظروف مناسب مایکروویو و سولاردام استفاده کنید.

علت سوم بوی سوختگی در ماکروفر: خرابی قطعات ماکروفر

خرابی قطعاتی همچون مگنترون ماکروویو، می‌تواند باعث سوختن غذا در ماکروفر شود. در چنین شرایطی، ممکن است امواج، زیادی و بدون هدایت ساطع شوند که باعث گرم شدن بیش از حد اتاقک ماکروفر می‌شود و غذا می‌سوزد. اگر مشکل سوختن غذا در مایکروفر برایتان با رعایت نکات دیگر موارد ذکر شده حل نشد، از یک تکنسین متخصص ماکروفر کمک بخواهید تا ماکروفرتان از لحاظ فنی بررسی کند.

نکته: سرویس به موقع ماکروفر (هر ۶ ماه یکبار) باعث بهبود عملکرد دستگاه، افزایش عمر ماکروویو، مصرف بهینه انرژی و جلوگیری از خسارات مالی ناشی از عواقب سرویس نکردن می‌شود. همچنین باعث می‌شود مشکلات این چنینی برای مایکروفر پیش نیایند.

علت چهارم سوختن غذا در ماکروفر: نبود مولکول های آب در غذا

مایکروویو و سولاردام با تولید امواج الکترومغناطیس، گرما ایجاد می‌کنند تا غذاها پخته یا گرم شوند. به طور خلاصه، مایکروویو با تاثیر بر مولکول های آب داخل غذا، در آنها نوسان ایجاد می‌کند و غذا گرم می‌شود زیرا جذب امواج توسط مولکول های آب به میزان قابل توجهی بیشتر است. بنابراین اگر غذایی که در ماکروفر قرار می‌دهید فاقد رطوبت باشد، احتمالا غذا می‌سوزد یا در بهترین حالت خشک و برشته می‌شود. پس بهترین راه این است که از گذاشتن مواد غذایی زیر در ماکروفر خودداری کنید تا آنها مسبب سوختن غذا در ماکروفر نشوند. در ادامه غذاهایی که نباید در ماکروفر قرار دهید را می‌خوانیم.

چه غذاهایی را نباید در ماکروفر گذاشت:

۱. لیوان حاوی آب

اگر یک لیوان آب را برای جوشاندن در ماکروفر قرار دهید، دمای آب می‌تواند بیش از حد بالا برود و زمانی که به لیوانتان چای، قهوه و…. اضافه کنید منفجر شود یا سر برود. با اینکه جوشاندن آب با ماکروفر کار راحت‌تری ست اما بهتر است در این مورد ریسک نکنید.

۱. تخم مرغ خام

قرار دادن تخم‌ مرغ خام با پوست در مایکروفر، باعث تجمع بخار درون تخم مرغ و متلاشی شدن آن می‌شود و مایکروویو آسیب می‌بیند.

۲. برنج خام

باکتری های مضری در برنج خام وجود دارند که توسط اشعه های ماکروفر از بین نمی‌روند. از این رو پخت برنج در ماکروفر می‌تواند باعث مسمومیت غذایی شود. پس توصیه می‌کنیم برای پختن آن از مایکروفر استفاده نکنید.

۳. نان

احتمالا برایتان پیش آمده که برای گرم کردن نان از ماکروفر استفاده کرده باشید و نان خشک شده باشد. این مسئله به این علت اتفاق می‌افتد که نشاسته و قند موجود در نان به امواج واکنش نشان می‌دهند و نان خشک می‌شود.

۴. گوشت های فرآوری شده (سوسیس، کالباس و…)

تحقیقات نشان داده است استفاده از ماکروفر برای گرم کردن گوشت فرآوری شده باعث تولید اکسید کلسترول در آن می‌شود که از خود کلسترول نیز مضرتر است، منجر به بیماری های قلبی می‌شود و ضرر این نوع مواد غذایی را افزایش می‌دهد. بنابراین برای گرم کردن سوسیس، کالباس و… از ماکروفر و سولاردم استفاده نکنید.

۵. فلفل تند

قرار دادن سبزیجاتی همچون فلفل در مایکروفر باعث دود کردن فلفل و آزاد شدن ماده شیمیایی تند درون آن می‌شود که می‌تواند مسبب سوختن در ماکروفر شود. پس از این، هنگامی که درب ماکروفر را باز کنید به علت واکنش های آن ماده با امواج، احتمالا دچار سوزش چشم و مجرای تنفسی می‌شوید.

۶. سس قرمز گوجه فرنگی

اگر برای پخت غذا یا میل کردن آن عادت به سرو سس قرمز به صورت گرم دارید، پیشنهاد می‌کنیم این کار را با ماکروفر انجام ندهید. قرار دادن سس گوجه فرنگی باعث تمایل حرک ذرات آن می‌شود که این تمایل بر خلاف غلظت سس است، در نتیجه در لایه های زیرین سس، فشار تجمع می‌یابد و این فشار به سطح بالایی منتقل می‌شود. در نتیجه سس در کل محیط درونی ماکروفر پاشیده می‌شود. برای گرم کردن سس از اجاق گاز استفاده کنید تا بتوانید با هم زدن آن از تجمع فشار جلوگیری کنید.

۷. سبزیجات برگ دار و میوه‌ها

گذاشتن میوه (چه یخ زده چه تازه) و سبزیجات برگ دار (به خصوص کلم‌پیچ) در ماکروفر باعث جرقه زدن دستگاه می‌شود.

۸. روغن های پخت‌وپز

روغن های پخت‌وپز مثل روغن زیتون، روغن کنجد و… به علت ماهیت مولکول هایشان به میزانی که انتظار دارید در مایکروفر داغ نمی‌شوند پس ماکروفر گزینه خوبی برای گرم کردن روغن نیست.

۹. کلم بروکلی

با اینکه پخت کلم بروکی در مایکروویو رایج است اما باید بدانید که این کار بیشتر مواد معدنی و مواد مغذی آن را از بین می‌برد و خواص بروکلی را نابود می‌کند. بهترین روش طبخ این کلم، بخارپز کردن است.

۱۰. سیب زمینی پخته یا سرخ شده

گرم کردن مجدد سیب زمینی در ماکروفر و سولاردم می‌تواند باعث تولید نوعی ماده سمی در آن شود که خطرناک است و شما را بیمار می‌کند.

۱۱. قارچ پخته

قارچ هم مانند سیب زمینی، بهتر است پس از پخته شدن خورده شود. چراکه گرم کردن قارچ در ماکروفر مضر است.

۱۲. هر چیزی که قبلا یکبار گرم کرده‌اید

هر بار گرم کردن غذا در ماکروفر، کیفیت و خاصیت آن را پایین می‌آورد. با گرم نکردن بیش از یکبار غذا در ماکروفر برای سلامتی خود ارزش بگذارید.

نحوه رفع بوی سوختگی در ماکروفر | از بین بردن بوی بد ماکروفر

حالا اگر دلیل هر کدام از علت های سوختن غذا در ماکروفر، غذایی در ماکروفر شما سوخت، بوی سوختگی داخل محیط ماکروفر را پر می‌کند. در ادامه به جواب سوال چگونگی از بین بردن بوی بد ماکروفر می‌پردازیم.

راه اول رفع بوی سوختگی در ماکروفر:

دو قاشق قهوه را در یک لیوان آب بریزید و در مایکروویو قرار دهید. حدود ۲ دقیقه به ماکروفر زمان دهید تا قهوه بوی بد ماکروفر را به خود جذب کند.

راه دوم از بین بردن بوی بد ماکروفر:

در یک ظرف مناسب، یک فنجان آب و دو قاشق غذاخوری سرکه سفید بریزید و در ماکروفر قرار دهید و حدود ۵ دقیقه ماکروفر را روشن کنید. بعد از اتمام این زمان، درب ماکروفر را تا ۱۵ دقیقه باز نکنید تا بخار سرکه، بوی بد ماکروفر را بگیرد. در نهایت ظرف را خارج کنید و دیواره‌ها و سقف مایکروویو را با دستمال پارچه‌ای تمیز کنید.

راه سوم رفع بوی سوختگی در ماکروفر:

آب ۲ لیموترش را با یک فنجان آب مخلوط کنید و ۳ دقیقه در ماکروفر قرار دهید بعد از اتمام کار ماکروفر، حدود نیم ساعت درب آن را باز نکنید تا بخار لیمو بوی سوختگی مایکروفر را از بین ببرد.

هوم کارا

هوم کارا

هوم کارا با چندین سال سابقه درخشان در زمینه ارائه خدمات پس از فروش و تعمیرات لوازم‌خانگی به معتبرترین برندهای روز دنیا به میزان گسترده‌ای از تجربه و دانش دست پیداکرده است و قصد دارد با کمک گرفتن از پلتفرم خود خدمات سرویس، نگهداری و تعمیرات لوازم‌خانگی را با داشتن متخصصین دوره‌ دیده در سریع‌ترین زمان ممکن و بالاترین کیفیت ارائه نماید.