میزان مصرف برق لوازم خانگی

میزان مصرف برق لوازم خانگی | بررسی ۰ تا ۱۰۰ انواع لوازم

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram

روزبه‌روز تعداد لوازم خانگی بیشتر می‌شود و تقریبا می‌توان گفت اکثر آن‌ها از انرژی برق استفاده می‌کنند. هر کدام از این وسایل دارای توان مصرفی خاصی بوده و برخی کمتر و برخی زیادتر است. دانستن مصرف برق لوازم خانگی به ما کمک می‌کند تا اولا در هنگام خرید به میزان مصرف انرژی آن‌ها توجه کرده و ثانیا بتوانیم مصرف آن‌ها را کنترل کنیم. به همین خاطر تصمیم داریم در ادامه این نوشته به بررسی میزان مصرف برق لوازم خانگی بپردازیم. در ادامه همراه هوم کارا باشید.

محاسبه توان مصرفی

توان مصرفی چیست و چگونه محاسبه می‌شود؟

هنگامی که بحث محاسبه میزان مصرف برق لوازم خانگی و یا سایر دستگاه‌ها به میان می‌آید، معمولا با عبارت توان مصرف و یا آهنگ انرژی مصرفی مواجه می‌شویم. هر وسیله برقی در یک ثانیه انرژی مشخصی را مصرف می‌کند. به این میزان انرژی، توان مصرفی و یا آهنگ توان مصرف گفته می‌شود که با حرف P نمایش داده می‌شود. مثلا اگر گفته شود توان مصرفی تلفن همراه ۵ کیلووات ساعت است، یعنی این وسیله در هر ساعت ۵ کیلووات انرژی مصرف می‌کند.

همچنین برای تبدیل کیلووات به وات، باید آن را در عدد ۱۰۰۰ ضرب کنیم. مثلا اگر توان مصرف یک وسیله ۱.۵ کیلووات ساعت است، مصرف آن به وات ۱۵۰۰ می‌شود. هر چقدر که توان مصرفی یک وسیله برقی بیشتر باشد، به مراتب هزینه بیشتری نیز باید بابت برق بپردازید.

مصرف برق ظرفشویی

بررسی میزان مصرف برق ظرفشویی

با توجه به محاسباتی که در کشورهای پیشرفته بر روی انواع مختلف ماشین ظرفشویی انجام شده، میزان مصرف برق ظرفشویی را حدود ۱.۶ الی ۲ کیلووات ساعت (۱۶۰۰ الی ۲۰۰۰ وات بر ساعت) برآورد کردند. این میزان مصرف با توجه به استانداردها، عدد زیادی است و باید اقداماتی را در جهت کاهش این میزان انجام دهید.

۳ اقدام مهم در جهت کاهش برق مصرفی ماشین ظرفشویی

  • سعی کنید هنگام خرید ماشین ظرفشویی به برچسب انرژی آن توجه کرده و دستگاهی که کمترین میزان مصرف را دارد، خریداری نمایید. اگر با برچسب انرژی آشنایی ندارید، می‌توانید مقاله برچسب انرژی چیست ؟ را مطالعه نمایید.
  • در صورتی که ظرف‌ها زیاد کثیف نیستند، بهتر است از یک برنامه سبک استفاده کنید. اینکار باعث می‌شود تا هم آب کمتری مصرف شود و هم میزان مصرف برق پایین بیاید.
  • تا جای ممکن سعی کنید از تمام ظرفیت دستگاه استفاده کنید. بهتر است ظرف‌ها را در طول روز جمع کرده و به یکباره آن‌ها را بشویید.

بررسی برق مصرفی لوازم خانگی

بررسی میزان مصرف برق لباسشویی

در بررسی میزان مصرف برق لوازم خانگی پس از ظرفشویی، نوبت به ماشین لباسشویی می‌رسد. مصرف این دستگاه چیزی حدود ۵۰۰ وات بر ساعت است. در واقع بیشترین مصرف برق لباسشویی مربوط به آبگرمکن است که حدود ۹۰ درصد از برق صرف آن می‌شود. مابقی بخش‌ها که شامل شستن، خشک کردن و تخلیه آب تنها ۱۰ درصد از برق را مصرف می‌کنند. به همین خاطر سعی کنید تا جای ممکن از حالت گرمکن لباسشویی استفاده نکنید.

بررسی میزان مصرف برق یخچال فریزر

یخچال فریزر یکی از پراستفاده‌ترین وسایل برقی در هر خانه‌ای به شمار می‌رود، چرا که تقریبا به صورت ۲۴ ساعته روشن است. مصرف برق این وسیله چیزی حدود ۱۵۰ الی ۴۰۰ وات بر ساعت است. اگر بخواهیم به صورت سالانه این عدد را محاسبه کنیم، به شکل زیر خواهد بود.

  • مصرف برق یخچال ساید بای سای: ۲۵۰ الی ۴۵۰ کیلووات ساعت
  • یخچال فریزر جدا: ۱۷۰ الی ۳۶۰ کیلووات ساعت
  • یخچال معمولی: تقریبا ۱۷۰ کیلووات ساعت

مصرف برق کولر گازی

بررسی میزان مصرف برق کولر گازی

مورد بعدی که در بررسی میزان مصرف برق لوازم خانگی به آن خواهیم پرداخت، کولر گازی است. در حالت کلی میزان مصرف کولر گازی تقریبا ۵ برابر کولر آبی است. یعنی به عنوان مثال اگر کولر آبی ۱۰۰ وات بر ساعت برق مصرف کند، این عدد در کولر گازی ۵۰۰ وات خواهد بود. این میزان مصرف در مدل‌های جدید کولر گازی یعنی اینورتر، مقدار بسیار زیادی کاهش یافته است. به طور میانگین کولر گازی با وزن یک تن، بین ۸۰۰ الی ۱۰۰ وات بر ساعت مصرف برق دارد. با توجه به اینکه کولر گازی مدل‌های مختلفی با توان‌های متفاوت دارد، این عدد نیز می‌تواند با توجه به نوع کولر تغییر پیدا کند.

بهتر است بدانید کولر گازی از لحاظ میزان مصرف برق به دو گروه T1 و T3 تقسیم می‌شود که نوع تی یک برای مناطق معتدل و نسبتا خنک و نوع تی سه برای مناطق گرم و خشک مناسب است. مدل‌های تی یک دارای موتور اینورتر روتاری بوده و مصرف برق بسیار کمتری دارند. نوع اینورتر به کار رفته در مدل تی سه نیز پیستونی بوده و نسبت به مدل اینورتر T1، دو برابر مصرف برق بیشتری دارد.

میزان مصرف برق اتو

بررسی میزان مصرف برق اتو

به طور میانگین اتو معمولی بین ۱۰۰۰ الی ۱۲۰۰ وات بر ساعت مصرف برق دارد که این عدد در اتو بخار حدود ۲۲۰۰ الی ۲۵۰۰ وات بر ساعت است. برای اینکه مصرف برق این وسیله را پایین بیاورید، بهتر است مواردی که در ادامه گفته می‌شود را رعایت کنید.

  • در هنگام اتو کردن سعی کنید از حرارت مخصوص هر لباس استفاده کنید و همواره آن را روی اعداد بالا تنظیم نکنید.
  • چند دقیقه قبل از اینکه اتوکشی تمام شود، آن را از برق جدا کرده و از حرارت باقی مانده استفاده نمایید.
  • سعی کنید چند لباس را با هم اتو کشی کنید تا از گرم کردن مجدد اتو جلوگیری شود.

میزان مصرف برق تلویزیون

بررسی میزان مصرف برق تلویزیون

در بررسی میزان مصرف برق لوازم خانگی به خصوص تلویزیون باید به عوامل مختلفی توجه داشته باشید. در تلویزیون میزان مصرف برق به عواملی همچون: وضوح تصویر، اندازه صفحه نمایش و نوع آن بستگی دارد. به این معنی که هر چقدر وضوح تصویر بیشتر و اندازه صفحه بزرگ‌تر باشد، مصرف برق نیز بالا می‌رود. همچنین صفحه نمایش LCD مصرف برق بیشتری نسبت به نوع LED دارد. در حالت کلی مصرف برق در تلویزیون به حالت زیر است.

  • تلویزیون ۲۴ اینچ LCD: بین ۴۰ الی ۶۰ وات بر ساعت
  • تلویزیون ۲۴ اینچ LED: بین ۳۰ الی ۵۰ وات بر ساعت
  • تلویزیون ۳۲ اینچ LCD: بین ۶۰ الی ۸۰ وات بر ساعت
  • تلویزیون ۳۲ اینچ LED: بین ۳۰ الی ۶۰ وات بر ساعت
  • تلویزیون ۴۲ اینچ LCD: بین ۱۱۰ الی ۱۳۰ وات بر ساعت
  • تلویزیون ۴۲ اینچ LED: بین ۷۰ الی ۹۰ وات بر ساعت
  • تلویزیون ۵۰ اینچ LCD: بین ۱۴۰ الی ۱۷۰ وات بر ساعت
  • تلویزیون ۵۰ اینچ LED: بین ۹۰ الی ۱۱۰ وات بر ساعت

fvr lwvtd g,hcl ohk'd

بررسی میزان مصرف برق مایکروفر

میزان مصرف برق مایکروفر به اندازه آن بستگی دارد. مایکروفرهای کوچک مصرف برق کمتر و مایکروفرهای بزرگ مصرف برق بیشتری دارند. در حالت کلی می‌توان گفت میزان مصرف این وسیله بین ۴۰۰ الی ۱۲۰۰ وات در ساعت است.

بررسی سایر لوازم خانگی

به غیر از مواردی که در بالا بررسی کردیم در ادامه با مصرف برق برخی دیگر از لوازم خانگی پرکاربرد به صورت مختصر آشنا خواهیم شد.

  • پنکه سقفی: بین ۶۰ الی ۸۰ وات بر ساعت
  • ریش تراش: بین ۱۵ الی ۲۰ وات بر ساعت
  • کنسول بازی: بین ۱۲۰ الی ۱۷۰ وات بر ساعت
  • کامپیوتر مخصوص بازی: بین ۳۰۰ الی ۶۰۰ وات بر ساعت
  • سیستم صوتی خانگی: حدود ۹۵ وات بر ساعت
  • مانیتور کامپیوتر: بین ۲۵ الی ۳۰ وات بر ساعت
  • چرخ خیاطی: بین ۷۰ الی ۸۰ وات بر ساعت
  • جارو برقی: بین ۴۵۰ الی ۹۰۰ وات بر ساعت
  • اجاق گاز برقی: حدود ۲۰۰۰ وات بر ساعت

کاهش برق مصرفی

چطور مصرف برق لوازم خانگی را کاهش دهیم؟

همانطور که در بررسی میزان مصرف برق لوازم خانگی متوجه شدید، هر کدام از آن‌ها دارای مصرف برق متفاوتی هستند. اما می‌توان با رعایت برخی نکات، مصرف آن‌ها را تا حد امکان به حداقل رساند که در  ادامه با این موارد آشنا خواهیم شد.

  1. هنگام شب سیستم‌ها را خاموش کنید. شب هنگامی که می‌خواهید بخوابید، سعی کنید کامپیوتر و لپ تاپ را به طور کامل خاموش کرده و وسایلی مانند تلویزیون، مایکروفر و سایر موارد را از برق بکشید. چرا که اکثر وسایل برقی هنگام متصل بودن به برق، مقدار کمی مصرف دارند.
  2. تا جایی که امکان دارد از دستگاه‌های پر مصرف در ساعات پیک مصرف استفاده نکنید. ساعات اوج مصرف در روز بین ساعات ۱۱ تا ۴ بعد از ظهر و در شب بین ساعات ۷ تا ۱۱ شب است.
  3. استفاده از لامپ‌های LED به جای لامپ‌های پرمصرف قدیمی می‌تواند مصرف برق شما را به شدت کاهش دهد. علاوه بر آن لامپ‌های جدید از عملکرد و بازدهی بهتری نیز برخوردار هستند.
  4. همچنین استفاده از لامپ‌های سنسور دار نیز می‌تواند در کاهش مصرف برق نقش موثری داشته باشد. از این لامپ‌ها می‌توان در راهروها، ورودی منزل، پارکینگ و… استفاده کرد.
  5. وسایل پرمصرف مثل لباسشویی و یا ظرفشویی را سعی کنید کمتر روشن کنید. یعنی به جای اینکه دو سه لباس در لباسشویی قرار دهید، بهتر است صبر کنید تا تعداد لباس‌ها بیشتر شود و همه را باهم بشویید.

قبض برق چگونه محاسبه می‌شود؟

یکی از مهم‌ترین مسائلی که هر یک از ما ممکن است با آن درگیر باشیم، نحوه محاسبه قبض برق است. در سال ۱۴۰۳، نرخ تعرفه برق خانگی مناطق عادی در ماه‌های غیر گرم به صورت زیر محاسبه می‌شود:

  • ۰ تا ۱۰۰ کیلووات‌ساعت: ۷۷۷ ریال
  • ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلووات‌ساعت: ۹۰۸ ریال
  • ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلووات‌ساعت و مازاد بر آن: ۱۹۴۳ریال

محاسبه قبض برق به منظور تشویق مردم به کاهش مصرف برق به‌صورت پلکانی محاسبه می‌شود. بنابراین برای محاسبه قبض برق؛ ابتدا باید دوره مشخص شوئ. دوره‌ها معمولا ۳۰ روزه هستند اما گاهی پیش می‌آید که تعداد روزهای یک دوره بیشتر می‌شود. میزان مصرف برق در کل دوره به صورت یک عددد بالای جدولی در قبض نوشته شده است. در کنار این عدد، توان کل مصرفی در طول یک دوره ۳۰ روزه نیز قرار دارد.

به عنوان مثال اگر تصور کنیم توان مصرفی در کل دوره ۵۰ روزه، ۳۵۴ کیلووات‌ است. برای ۱۰۰ کیلووات‌ اول، نرخ ۷۷۷ ریال در نظر گرفته می‌شود. بنابراین تا اینجا ۷۷۷۰ تومان هزینه شده است. برای ۱۰۰ کیلووات‌ دوم، مبلغ ۹۰۸۰ تومان محاسبه می‌شود و برای ۵۴ کیلووات‌ باقی مانده، مبلغ ۱۰۴۹۲ تومان را داریم. با جمع زدن این مبالغ، به ۲۷۳۴۲ تومان می‌رسیم. حال باید این مبلغ را بر عدد ۳۰ که تعداد روزهای ماه است، تقسیم کنیم و سپس در تعداد روزهای طول دوره، یعنی ۵۰ ضرب کنیم.

بنابراین این مبلغ مساوی است با ۴۵۵۷۰ تومان که هزینه کل برق مصرفی شما بدون در نظر گرفتن تخفیف‌ها، مالیات و سایر موارد است.

نکته آخر درباره کاهش مصرف برق لوازم خانگی

در این مقاله سعی کردیم به طور کامل به بررسی میزان مصرف برق لوازم خانگی بپردازیم. نکته‌ای که اهمیت زیادی دارد این است که هرچقدر مصرف برق شما بالا برود، هزینه برق شما نیز به صورت پلکانی افزایش خواهد یافت. به عنوان مثال هزینه برق از ۰ تا ۱۰۰ کیلووات برابر با ۶۰ تومان و از ۱۰۰ تا ۲۰۰ برابر با ۷۰ تومان است. همچنین در پله‌های آخر، یارانه برق قطع شده و به صورت آزاد محاسبه می‌شود. علاوه بر آن صرفه جویی باعث می‌شود تا انرژی به صورت یکسان در تمام نقاط کشور تقسیم شده و همه از آن استفاده کنند.

هوم کارا

هوم کارا

هوم کارا با چندین سال سابقه درخشان در زمینه ارائه خدمات پس از فروش و تعمیرات لوازم‌خانگی به معتبرترین برندهای روز دنیا به میزان گسترده‌ای از تجربه و دانش دست پیداکرده است و قصد دارد با کمک گرفتن از پلتفرم خود خدمات سرویس، نگهداری و تعمیرات لوازم‌خانگی را با داشتن متخصصین دوره‌ دیده در سریع‌ترین زمان ممکن و بالاترین کیفیت ارائه نماید.