کمپرسور کولر گازی

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram

كمپرسور گاز مبرد را فشرده کرده و و با کاهش درجه حرارت گاز آن را به مایع تبدیل می­کند و توسط خطوط ارتباطی آن را با فشار به یونیت داخلی دستگاه ارسال کرده و در آن پنل داخلی مایع مبرد تبخیر شده و گرمای محیط راجذب می­کند.

گرمای تابستان میتواند کلافه کننده باشد و بدترین چیزی که میتواند رخ دهد خرابی کولرگازی و مخصوصا قسمت موتور آن باشد است.

روش های تست کمپرسور کولر گازی گاها میتواند ساده باشد و شما میتوانید برای بررسی بیشتر آن خود اقدام کنید.

میتوانید از طریق تکنسین تعمیر کولر گازی با تست های تخصصی سلامت کندانسور و اجزای آن را مورد ارزیابی قرار دهید و در صورت خرابی موتور، تعویض کمپرسور را با ۶ ماه ضمانت انجام دهید.

در بیشتر موارد اگرجریان متناوب کار نکند، مشکل اصلی کمپرسور است. در برخی مواقع امکان دارد به دلیل خرابی این قسمت، کولرگازی کار نکند.

 

انوع کمپرسور کولر گازی عبارتند از:

  1. كمپرسور مارپیچی(اسکرال)
  2. كمپرسور روتاری
  3. كمپرسور پیستونی
  4. كمپرسور دینامیکی
  5. كمپرسور محوری
  6. كمپرسوردیافراگمی
  7. كمپرسور جابجایی مثبت
  8. كمپرسورگریز از مرکز
  9. كمپرسور مارپیچی
  10. كمپرسور دنده ای
  11. كمپرسور دندانه دار
  12. كمپرسور فرفره ای

علت کار نکردن کمپرسور کولر گازی

علت کار نکردن کمپرسور کولر گازی

علت کار نکردن کمپرسور کولر گازی

کثیف شدن فیلترها و کندانسور

ایجاد زباله و خاک در فیلترها و کندانسور می­تواند باعث خاموش شدن کمپرسور شود. فیلتر هوا وقتی مسدود شود جریان هوا را به میزان قابل توجهی کاهش می­دهد بطوریکه سیم پیچی داخل دستگاه عملکرد خود را متوقف کرده و سیم پیچ های کندانسور کمپرسور را تحت فشار قرار می­دهند و باعث گرم شدن بیشتر آن می­شوند.

بهترین حالت ممکن این است که کمپرسور قبل از آسیب دیدن به طور خودکار خاموش می­شود. درغیر این صورت، گرمای بیش از حد مداوم ممکن است به کمپرسور آسیب برساند.

برای جلوگیری از این اتفاق، سیم پیچ­های کندانسور را تمیز کنید، فیلترهای هوا را تعویض کنید و تمام دریچه های منبع را برای جریان هوا آزاد کنید.

مشکلات رله خازن و استارت

خازن­ها وظیفه تامین برق جهت راه­اندازی کمپرسور را برعهده دارند. خازن قدرت لازم برای شروع و اجرای کمپرسور، موتور دمنده و فن خارجی را تأمین می­کند.

رله استارت قدرت را از خازن ها به کمپرسور منتقل می­کند. آنها شایع ترین علت بروز مشکلات کمپرسور هستند. هنگامی که کمپرسور AC کار نمی­کند اما صداهایی را از این قسمت می­شنوید، احتمالاً خازن کار نمی­کند که با استفاده از یک مولتی متر میتوان سوختگی خازن را تشخیص داد.

بیشتر بخوانید:چرا باید رسوب زدایی و جرم گیری ماشین لباسشویی را جدی بگیریم؟

اورلود روی کمپرسور کولر گازی

اورلود کمپرسور یکی از قطعات کولرگازی می­باشد که آن بمنظور محافظت در برابر سوختن و خطرات احتمالی کولرگازی تعبیه شده است. در واقع زمانی که کولر گازی در اثر عواملی از جمله کثیف بودن و یا جریان بالای برق فشار بالایی را متحمل شود باعث داغی کمپرسور می­شود. در این زمان این قطعه جریان برق را قظع می­کند و تا زمانی که کمپرسور خنک نشود اجازه کار به آن نمی­دهد که این موجب از کار افتادن کولرگازی شود.

مشکلات برق

قطع شدن برق نیز می­تواند یکی از مشکلاتی باشد که کمپرسور کار نکند. در اینجا کمپرسور قدرت لازم را دریافت نمی­کند اما اگر واحد مرکزی دستگاه مشکلی نداشته باشد فن به کار خود ادامه می­دهد. بنابراین سیم کشی اتصال دو قسمت را مجدد بررسی نمایید.

قطع شدن مدار

برد الکترونیکی یکی از قسمتهای مهم کولر گازی می­باشد. این قسمت ولتاژ مصرفی دستگاه را تامین می­کند و اگر کوچکترین اشکالی در این قسمت ایجاد شود، ولتاژ موردنیاز تامین نشده و کولرگازی روشن نمی­شود. باید توجه داشته باشید قبل از تعویض برد قطعاتی مانند اورلود کمپرسور، خازن و کمپرسور را چک کنید و بعد از اطمینان از سالم بودن آنها اقدام به تعویض برد نمایید.

نشت مبرد

مبرد یا خنک کننده کولر، حالت سیال دارد و با جذب حرارت تغییر حالت داده و در سیکل های تبریدی کاربرد گسترده ای دارند. در کولرهای گازی، گاز به عنوان ماده مبرد استفاده می­شود. گاز مبرد بکار رفته در کولر گازی درون محفظه کمپرسور قرار دارد. اگر در این قسمت نشتی به وجود بیاید کولر گازی از کار می­افتد. توجه داشته باشید که این گاز موجب مسمومیت نیز می­شود.

از کار افتادن موتور

اگر در هنگام روشن کردن کولرگازی صداهای عجیب و غریب شنیدید به احتمال زیاد موتور کولر دچار مشکل شده است.

مشکل سیم کشی

سیم های کمپرسور کولرهای گازی به جهت عبور جریان برق زیاد، گرمای زیادی را متحمل شده که این موجب آسیب و سوختن آن شود. به همین دلیل جریان برق ارسالی به کمپرسور قطع می­شود و دستگاه کولر گازی کار نمی­کند.

خرابی ترموستات

ترموستات بخش اصلی یک کولر گازی می­باشد. وظیفه آن کنترل دمای هوا و در واقع مغز    فرمان دهنده در کولرگازی است. ترموستات امکان دارد خالی و یا شکسته شده باشد. اگر این اتفاق افتاده باشد بایستی آن را تعویض نمایید.

ترموستات کنترل دما کولر گازی از اتصالات الکتریکی تشکیل شده است که پس از گذشت زمان آسیب میبیند. با این وجود ترموستات توانایی روشن کردن موتور فن را دارد ولی قادر به روشن کردن موتور کمپرسور را ندارد.

خرابی کمپرسور کولر گازی

کمپرسور کولر گازی از دوقسمت مکانیکی و الکتریکی ساخته شده است. به هرکدام از بخشهای آن با گذشت زمان و استفاده نادرست دچار خرابی شده و باید تعویض شود.

توجه داشته باشید قبل از تعویض، تمامی قسمتهای الکترونیکی داخلی کمپرسور را بررسی کنید و درصورت گرمای بیش از حد آن، فیوز برق کولر گازی را قطع کنید تا خنک شود و آن را مجدد راه اندازی نمایید.

سنسور کولر گازی

سنسور کولرگازی دمای هوا را تشخیص می­دهد و براساس آن فرمانی از قبیل راه اندازی کمپرسور و یا قطع آن را صادر می­کند.  وقتی دمای هوا بالاتر از  نقطه‌ تعیین شده باشد، سنسور میکروسویچ تأمین‌کننده برق فن، کمپرسور را فعال می‌کند .اگر سنسور کولرگازی خراب باشد، نمی­تواند کمپرسور را فعال کند.

محل قرارگیری سنسور

یکی از موارد مهمی که باید به آن توجه داشت محل قرارگیری سنسور کنترل دمای محیط است. اگر این سنسور در جای مناسب قرار نگرفته باشد نمی­تواند فرمان درست تشخیص دمای محیط را بدهد و موجب خرابی و از کارافتادن کمپرسور می­شود.

نحوه تست خرابی کمپرسور کولر گازی

وظیفه کمپرسور در سیستم کولرگازی گردش مبرد می­باشد. این قطعه یکی از حساس­ترین قسمت هر دستگاهی محسوی می­شود. درصورت از کار افتادن و یا اختلال در کار کولرگازی، قبل از هرکاری باید اطمینان پیدا کنید که مشکل از کدام قسمت سیستم هست و اگر عیب مربوط به کمپرسور باشد قبل از تعویض آن، بایستی این قطعه مورد تست قرارگیرد.

چه زمانی کمپرسور کولر گازی نیاز به تست دارد؟

  • زمانی که فن بیرونی روشن می­شود ولی كمپرسور کار نمیکند.
  • کولرگازی سرمای کافی ندارد.
  • زمانی که فن داخلی کار میکند و هنگامی که كمپرسور وارد مدار می­شود، کولر خاموش می­شود.

توجه داشته باشید قبل از هرگونه تست موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • ابتدا قطعاتی که در مسیر كمپرسور هست را تست نمایید. ابتدا از جریان برق ترمینال کندانسور اطمینان پیدا کنید. سپس کنتاکتور را بررسی و در مرحله بعد از سالم بودن خازنها اطمینان حاصل نمایید. در صورتی که مشکل از هیچ یک از این ۳ قسمت نبود تست کمپرسور کولر گازی را انجام دهید.
  • قبل از شروع مراحل تست، حتما و اکیدا از قطع بودن فیوز اصلی مطمئن شوید تا خطرات احتمالی پیش نیاید.
  •  

نحوه تست کمپرسور کولر گازی

نحوه تست کمپرسور کولر گازی

محل استقرار كمپرسور/ کندانسور

ابتدا بایستی به محلی که كمپرسور و کندانسور کولر گازی قرار دارد نگاه بیندازید که آیا گردش هوای اطراف آن مناسب است یا خیر.

بسته بودن فضای اطراف کندانسور علت کار نکردن کمپرسور کولر گازی است.

محافظ اطراف كمپرسور را چک کنید که آسیب ندیده باشد.

تست سیم پیچی کمپرسور کولرگازی

مسدود یا متراکم شدن سیم ها، گردوخاک و عوامل محیطی میتواند موجب آسیب به سیمهای کمپرسور و کندانسور شود.

در ابتدا پس از برداشتن درپوش، سوکتهای كمپرسور را بررسی کرده که روغنی نباشد. چون وجود روغن زیاد موجب قطع شدن جریان برق می­شود.

همچنین به دنبال ترمینال سوخته یا آسیب دیده روی كمپرسور بگردید. پایانه ها گره های فلزی هستند که سیم ها به آن وصل می­شوند و معمولاً در کنار كمپرسور قرار دارند. اطمینان حاصل کنید که هیچگونه سوختگی یا زدگی در پایانه ها وجود ندارد. اگر صدمه ای به پایانه ها یا سیم ها وارد نشده است، باید پایانه ­ها را با یک مولتی متر تست کنید تا مطمئن شوید که جریان برق وجود دارد.

برای تست سیم پیچ با استفاده از یک اهم­متر کانکتورهای كمپرسور را چک کنید. درصورت شنیدن صدای بوق سیم پیچ سالم بوده و درغیر اینصورت ممکن است کمپرسور اورلود کرده باشد.

همچنین بررسی اتصال بدنه مسئله مهم در كمپرسورها می­باشد زیرا کانکتورها نباید به بدنه متصل باشد. برای تست این مورد بایستی یک سر اهم متر را روی بدنه و سر دیگر را روی هریک از کانکتورها قرارداده و درصورت اتصال، سیم پیچ معیوب بوده و نیاز به تعویض دارد، در غیر اینصورت باید تستهای بعدی را انجام دهید.

تست صدای زیاد کمپرسور کولرگازی

بعد از آنکه مرحله قبل تست انجام گرفت و از سالم بودن سیم پیچی اطمینان پیدا کردید حالا نوبت به تست صدا می­باشد.

در این مرحله اتصال بین کابل استارت و ترمینال را جدا کرده و آن را به برق وصل میکنیم. اگر كمپرسور کولر روشن نشد بایستی آن را تعویض کرده و در صورت روشن شدن سراغ مرحله بعد تست بروید.

در اینجا حتی اگر كمپرسور برای مدتی کار کرد و بعد متوقف شد نیاز به تعویض آن هست.

توجه داشته باشید که زمان این تست نباید طولانی باشد!

صدای زیاد از موتور میتواند علت کار نکردن کمپرسور کولر گازی باشد.

تست فشار کمپرسور کولرگازی

افت فشار كمپرسور یکی از عمده­ترین دلایل خرابی کولرگازی می­باشد. برای انجام این تست باید ابتدا گاز دستگاه را تخلیه کرده، لوله های ورودی و خروجی به یونیت را باز کرده و پس از آزاد کردن پنل بیرونی از ۲ روش جهت تست فشار استفاده کنید:

روش اول: استفاده از گیج مانوفیلد

این وسیله برای شارژ گاز و تعمیر تجهیزات تبرید مورد استفاده قرار می­گیرد. گیج را به لوله خروجی دستگاه وصل کرده و آن را بمدت ۱۰ ثانیه روشن کنید. پس از آن فشار داخل كمپرسور توسط گیج نشان داده می شود و از آن طریق شما میتوانید از سالم یا خراب بودن دستگاه مطلع شوید.

روش دوم: روش تست دستی

در این روش با استفاده از دست مسیر خروجی دستگاه را ببندید و حالت سرمایش آن را روشن کنید. اگر بعد از چند ثانیه دست شما توسط فشار داخل كمپرسور مقاومت نکرد نشان دهنده سالم بودن آن است و در غیراینصورت نیاز به تعویض دارد.

هوم کارا

هوم کارا

هوم کارا با چندین سال سابقه درخشان در زمینه ارائه خدمات پس از فروش و تعمیرات لوازم‌خانگی به معتبرترین برندهای روز دنیا به میزان گسترده‌ای از تجربه و دانش دست پیداکرده است و قصد دارد با کمک گرفتن از پلتفرم خود خدمات سرویس، نگهداری و تعمیرات لوازم‌خانگی را با داشتن متخصصین دوره‌ دیده در سریع‌ترین زمان ممکن و بالاترین کیفیت ارائه نماید.