کامل ترین راهنمای انتخاب و خرید تلویزیون های برند در ایران

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram

تلویزیون از جمله وسایلی است که بسیار ضروری است و موارد استفاده بالایی دارد و امروزه تقریبا در تمام خانه ها یک تلویزیون وجود دارد. هم چنین از طرفی با توجه به اینکه روز به روز دنیای فناوری در حال توسعه است و مدل های متنوعی روزانه عرضه می شود، از طرفی وقتی شما تلویزیون می خرید تا مدت زمان زیادی قصد تعویض آن را نخواهید داشت؛ به همین دلیل باید در هنگام خرید نهایت دقت را کنید تا بتوانید بهترین تلویزیونی که می توانید با توجه به بودجه خود بخرید را داشته باشید و پس از مدتی از خرید خود پشیمان نشوید تا یک عمر مجبور به تحمل کردن وسیله ای باشید که نیاز شما را به درستی برطرف نکند.

امروزه با توجه به اینکه حوزه صنعت تلویزیون بسیار پیشرفته شده است و تنوع محصولات نیز بسیار بیشتر از قبل می باشد، انتخاب تلویزیون سخت تر از گذشته شده است.

اگر برای خرید به بازار بروید پشت ویترین مغازه ها تلویزیون هایی را می بینید که دارای بالاترین کیفیت و روشنایی هستند. صبر کنید باید بدانید این تلویزیون ها که به آن ها تلویزیون های دمو نیز گفته می شود با ظاهر فریبنده فقط قصد فریب شما را دارند و در واقع یک تله ی فریبنده ای بیش نیست.

زیرا تنظیمات این تلویزیون ها و نورپردازی مغازه و حتی پخش ویدیوهایی با بالاترین کیفیت و گرافیک های بالا به نحوی طراحی شده است تا شما را به داخل مغازه بکشاند و فقط قصد فریب شما را دارد. و به شما پیشنهاد می شود تنظیمات روشنایی این تلویزیون ها را دستکاری کنید و حالت تصویر آن را روی استاندارد قرار دهید و تنظیماتی که برای افزایش کیفیت در تلویزیون اعمال شده، اعم از کنتراست تصویر و تغییر رنگ را خاموش کنید.

همچنین سعی کنید در صورت امکان یک ویدیو با کیفیت عادی (مثلا یک برنامه زنده تلویزیونی) را پخش کنید. در واقع هر ادعایی که فروشنده نسبت به محصولاتش دارد را سعی کنید به صورت عملی مشاهده کنید.

دام فروشندگان چیست

مورد دومی که فروشنده ها برای فریب خریداران از ان استفاده می کنند این است که سعی می کنند با عنوان کردن یک سری از ویژگی ها و قابلیت های حتی در مواردی ضروری تلویزیون ها که شما به علت اینکه با آن ها آشنایی ندارید،

اینطور فکر می کنید که این تلویزیون قطعا تکنولوژی بالایی دارد. در حالیکه چنین نیست و در مواردی این ویژگی ها و قابلیت هایی که فروشندگان برای شما نام می برند اصلا احتیاج پیدا نخواهید کرد و حتی بعضی از آن ها در ایران قابلیت استفاده را ندارد.

امروزه با توجه به امکاناتی که در اختیار خریداران قرار داده شده است، می توان قبل از اینکه برای خرید به فروشگاه بروید ، ابتدا اطلاعات و امکاناتی که از یک تلویزیون نیاز دارید را از طریق سایت های مختلفی که در این زمینه فعالیت می کنند به دست آورید.

همچنین با در نظر گرفتن بودجه ی خود حتی می توانید فقط سراغ آن دسته از تلویزیون ها بروید که در محدوده قیمتی بودجه شماست و به این ترتیب می توانید انتخاب خود را محدود و آسان تر کنید.

تلویزیون های هوشمند در بازار ایران

امروزه شرکت های تولید کننده تلویزیون سعی دارند تا همگی تلویزیون های هوشمند به بازار عرضه کنند و روز به روز از تکنولوژی های پیشرفته در طراحی تلویزیون ها استفاده می کنند و بدین ترتیب انتخاب تلویزیون از بین انواع برندهای مختلف کار بسیار دشواری می باشد.

در این مطلب ما سعی کرده ایم که با معرفی ویژگی ها و قابلیت های تلویزیون های هوشمند کنونی تا حدی شما را با این تلویزیون ها آشنا کنیم تا بدانید که واقعا شما به کدام یک از بیشمار ویژگی های کنونی نیاز دارید.

زیرا با شناسایی تکنولوژی های به کار رفته در تلویزیون های مدرن است که می توانید تصمیم بگیرید به کدام یک از این تلویزیون ها نیاز دارید، زیرا در بسیاری از مواقع این تکنولوژی ها شاید اصلا به کار شما نیاید و صرفا فقط یک هزینه ی گزاف اضافی را برای شما به ارمغان می آورند. پس برای آشنایی با این تکنولوژی ها در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

تاریخچه پیدایش تلویزیون

در این قسمت ابتدا به بیان تاریخچه مختصری درباره تلویزیون های مدرن خواهیم پرداخت. در طول روند تاریخی گسترش و گسترش فناوری تلویزیون ابتدا افرادی از جمله پائول نیپکو، بوریس روزینگ، ولادییر زورکین و فیلو فارنزورث تأثیر به سزایی داشته اند اما فردی که در نهایت توانست تلویزیون را به شکل امروزی کامل و جامع تولید کند، یک دانشمند اسکاتلندی به نام جان لاگی بود که به وی لقب مخترع تلویزیون اطلاق می شود. جان لاگی در دوم اکتبر ۱۹۲۵ توانست اولین انتقال تصویر را در تلویزیون به پرده نمایش بگذارد.

اولین تلویزیون الکترونیکی جهان در سال ۱۹۳۱ توسط فیلو فارنزورث توسط موسسه فرانکلین فلادلفیا عرضه عمومی شد. همچنین در سال ۱۹۳۹ اولین تلویزیون های رنگی وارد بازار شدند.

تاریخچه تلویزیون های رنگی در ایران به سال ۱۹۳۹ باز می گردد. اما اولین تلویزیون در سال ۱۳۳۷ وارد بازار ایران شد. تلویزیون ها تا دو دهه قبل سرعت چندانی نداشتند اما از دو دهه قبل با سرعت بسیار زیادی مسیر پیشرفت و توسعه را طی کرده اند و فناوری های زیادی را وارد صنعت تلویزیون کرده اند.

مهترین نکات در خرید تلویزیون

اصول اولیه برای خرید تلویزیون ۳ مورد اساسی می باشد که هنگام خرید تلویزیون باید به آن ها توجه کرد که در ادامه ی این مطلب به آن ها می پردازیم و به شما بیشتر توضیح می دهیم.

کیفیت تصویر تلویزیون

وقتی برای خرید تلویزیون به فروشگاه می روید، فروشنده برای شما کاتالوگی را می آورد که در آن به معرفی انواع تکنولوژی هایی بیان شده که در ساخت تلویزیون استفاده شده که شما هیچ گونه آشنایی با آن ندارید. این ویژگی ها فقط به دلیل گمراه کردن و فریب شماست تا شما را مایل کنند تلویزیون گران قیمت آن ها را بخرید. از همین رو به شما توصیه می شود به هیچ وجه حرف هایی که در این کاتالوگ ها نوشته شده است را باور نکنید و اگر ادعایی از سوی فروشنده می شود، حتما بخواهید که آن را به صورت عملی به شما نشان دهند.

البته نمی توان منکر این قضیه شد که تمام ویژگی های ذکر شده در این تلویزیون ها بی اهمیت هستند. به طور مثال ویژگی هایی مانند وزن تلویزیون، انواع پورت های تلویزیون یکی از مهم ترین مواردی است که باید در مورد آن اطلاع داشته باشید. به این ترتیب شاید تشخیص اطلاعات واقعی و غیرواقعی در این کاتالوگ ها مشکل باشد، اما بسیاری از این اطلاعات غیر واقعی و در مواقعی غیرضروری هستند.

از مواردی که فروشندگان در کاتالوگ به آن تاکید می کنند، می توان به کنتراست تصویر اشاره کرد که از جمله موضوعات پیچیده در زمینه تلویزیون هاست. فروشندگان از همین موضوع پیچیدگی استفاده می کنند و با بیان ویژگی های غیرواقعی در این زمینه بازاریابی می کنند.

در واقع این ویژگی چندان هم قابل استفاده نیست و فقط موجب بالابردن قیمت تلویزیون می شود. همچنین بسیاری از اعدادی که برای ویژگی های CMR ، Motion Flow، SPS در کاتالوگ ها نوشته می شود و اعدادی که در برای زاویه دید نیز ذکر می شوند غیر واقعی هستند.

تلویزیون های LCD یا LED

همچنین از جمله بزرگترین دروغ هایی که در در مورد تلویزیون ها شنیده می شود و مردم نیز آن را باور کرده اند، تفاوت تلویزیون های LCD و LED است. فروشندگان ادعا می کنند که تلویزیون های LED دارای کیفیت تصویر بسیار بالاتری نسبت به تلویزیون های LCD هستند.

این موضوع دروغ است و تلویزیون های LCD با تلویزیون های LED تفاوت چندانی ندارند و با هم یکی هستند. در واقع تلویزیون های LED نوعی از تلویزیون های LCD هستند که برای روشنایی پس زمینه صفحه نمایش در آن ها، از  لامپ های ال ای دی استفاده شده، اما در تلویزیون های LCD از لامپ های فلوئرسانت استفاده می شود.

قیمت کابلهای ۶ فوتی HDMI ، دارای قیمت هایی از ۳ و نیم دلار تا ۷۰۰ دلار می باشد. اما تولیدکنندگان برای کابل های گرانتر ویژگی هایی مانند کیفیت بهتر تصویر را ذکر می کنند تا بتوانند خریداران را فریب دهند در حالی که این کابل ها هیچ گونه تفاوتی با کابل های معمولی دیگر ندارند.

پورت های تلویزیون

برای مقایسه مشخصات تلویزیون ها اگر به مواردی که در کاتالوگ ها نوشته شده است اطمینان دارید می توانید از ان ها استفاده کنید. برای مثال می توان مواردی از این قبیل که کدام تلویزیون دارای ویژگی هوشمند بودن است و یا از نظر تعداد پورت های HDMI و USB می توان مقایسه کرد که کدام تلویزیون مناسب تر است.

اما اگر بخواهید تلویزیون ها را از منظر اینکه کدام یک کیفیت تصویر بالاتری دارد، استفاده از ویژگی های درج شده در کاتالوگ ها بدترین روش ممن است. پس توصیه می شود به هنگام خرید تلویزیون به هیچ وجه از روی مشخصات روی کاتالوگ به خرید تلویزیون اقدام نکنید.

اندازه تلویزیون ها

از جمله یکی از مهم ترین دلایلی که افراد تصمیم به تعویض تلویزیون خود می گیرند، نیاز به تلویزیون بزرگتر می باشد. اگر می خواهید برای اتاق خواب تلویزیون بگیرید، بهتر است از اندازه های ۳۲ اینچی استفاده کنید و اگر برای سالن می خواهید تلویزیون خریداری کنید، باید حداقل از تلویزیون های ۵۰ اینچ به بالا خریداری کنید. اگر می خواهید برای محیط های بزرگتر تلویزیون تهیه کنید، بهتر است از نوع تلویزیون های ۶۰ اینچ به بالا شروع به خرید کنید.

یک جمله ای در مورد تلویزیون ها وجود دارد، آن هم این است که تلویزیون هر چه بزرگتر بهتر است. در اینجا می خواهیم ببینیم آیا این قانون در تمام تلویزیون ها کاربرد دارد؟

اندازه تلویزیون از جمله مواردی است که نسبت به سایر ویژگی هایی مانند قابلیت هوشمندی، سه بعدی بودن، کنتراست بالاتر بسیار مهم تر است. بدین ترتیب توصیه ما به شما این است که بزرگترین تلویزیونی را که می توانید خریداری کنید تا بعدا در مورد اندازه آن دچار پشیمانی نشوید.

البته در مورد انتخاب اندازه مناسب تلویزیون، عوامل دیگری نیز دخیل هستند از جمله اندازه فضایی که برای نشیمن انتخاب می کنید نیز در انتخاب اندازه تلویزیون مهم است.

ابعاد تلویزیون های جدید چقدر است

در حال حاضر تلویزیون هایی در اندازه های ۳۶ تا بیش از ۱۰۰ اینچ وجود دارد حتی تلویزیون های قدیمی پلاسما دارای اندازه های ۴۲ تا ۱۵۰ اینچی نیز بودند. به عبارتی قانونی وجود دارد که می گوید هر چه قدر اندازه تلویزیون بزرگتر باشد، کیفیت تصویر و به طبع قیمت آن نیز بالاتر می شود. اما نکته ای که در مورد اندازه تلویزیون باید توجه داشته باشید این است که فضایی که تلویزیون را در آن قرار می دهید نیز بسیار مهم است.

برای انتخاب اندازه نمایشگر تلویزیون، راه مشخص و استانداری وجود ندارد. اما وبسایت CNET جدولی را تنظیم کرده اند که با استفاده از آن می توان حداقل و حداکثر فاصله تا نمایشگر را با عددی خاص نمایش دهند.

با استفاده از این جدول می توانید فضایی که برای اندازه های مختلف صفحه نمایش را به دست آورید و بدین ترتیب تلویزیونی با ابعاد مناسب را خریداری کنید.

هر اینچ چند سانتی متر است

همچنین می توان با استفاده از فرمول هایی به این نتیجه رسید که اندازه تلویزیون چه اندازه باشد. می توان گفت بهترین روش برای بدست آوردن اندازه تلویزیون برای اینکه با محیط متناسب باشد،این است که ، بین شما و تلویزیون باید به اندازه ۴ برابر قطر تلویزیون باشد. فضای مورد نیاز برای تلویزیون های ۵۰ اینچی باید حدود ۵ متر باشد .(هر اینچ برابر است با ۲.۵۴ سانتی متر)

پلاسما را فراموش نکنید

متاسفانه دیگر تلویزیون های پلاسما در بین مردم اهمیت چندانی ندارند و کم کم از رده رقابت خارج می شوند و مانند تلویزیون های قدیمی لامپی از عرصه بازار خارج می شوند. اما چرا ما می گوییم پلاسما را فراموش نکنید!؟

زیرا تلویزیون های پلاسما قیمت پایینی دارند در حالیکه کیفیتی در اندازه تلویزیون های LCD و LED  دارند. همانطور که گفتیم تلویزیون های Led همان تلویزیون های LCD هستند و فقط در تلویزیون های LED از لامپ های ال ای دی برای روشنایی استفاده کرده اند.

در واقع قبل از اینکه تلویزیون های LCD وارد عرصه رقابت شوند، تلویزیون های پلاسما از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار بودند. تلویزیون های پلاسما از این نظر که می توانستند صحنه های سریع را  نسبت به تلویزیون های LCD و LED بهتر نشان دهند، زیرا در تلویزیون های پلاسما پیکسل ها به سرعت روشن و خاموش می شوند.

تلویزیون های پلاسما خوب هستند

همچنین از دیگر ویژگی ها و مزایای تلویزیون های پلاسما نسبت به LCD می توان به توانایی پلاسما در نمایش رنگ مشکی و هم چنین دقت بالای آن در نشان دادن رنگ خاسکتری اشاره کرد. و اگر شما یکی از تماشاچیان فیلم های ترسناک هستید با استفاده از این تلویزیون ها می توانید فیلم ها را واقعی تر ببینید.

یکی از دلایلی که کاربران سراغ تلویزیون های پلاسما نمی روند، مشکل Burn-in می باشد. این مشکل فقط در تلویزیون های پلاسما وجود دارد. و این مشکل این است که اگر یک تصویر برای زمان طولانی بدون تغییر نمایش داده شود، شبح و سایه ای از آن روی تلویزیون باقی می ماند.

به طور مثال برای لوگوی شبکه ها که به صورت ثابت در گوشه تلویزیون وجود دارد، این مشکل ممکن است در تلویزیون های پلاسما به وجود می آید. اما در ورژن های جدید تلویزیون های پلاسما این مشکل تا حدودی برطرف شده است.

تکنولوژی در تلویزیون های پلاسما

یکی از دلایل دیگری که کاربران سراغ این تلویزیون های نمی روند این است که این تلویزیون ها دارای تکنولوژی قدیمی تری نسبت به تلویزیون های LCD و LED است. همچنین تلویزیون های LED نسبت به تلویزیون های پلاسما باریک تر هستند. اما کیفیت تصویر در پلاسما بالاتر است و امروزه این تلویزیون ها نیز نسبت به گذشته بسیار باریکتر شده اند.

همچنین از جمله معایب دیگر تلویزیون های پلاسما این است که از اندازه های ۴۲ اینچ به بالا فقط تولید می شوند. و اگر کسی نیاز به تلویزیون های کوچکتر برای مصارف مختلف داشته باشد، باید تلویزیون های LCD و LED  را خریداری کنید. همچنین تلویزیون های پلاسما روشنایی کمتری نسبت به تلویزیون های LCD و LED دارند

همچنین تلویزیون های پلاسما نسبت به ارتفاع حساس هستند و هر چه قدر ارتفاع بالا باشد کیفیت تصویر این تلویزیون ها پایین می آید. بنابراین اگر محل زندگی شما نزدیک مناظق کوهستانی با ارتفاع بالا می باشد، بهتر است فکر خرید تلویزیون های پلاسما را کنار بگذارید.

همچنین تلویزیون های پلاسما نیاز به مصرف برق بالاتری نسبت به تلویزیون های LCD و LED دارند. البته هرچه قدر اندازه تلویزیون های پلاسما بالاتر رود، میزان مصرف انرژی آن ها بالاتر می رود و در اندازه های کوچک تر، مصرف برق آن ها طبیعی است. البته از طرف دیگر چون تلویزیون های پلاسما هزینه خرید کمتری دارند، تا جایی می توان این افزایش هزینه ناشی از مصرف برق بیشتر را جبران کنید.

تکنولوژی های نمایشگر تلویزیون

فناوری به کار رفته در صفحه نمایش تلویزیون از جمله نکات مهمی است که باید به آن توجه ویژه داشت. هریک از این صفحات نمایش ویژگی های خاص و متفاوتی دارند که باید با تناسب نیازهای خود یکی از ان ها را انتخاب کنید. در ۱۰ سال اخیر از فناوری هایی مانند CRT ، پروجکشن، پلاسما استفاده می شد. اما در حال حاضر فقط از تکنولوژی های پلاسما، LED ، LCD برای ساخت تلویزیون استفاده می شود و دیگر خبری از از تلویزیون های CRT و پروجکشن نیست.

تلویزیون های دارای صفحه نمایش OLED به دلیل قیمت بالایی که دارند کمتر مورد استفاده قرار میگیرند و خریداران کمتری را به خود می بینند. در مقابل رقابت بین تلویزیون های پلاسما، LCD، LED حسابی داغ است. درادامه با انواع تکنولوژی هایی که در صفحات نمایش استفاده می شوند آشنا می شویم.

صفحه نمایش پلاسما

اگر خواهان تلویزیونی با صفحه نمایش بزرگ و در کنار آن قیمت مناسب و کیفیت تصویر بالا نیز هستید، تلویزیون های پلاسما گزینه مناسبی هستند.این نوع از صفحه نمایش دارای کیفیت تصویر بالا و همچنین کنتراست بالایی نیز دارند. تلویزیون های پلاسما زاویه دید مناسبی دارند. از معایب این نوع صفحه نمایش نیز می توان به شفافیت کم ان نسبت به تلویزیون های LCD و LED اشاره کرد.

رزولوشن تلویزیون های پلاسمای موجود در بازار HD و FULLHD هستند. این نوع تلویزیون ها دارای سایز ۴۲ تا ۶۵ اینچ می باشند. همچنین در سایزهای تا ۱۵۰ اینچ نیز از این محصول تولید شده است اما در بازار داخلی کشور موجود نمی باشد.

پلاسما به چه معناست

دلیل نام گذاری تلویزیون های پلاسما این است که در ساخت این تلویزیون ها از یک نوع گاز که در حالت پلاسمایی قرار دارد استفاده می شود. در تلویزیون های پلاسما نور به گونه ای پخش می شود که می تواند جزئیات تصویر را با دقت حتی سایه های آن را نیز نمایش دهد.

به طور کلی مراحل ساخت تصویر در تلویزیون های پلاسما با تلویزیون های LCD که از لامپ های فلوئرسنت استفاده می شود کاملا متفاوت است.

تکنولوژی های تلویزیون های پلاسما

تکنولوژی ساخت صفحه نمایش های پلاسما به این صورت است که ابتدا صفحه نمایش پلاسما را بین دو صفحه شیشه ای قرار می دهند و میان آن را نیز با استفاده از گاز نئون و زئون که به صورت گاز پلاسما درآمده اند، پر می کنند. و به این ترتیب وقتی تلویزیون را روشن می کنید، الکترون ها شروع به تحریک کردن پلاسمایی که بار شده می کنند و سپس نورهای قرمز و سبز و آبی که برای نمایش هر تصویری در تلویزیون کافی است، در صفحه نمایش نشان داده می شود.

در واقع یک تصویر در تلویزیون های پلاسما مراحل زیادی را برای نمایش طی می کند و از طرفی برق بیشتری نیز مصرف می کند و در نهایت کیفیت تصویر نمایشی آن نیز پایین تر است اما مزیتی که دارد این است که تصاویر با وضوح و شفافیت بالاتری را به وجود می آورد. از دیگر مزیت تلویزیون های پلاسما نسبت به تلویزیون های LCD و LED ، می توان به زاویه دید بهتر آن ها اشاره کرد.

تکنولوژی های به کار رفته در صفحه نمایش LCD

ال سی دی مخفف عبارت «Liquid Crystal Display» به معنای نمایشگر کریستال مایع می باشد. کریستال مایع را می توان موادی نامید که ظاهری شبیه مایع دارند اما مانند جامدات دارای ترتیب قرار گرفتن خاصی هستند.

به عبارتی کریستال ترکیبی از ویژگی های مایع و جامد را دارد و به همین دلیل نیز اسم آن دارای چنین تناقضی است. باید بدانید که کریستالی که در ساخت تلویزیون ساخته شده است، سمی می باشد و اگر بعد از شکستن تلویزیون دستتان به مایع موجود در بین شیشه ها ال سی دی برخورد کرد باید دستان خود را به سرعت با آب و صابون بشویید. همچنین نور پس زمینه که در تلویزیون های LCD ساخته شده است از لامپ های فلوئورسنت استفاده شده است.

تلویزیون های LCD چگونه کار می می کنند

حال در ساخت تلویزیون های ال سی دی، ابتدا نوری که با استفاده از لامپ های فلوئورسنت به وجود می آید را از میان کریستال های مایع عبور می دهند و این نور به فیلترهای نامرئی برخورد می کند.

بعد در مقابل هر پیکسل یک واحد نور قرار دارد و در نهایت ترکیب شدن پیکسل ها در کنار هم تشکیل تصویر را می دهد. دلیل اینکه کیفیت تصویر در تلویزیون های LCD نسبت به تلویزیون های CRT که در ساخت آن ها از لامپ تصویر استفاده می شد، بیشتر است را می توان بازتاب نور خالص به فیلترها دانست که موجب می شود تصویری با کیفیت بالا را مشاهده کنید.

.اما در تلویزیون های چون از لامپ تصویر استفاده می شده، به عبارتی نور به بیرون از تلویزیون پرتاب می شد که موجب می شود کیفیت تصویری که مشاهده می کنید آنقدرها خوب نباشد.

دلیل شهرت تلویزیون های ال سی دی چیست

از جمله دلایلی که تلویزیون های LCD را پرطرفدار کرده است این می باشد که این  تلویزیون ها در ابعاد مختلف تولید می شوند و دارای سایزهای مختلفی هستند. به این صورت که این تلویزیون های از سایزهای ۱ تا ۱۸۰ در بازار موجود هستند.

همین قابلیت ال سی دی ها موجب شده است که در ساخت نمایشگر سایر وسایل مانند تب لت ها و لپ تاپ ها نیز از آن استفاده شود. اگر بخواهیم تلویزیون های LCD را با پلاسما مقایسه کنیم، این تلویزیون ها نسبت به پلاسما از کیفیت تصویر پایین و کنتراست ضعیف تری برخوردارند. از نظر شکل ظاهری تلویزیون های LCD به میزان ۱ تا ۲ اینچ نسبت به تلویزیون های پلاسما دارای بدنه ی باریکتری هستند.

اگر بخواهیم از معایب ال سی دی ها نام ببریم، می توان به زاویه دید این تلویزیون ها اشاره کرد. به این ترتیب که اگر شما کمی زاویه دیدتان نسبت به نمایشگر تغییر کند، کیفیت تصویر پایین خواهد آمد و اگر زاویه بیشتر شود شاید شما حتی چیزی نبینید اما در تلویزیون های پلاسما زاویه دید محدود نیست و مشکلی از این مورد برای شما ایجاد نخواهد شد.

مشکلات تلویزیون های ال سی دی

به دلیل استفاده از لامپ های فلوئرسنت برای روشنایی صفحه نمایش، این تلویزیون ها با مشکل سوختن لامپ تصویر که در نسل قبلی تلویزیون ها بارها پیش می آمد، نخواهند شد. همچنین اگر در اتاق خیلی روشن قرار داشته باشید، تصاویر را با کیفیت خوبی خواهید دید.

همچنین مانند تلویزیون های پلاسما، دمای آن بالا نمی رود و در نتیجه این تلویزیون ها نیازی به استفاده از فن درون تلویزیون ندارند اما در تلویزیون های پلاسما برای کاهش دمای بالای آن از فن های پرسر و صدا استفاده می شود. از دیگر مزایای LCD ها همانطور که گفتیم بدنه ی باریک آن هاست که حمل و نقل آن ها را راحت تر کرده است. تلویزیون های LCD بیشتر برای مصارف عمومی به کار می روند و اگر شما یک گیمر حرفه ای هستید این تلویزیون ها برای این کار مناسب نیستند و نیاز به تلویزیون هایی دارید که کیفیت تصویر و گرافیک بالایی دارند.

نمایشگرهای LCD به گونه ای طراحی شده اند که می توان از آن ها به اندازه ۷ سال یا ۶۰ هزار ساعت بخ طور مداوم استفاده کرد، بدون اینکه مشکلی برای آن ها به وجود آید. تعریف طول عمر یک نمایشگر در واقع مدت زمانی است که پس از آن نور پس زمینه ی آن نسبت به مقدار اولیه به نصف کاهش پیدا کند.

تکنولوژی TFT در تلویزیون های LCD

در واقع TFT مخفف عبارت Thin film Transistorمی باشد. این واژه در واقع تکنولوژی ای است که در تلویزیون های LCD به کار برده شده تا بتواند تصاوی با کیفیت بالا را نمایش دهد. از این تکنولوژی امروزه در تمام وسایل پخش کننده از جمله: کنسول های بازی، تلویزیون ها، مانیتورها، لپ تاپ ها، موبایل و تبلت ها و سایر محصولات پخش کننده تصاویر به کار برده شده است.

این تکنولوژی در واقع به این دلیل موجب افزایش کیفیت تصاویر در تلویزیون های LCD می شود، که نحوه آدرس دهی و ارسال تصاویر را بهبود می بخشد و کیفیت تصاویر را بهبود می بخشد.

پیکسل سوخته در تلویزیون ها

پیسکل سوخته که در زبان لاتین Dead Pixel گفته می شود، در واقع اصطلاحی است که برای پیکسل هایی که معیوب شده اند (Defective Pixels) به کار می رود. اما در عمل پیکسل سوخته به آن دسته از پیکسل ها اطلاق می شود، که دارای ترانزیستور سوخته هستند که موجب می شود با تغییر رنگ، رنگشان ثابت بماند.

در واقع این پیکسل ها فقط یک رنگ را نشان می دهند و با تغییر رنگ، این پیکسل ها تغییری نمی کنند. گرچه در تلویزیون هایی که دارای تراکم پیکسلی بسیار بالایی هستند موضوع پیکسل سوخته چندان مطرح نیست. اما اگر تعداد این پیکسل های سوخته زیاد شود، می تواند روی دید شما  و کیفیت تصویر تاثیر بگذارد و تجربه خوشایندی را برای شما ایجاد نمی کند.

ISO در تلویزیون چیست؟

تعداد پیکسل های مورد قبول از نظر مرکز استاندارد جهانی (ISO) با عنوان ISO 2-13406 در نظر گفته شد. به این ترتیب خریداران و تولیدکنندگان می توانند تعداد پیکسل های معیوب مورد قبول را در نمایشگرهای LCD اطلاع داشته باشند. با استفاده از این استاندارد که سازمان ISO آن را تدوین کرده است، سه نوع پیکسل معیوب برای صفحه نمایش های LCD معرفی شده اند که به شرح زیر است:

  • HOT Pixel به آن نوع پیکسل های معیوبی گفته می شود که به رنگ سفید باقی مانده اند، گفته می شود.
  • Dead Pixel به آن نوع پیکسل های معیوبی گفته می شود که به رنگ تیره به طور ثابت باقی می مانند، گفته می شود.
  • Stuck Pixel به آن نوع پیکسل های معیوبی گفته می شود که در یکی از رنگ های سبز، آبی و قرمز ثابت می شود، گفته می شود.

بعضی از تولیدکنندگان LCD تعداد پیکسل های معیوب مورد قبول از نوع HOT Pixel را تا ۲ پیکسل و تعداد۵ پیکسل معیوب مورد قبول از نوع Dead Pixel و Stuck Pixel را قابل پذیرش دانسته اند.

اما باز هم شرکت هایی که از فناوری LCD در نمایشگرهای خود استفاده می کنند، تعداد پیکسل معیوبی که مشتری در صورت مشاهده آن می تواند محصول را تعویض کند، مشخص کرده اند.

به گارانتی توجه کنید

این اطلاعات در قسمت گارانتی محصول نوشته می شوند پس توصیه می شود که هنگام خرید محصول، گارانتی آن را بررسی کنید تا بدانید شرکت سازنده آن تا در صورت وجود چه تعداد پیکسل معیوب، کالا را برای شما تعویض خواهد کرد. همچنین پس از اینکه تلویزیون تان را به خانه آوردید، تعداد پیکسل های معیوب آن را با دقت بررسی کنید.

موارد برتری LCD  نسبت به پلاسما

از مله مزایای تلویزیون های LCD نسبت به تلویزیون های پلاسما، می توان به تعداد بیشتر پیکسل هایی که در نمایشگرهای LCD نسبت به ت تلویزیون های پلاسمای هم اندازه خود نمایش داده می شود، اشاره کرد.

همچنین تلویزیون های LCD، به اندازه ۳۰ درصد کمتر از تلویزیون های پلاسما انرژی برق مصرف می کنند. همچنین همانطور که گفتیم تلویزیون های LCD دارای بدنه باریک تر و بدین ترتیب وزن سبکتری نسبت به تلویزیون های پلاسما می باشند که موجب راحتی جابه جایی هنگام حمل و نقل می شود.

همچنین سبک بودن این تلویزیون های باعث می شود موقع نصب دیواری مشکلی برای آن ها پیش نیاید و به سادگی نصب شوند. از جمله معایبی که تلویزیون های پلاسما دارند ویژگی Burn-in است که به پدیده جا افتادگی تصویر معروف است که همان ایجاد حالت شبح مانند است وقتی که یک تصویر برای مدت طولانی ثابت روی نمایشگر باقی بماند، البته همانطور که گفتیم در تلویزیون های ورژن جدید پلاسما این مشکل تا حدی برطرف شده است.

قیمت تلویزیون های پلاسما

در هر حال اگر در مورد مسائل مالی مشکل دارید و برای شما اهمیت دارد که تلویزیون ارزان قیمت تر و به صرفه تری بخرید که دارای کیفیت و تکنولوژی خوبی نیز باشد، به شما پیشنهاد می شود که پلاسما بخرید.

اما اگر از نظر مالی مشکلی ندارید همچنین می خواهید تلویزیونی که می خرید دارای وزن سبکتر و مصرف انرژی پایین تری باشد همچنین در محیط های پرنور دارای کیفیت بالایی باشد، بهتر است تلویزیون های LCD را خریداری کنید.

برتری های پلاسما نسبت به LCD

در واقع می توان گفت که بزرگترین نقطه قوتی که تلویزیون های پلاسما دارا می باشند در تلویزیون های LCD، بزرگترین نقطه ضعف شناخته شده است و آن نمایش رنگ مشکی می باشد که با اصلاحاتی همچون یکنواختی رنگ مشکی نیز شناخته می شود.

در واقع بهترین مدل های LCD نیز قادر نخواهند بود رنگ مشکی را به طور کامل نشان دهند و مقداری از نور موجود در پس زمینه را به محیط پس می دهند.

در واقع روشنایی موجود در تلویزیون های پلاسما به این صورت تأمین می شود که نیازی به نور پس زمینه نخواهد داشت و هر سلول خودش دارای نور است و نور خودش را به وجود می آورد.

بنابراین برای ایجاد رنگ مشکی فقط کافی است که سلول ها خاموش شوند و بدین ترتیب می توان سطح مناسبی از رنگ مشکی را تماشا کرد. به همین دلیل است که می گویند تلویزیون های پلاسما دارای کنتراست تصویر بالاتری نسبت به تلویزیون های LCD هستند. مقصود از کنتراست در واقع تفاوت بین روشن ترین و تاریک ترین حالت نمایش رنگ در تلویزیون ها می باشد.

کنتراست در تلویزیون های پلاسما

بالابودن کنتراست باعث شده که کیفیت تصویر در تلویزیون های پلاسما بیشتر از کیفیت تصویر تلویزیون های LCD باشد. البته این موضوع یک اثر جانبی دارد و آن این است که در فضاهای آزاد که نور بیشتری دارند،

تلویزیون های پلاسما دارای وضوح پایین تری باشند و به سختی می شود تصاویر را در آن مشاهده کرد. به همین دلیل برای تبلیغات تلویزیونی در فضاهای باز بیشتر از تلویزیون های LCD و LED استفاده می شود.

زوایه دید تلویزیون های پلاسما

از دیگر برتری های پلاسما می توان به زاویه دید بهتر تلویزیون های پلاسما اشاره کرد. تلویزیون های LCD از نظر زاویه دید بسیار ضعیف هستند. به این ترتیب که هر چه قدر میزان زاویه تان با نمایشگر تلویزیون LCD بیشتر شود، تصویر دچار افت کیفیت می شود. تا جایی که اگر این زاویه را رفته رفته افزایش دهید، در انتها نمی توانید چیزی از تصویر را مشاهده کنید.

اما در تلویزیون های پلاسما به این گونه نیست شما از هر زاویه ای که به صفحه نمایش های پلاسما نگاه کنید، کیفیت تصویر ثابت باقی می ماند و تغییری نمی کند.

کیفیت رنگ در تلویزیون های پلاسما

سومین برتری مهمی که تلویزیون های پلاسما نسبت به تلویزیون های LCD دارند، کیفیت بالای رنگ ها در پلاسما است. در واقع در تلویزیون های LCD نور پس زمینه نشت می کند و موجب می شود که کیفیت رنگ های تصویر نسبت به تلویزیون های پلاسما پایین بیاید. همچنین از دیگر معایب تلویزیون های قدیمی LCD می توان به پایین بودن سرعت پاسخ دهی به تصویر اشاره کرد.

به این ترتیب که هنگام پخش فیلم های سریع، تلویزیون های LCD سرعت کمی دارند و این موجب می شود تا سایه ای از تصویر قبل روی تصویر فعلی باقی بماند. البته در نسل جدید تلویزیون های LCD، این مشکل که به آن Response Time گفته می شود، تا حدودی کاهش پیدا کند و رفع شود اما با این حال تلویزیون های LCD سرعت پایین تری نسبت به تلویزیون های پلاسما دارند.

از جمله دیگر ویژگی های تلویزیون های پلاسما، می توان به طول عمر بالای آن ها اشاره کرد. نمایشگرهای LCD دارای طول عمری در حدود ۳۰۰۰۰ تا ۶۰۰۰۰ ساعت هستند، اما صفحه نمایش های پلاسما دارای طول عمر مفید بیش تر از ۱۰۰ هزار ساعت می باشند یعنی تلویزیون های پلاسما دارای طول عمری ۵/۱ برابر بیشتر نسبت به تلویزیون های LCD هستند.

همانطور که گفتیم مقصود از طول عمر یک نمایشگر، میزان زمانی است که نیاز است تا نور صفحه نمایش به نصف میزان ابتدایی آن کاهش یابد.

علت برتری تلویزیون های پلاسما به تلویزیون های LCD

مهمترین دلیل برتری تلویزیون های پلاسما نسبت به تلویزیون های lCD، قیمت پایین تلویزیون های پلاسما است. پلاسماهای بزرگ حتی دارای قیمتی بسیار پایین نسبت به تلویزیون های LCD هستند.

به طور مثال تلویزیون ۴۲ اینچی پلاسما در حالیکه نسبت به تلویزیون های ۳۷ اینچی LCD، ۳۰ درصد بزرگتر هستند، دارای قیمت یکسانی هستند. تلویزیون های پلاسما همانطور که گفتیم بیشتر در اندازه های بزرگ تولید می شوند و کوچکترین پلاسما ابعادی برابر ۴۲ اینچ دارد، زیرا تولید تلویزیون های پلاسما در اندازه های کوچک چندان مقرون به صرفه نیست.

اما در مقابل ساخت تلویزیون های در ابعاد بزرگ LCD مقرون به صرفه نیست و هزینه گزافی را می طلبد. به همین دلیل توصیه می کنیم اگر می خواهید تلویزیونی با ابعاد کوچک در حدود ۴۰ اینچ بخرید، تلویزیون LCD خریداری کنید و اگر تلویزیونی با ابعاد بیشتر از ۶۰ اینچ خریداری کنید، بهتر است تلویزیون های پلاسما را بخرید.

نقاط ضعف تلویزیون های پلاسما

از دیگر نقاط ضعف تلویزیون های پلاسما، می توان گفت که در این تلویزیون ها نمی توان در صفحه نمایش های کوچک، از رزولوشن های بالا استفاده کرد. اما در تلویزیون های LCD حتی در ابعاد کوچک نیز می توان از رزولوشون بالا استفاده کرد. در تلویزیون های ۶۰ اینچی LCD رزولوشن ۴K را پشتیبانی می کنند.

اما در تلویزیون های پلاسما در ابعاد که کوچک نمی توان از رزولوشن ۴K استفاده کرد و نیاز است تا ابعاد آن بیش از ۱۰۰ اینچ باشد تا بتوان رزولوشن ۴K را روی آن اعمال کرد.

همچنین از دیگر تفاوت های تلویزیون های پلاسما و LCD می توان به تفاوت در عمق تصاویر در آن ها اشاره کرد. در تلویزیون های LCD، تصاویر اغلب به صورت تخت نشان داده می شوند اما در تلویزیون های پلاسما به دلیل استفاده از تکنولوژی های خاص، تصاویر دارای عمق بیشتری هستند. البته این موضوع را نمی توان نقطه ضعف تلویزیون های LCD در نظر گرفت و در واقع این موضوع بیشتر یک امر سلیقه ای است.

تکنولوژی های صفحه نمایش LED

واژه LED مخفف عبارت Light Emitting Diod می باشد که معنای آن دیود ساطع کننده نور می باشد. تفاوتی که نیمه رساناها با LED ها دارند این است که LED ها هنگام عبور جریان از میان آن ها، بخشی از انرژی تبدیل به نور می کنند.

یکی از محدودیت هایی که LED ها در دهه گذشته داشتند این بود که فقط قادر به تولید سه نور آبی، قرمز و سبز بودند که این ویژگی کاربرد آن ها را محدود می ساخت. اما به تازگی LED ای ساخته شد که می توانستند نور سفید را با هاله ی آبی رنگی تولید کنند. LED ها مانند پرتوهای فرابنفش و مادون قرمز نیستند که به چشم بینندگان آسیب بزنند و از این جهت برتری دارند.

امروزه LED های سفید رنگی تولید می شوند که می توانند همه رنگ ها را تولید کنند همچنین مصرف انرژی در این LED ها کمتر از نسخه های قدیمی آن هاست.

کارشناسان معتقدند که لامپ های LED نسبت به لامپ های فلوئرسنت که در ساخت تلویزیون های LCD استفاده می شود و سایر انواع لامپ ها مزیت بیشتری دارند. از جمله مزایای لامپ های LED می توان به قابلیت استفاده مجدد از آن ها و بازگشت به طبیعت را نام برد زیرا در ساخت این لامپ ها به جای جیوه از گالیوم و آرسنیک استفاده شده است.

در تلویزیون های LCD برای روشنایی پس زمینه کریستال های مایع از نورهای مختلفی استفاده می شود، از جمله نورهای سفید (Incandescent Light Bulbs) یا لامپ های فلوئورسنت سرد همچنین لامپ های فلوئورسنت گرم اشاره کرد.

در تلویزیون های جدید LCD به جای اینکه از لامپ هایی که بالا ذکر کردیم استفاده شود از لامپ های LED جهت روشن کردن کریستال های مایع استفاده می شود. در واقع تلویزیون های LED نوعی از تلویزیون های LCD هستند که برای روشنایی نور پس زمینه در آن ها از لامپ های LED استفاده می شود.

از تلویزیون های LED جهت تبلیغات تلویزیونی در سطوح شهر یا در تلویزیون های موجود در استادیوم ها نیز استفاده می شود.  تلویزیون های خانگی که LED شناخته می شوند، همان LED-Backlit LCD می باشند، که به طور خلاصه به آن ها LED گفته می شود.

همانطور که در بخش قبل نیز گفتیم تلویزیون های LCD نسبت به تلویزیون های پلاسما گرانتر می باشند اما کیفیت تصویر آن ها ضعیف تر از تلویزیون های پلاسما می باشد.

مقایسه صفحه نمایش های LCD و LED

  • به دلیل اینکه در تلویزیون های LED برای نوردهی کریستال های مایع از لامپ های LEDاستفاده شده است، این تلویزیون ها دارای مصرف انرژی بسیار پایین تری نسبت به تلویزیون های دیگر هستند.
  • در تلویزیون های LED تصاویر با کیفیت تر است و میزان روشنایی و کنتراست آن نیز بالاتر است همچین رنگ مشکی در این تلویزیون ها عمیق تر نمایش داده می شود.
  • ویژگی دیگر تلویزیون های Led این است که دارای بدنه باریک تری هستند که باعث می شود حمل و نقل آن ها راحت تر انجام شود. در بازار تلویزیون هایLED با ضخامت ۲۵ میلیمتر نیز وجود دارد.
  • LED ها مصرف برق پایین تری دارند طوری که نسبت به تلویزیون های LCD 40 درصد کمتر برق مصرف می کنند.
  • در تلویزیون های LED رنگ ها دارای گستره بیشتر و وسیع تری هستند همچنین اگر تلویزیون ها دارای تکنولوژی RGB-LED باشند، این رنگ ها وسیع تر است.
  • در تلویزیون های LED، تصویر دارای فرکانس بیشتری است.
  • تلویزیون های LED همانطور که گفتیم به دلیل اینکه در ساخت آن از لامپ های غیر مضر استفاده شده است، به محیط زیست نیز آسیب نمی رسانند.
  • همچنین تلویزیون های Led مشکل تلویزیون های LCD که زمان پاسخگویی در آن ها بالا بود را ندارند و میزان Response Time در آن ها کمتر از تلویزیون های LCD اس. بهبود این ویژگی موجب شده است که در تلویزیون های Led سرعت خاموش و روشن شدن تلویزیون افزایش پیدا کند. همچنین زمان پاسخگویی پایین این تلویزیون ها باعث می شود که هنگام پخش تصاویر متحرک و سریع، در تلویزیون شبح و تاری ایجاد نشود و بدین ترتیب کیفیت تصویر در حال پخش نیز کاهش پیدا نمی کند.
  • برای اینکه در تلویزیون های LCD بتوان تصاویر تیره را ایجاد کرد می بایست در کریستال ها چرخش به وجود آورد و مسیر نوری که از پشت صفحه می تابد را بست. این ویژگی از عمده معایب تلویزیون های LCD به شمار می رود زیرا با بستن مسیر تابش نور، کنتراست تصویر نیز پایین می آید و جزئیات کمتری را مشاهده خواهید کرد.

انواع تلویزیون های HD

تلویزیون های LED در یک تقسیم بندی کلی بر اساس نور پس زمینه به دو دسته تقسیم می شوند. دسته اول که نور پس زمینه به شکل چینش کامل (Full-Array/Full-LED) و نور از لبه (Edge-Lit/Edge-LED)  تقسیم بندی می شوند.

تلویزیون های LED با نور پس زمینه چینش کامل

در این تلویزیون ها تعداد زیادی لامپ LED در قسمت پشت صفحه نمایش چیده می شود تا بتواند روشنایی مورد نیاز صفحه نمایش را تأمین کنند. با استفاده از این تکنولوژی در مواقعی که تصویر سیاه باشد، LED های آن قسمت خاموش می شوند و بدین ترتیب میزان شفافیت تصویر بالاتر می رود و همچنین رنگ سیاه را می توان به طور کامل و عمیق تجربه کرد که نسبت به LCD ها از غنای رنگی بالاتری برخوردار است.

تلویزیون های LED که از نوع چینش کامل باشند و از تاریکی موضعی کمی برخوردار باشند بسیار کم تولید می شوند و چون این پنل ها کیفیت تصویر پایین تری دارند مانند تلویزیون های lCD، در ساخت LED استفاده نمی شود.

در طرف دیگر در برابر تلویزیون های LED که دارای تکنولوژی نور پس زمینه Full-Array می باشد و از قابلیت Local Dimming  (تاریکی موضعی) برخوردار نمی باشند، تلویزیون های LED با نور پس زمینه Full-Array با قابلیت تاریکی موضعی قرار دارند. این پنل ها در برابر سایر پنل های LED، بالاترین کیفیت تصویر را دارند.

تلویزیون های LED با نور پس زمینه از لبه

در تلویزیون های LED نور از لبه، لامپ های LED در سراسر لبه های نمایشگر چیده می شود. در این تلویزیون ها نور تولید شده به وسیله LED ها به طور کاملا یکسان به تمامی سطوح صفحه نمایش می رسد. این تلویزیون ها نسبت به سایر تلویزیون های LED باریکتر هستند، زیرا لامپ های LED در این نوع تلویزیون ها در قسمت پشت صفحه نمایش قرار نمی گیرد.

از جمله ضعف های این تلویزیون ها می توان به حساسیت بسیار بالای این تلویزیون ها نسبت به کمترین میزان نور اشاره کرد که باعث می شود تصاویر بسیار روشن را با غیریکنواختی در میزان روشنایی، بریدگی و ناهمگون بودن رنگ های تیره در تصاویر تاریک نمایش داده شود. البته از این ضعف ها میتوان در برابر ضعف های LCD، چشم پوشی کرد.

این تلویزیون ها در دو مدل با تاریکی موضعی و بدون تاریکی موضعی نیز تولید می شوند. که مدل تلویزیون های نور از لبه بدون تاریکی موضعی بیشترین درصد فروش LED ها را در دست دارند.

این تلویزیون ها بسیار باریک و سبک هستند اما از نظر کیفیتی تفاوت چندانی با تلویزیون های LCD ندارند و نور را به صورت یکنواخت پخش نمی کنند و میزان نور در لبه های صفحه نمایش بیشتر از وسط آن است.

تاریکی موضعی تلویزیون های ال ای دی

این نوع فناوری در حال حاضر فقط در تلویزیون های LED استفاده می شود. در تلویزیون هایی که این نوع تکنولوژی را استفاده می کنند، لامپ های LED بر اساس تصویر، نور خود را تغییر دهند و در مواقعی حتی خاموش شوند.

در تلویزیون هایی که از نوع Full-Array هستند به دلیل اینکه در تمام صفحه نمایش از لامپ های LED استفاده می شود، این ویژگی بیشتر نمایان است. وقتی در حال تماشای یک فیلم هستید که بخشی از پس زمینه آن مشکی است، در تلویزیون هایی که دارای قابلیت تاریکی موضعی هستند باعث می شود که LED های قسمت های تاریک صفحه خاموش شود و نقاط روشن کناری آن شفاف تر به نظر می رسد. همچنین این قابلیت موجب زنده و پویا دیده شدن تصویر می شود.

مشکلات قابلیت تاریکی موضعی

مشکلی که این قابلیت هنگام تماشا ایجاد می کند این است که نور LED های قسمت روشن به قسمت تاریک نفوذ می کند که به آن Blooming گفته می شود. البته این مشکل در تلویزیون های مختلف متفاوت است. این مشکل در تلویزیون های Full-Array که کل صفحه از لامپ های LED تشکیل شده است بیشتر از تلویزیون های Edge-Lit است. همچنین شدت این مشکل بستگی به تعداد نقاطی از تصویر دارد که تاریک می شوند.

البته در تلویزیون هایی که دارای رزولوشن بالاتر یا تعداد پیکسل های بیشتر هستند، کمتر نمایان است. در واقع مشکل ناشی از تاریکی موضعی یعنی همینBlooming آنقدر جدی نیست که شما نسبت به خرید این تلویزیون ها دلسرد شوید.

انواع تلویزیون های OLED

این نوع تلویزیون ها در دو نوع RGB OLED و White OLED ساخته می شوند. در تلویزیون های مدل RGB مثل تلویزیون های پلاسما دارای پیکسل های جداگانه سبز، آبی و قرمز است. یعنی هر پیکسل دارای سه عنصر با رنگ ها آبی،سبز و قرمز می باشد. اما فناوری White OLED قدری پیچیده تر است و سه زنگ آبی، سبز و قرمز با هم ترکیب شده اند. در واقع با عبور جریان برق از میان این نور، فقط نور سفید تولید می شود.

سپس این نور سفید از یک فیلتر رنگی گذرانده می شود و تولید رنگ های آبی، سبز و قرمز را می کند. اما استفاده از این روش چه مزیتی نسبت به روش قبل دارد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت نورهایی که با استفاده از این روش به دست می آیند دارای پایداری بالاتری بوده و به راحتی تغییر رنگ نمی دهند.

همچنین مزیت دیگر این روش این است که هزینه آن پایین تر است. علاوه بر این می توان نمایشگرها را در سایزهای مختلف ساخت همچنین وضوح تصویر در این نمایشگرها بالاتر می رود.

در مورد این تلویزیون ها نمی توان به طور قاطع چیزی گفت زیرا ابتدا باید به مرحله بلوغ برسند تا دید آیا واقعا کیفیت لازم را دارند. آنچه در مورد تلویزیون های OLED گفته می شود این است که ماده ارگانیک که در ساخت این تلویزیون ها به کاکر برده شده فقط ۱۵ هزار ساعت دوام می آورد و سپس توانایی تابش نور را از دست می دهد و سپس نمایشگر از کار می افتد.

البته در این زمینه شنیده می شود که تولیدکنندگان این تلویزیون ها در حال پیدا کردن راه حلی برای رفع این مشکل هستند و گفته می شود که روشی را یافته اند که می تواند طول عمر این تلویزیون ها را به ۲ برابر افزایش دهد.

تلویزیون های منحنی

شرکت ال جی توانست برای اولین بار در سال ۲۰۱۳تلویزیون منحنی را تولید کند که با استقبال بسیار زیادی نیز همراه شد و توانست جوایز زیادی را دریافت کند. در واقع این تلویزیون ها تنها در قسمت انحنایی که در لبه آن ها  وجود داشت در واقع این تلویزیون ها دارای فناوری جدیدی نیستند و عملکردی مشابه تلویزیون های OLED و LED دارند.

شاید بگویید این انحنا چه مزیتی دارد؟ در واقع وقتی در حال تماشای یک فیلم در تلویزیون هستید، فاصله یکسانی از نقاط صفحه نمایش آن ندارید و به همین دلیل تصاویری که مشاهده می کنید دارای کیفیت متفاوتی در نقاط مختلف صفحه است. و بهترین کیفیت نیز در نقطه وسط وجود دارد و در کناره های تصویر به دلیل اینکه فاصله شما تا آن نقاط بیشتر است کیفیت پایین تری دارند.

البته دلیل دقیق تر پایین آمدن کیفیت تصویر در گوشه های تلویزیون را می توان به بزرگ تر بودن زاویه کناره های تلویزیون با چشم بیننده دانست. اما در نمایشگرهای منحنی، می توان از تمام گوشه های تلویزیون یک کیفیت یکسان را مشاهده کرد و تصاویر نیز شفاف تر و واضح تر نمایش داده می شوند.

اندکی پس از موفقیت این تلویزیون ها در بازار سایر شرکت ها نیز به فکر تولید این تلویزیون ها پرداختند. اولین کمپانی بعد از تلویزیون معرفی شده ال جی به بازار، سامسونگ بود که تلویزیون منحنی خود را به بازار عرضه کرد.

بعد از سامسونگ نیز سایر کمپانی ها شروع به تولید تلویزیون های منحنی کردند. شرکت های تولید کننده تلویزیون قصد دارند تلویزیون های منحنی را از لحاظ تکنولوژی نیز تجهیز کنند و در این راستا، شرکت سامسونگ توانست اولین تلویزیون با قابلیت رزولوشن UltraHD را به بازار عرضه کند. با این حال این تلویزیون ها دارای قیمت بسیار بالایی هستند.

 تلویزیون های هوشمند (Smart TV)

در واقع بعد از همه گیر شدن و استفاده از گوشی های هوشمند در سطح کلان، این واژه و کاربرد آن وارد صنعت تلویزیون شد و امروزه تولیدکنندگان تلویزیون ها از این قابلیت نوظهور و کاربردی در طراحی اکثر تلویزیون های خود استفاده می کنند. در واقع واژه هوشمند از آنجایی وارد دنیای تکنولوژی شد که استفاده از اینترنت روی کار آمد و اکثر کسب و کارها و حتی خریدهای روزانه اینترنتی شد.

به طور کلی به هر وسیله ای که قابلیت اتصال به اینترنت و استفاده از شبکه های اینترنتی و ویدوهای آنلاین یا شبکه های اجتماعی و از این قبیل را داشته باشد به نوعی واژه ی هوشمند اطلاق می شود.

تارخچه ی تلویزیون های هوشمند

اگر به تاریخچه تلویزیون های هوشمند بخواهیم نگاه کنیم، این واژه برای بار اول توسط شرکت سامسونگ به دنیای تکنولوژی وارد شد و بعد از آن تلویزیون های ال جی و فیلیپس نیز وارد این عرصه شدند و این مفهوم را ارتقا دادند.

در دنیای امروزه اکثر شرکت های تولید کننده تلویزیون، تلویزیون های Smart TV را تولید می کنند.

بهتر است قبل از خرید تلویزیون ابتدا با تکنولوژی های به کار رفته در آن آشنا باشید و ببینید که آیا این تکنولوژی ها به درد شما می خورد یا خیر. زیرا در اکثر موارد این تکنولوژی ها استفاده چندانی ندارد و فقط موجب بالا بردن قیمت می شود.

خب در اینجا به این موضوع می پردازیم که آیا واقعا آن چه فروشندگان در مورد تلویزیون های هوشمند می گویند صحت دارد؟ آیا تلویزیون های هوشمند نیاز شما را به رایانه از بین می برند؟ آیا این تلویزیون های در آینده شما بسیار تاثیرگذار هستند؟

تلویزیون های هوشمند چگونه به وجود آمدند

تلویزیون های هوشمند ترکیبی از تلویزیون های معمولی و کامپیوترهاست. با استفاده از تلویزیون های هوشمند می توانید بسیاری از کارهایی که در کامپیوتر خود انجام می دادید را به محیط تلویزیون انتقال دهید. با استفاده از Smart TV ها می توان به صفحات وب دسترسی داشت و وب گردی کرد و در سایت هایی مانند Youtube ویدیو تماشا کرد.

علاوه بر این می توانید اگر قصد نوشتن ایمیل ندارید، ایمیل های خود را چک کنید و به شبکه های اجتماعی دسترسی داشته باشید. اما توجه کنید این تلویزیون ها در پردازش کلمات و نوشتن ایمیل ناتوان هستند.

در مورد شبکه های اجتماعی نیز باید گفت چون این شبکه ها بیشتر حالت انفرادی دارند و اطلاعات موجود روی آن شخصی است پس استفاده از تلویزیون در این زمینه به خصوص اگر یک خانواده پرجمعیت داشته باشید، چندان انتخاب مناسبی نیست.

در واقع از تلویزیون های هوشمند بیشتر به خاطر کیفیت بالای آن در مشاهده ویدیو به صورت آنلاین استفاده می شود. همچنین اگر می خواهید با استفاده از این تلویزیون ها وب گردی کنید، دارای قابلیتی به نام BigPond TV هستند که با استفاده از این سرویس، می توانید مجموعه ای از موزیک ها، فیلم ها و حتی شبکه های ورزشی را برای سرگرمی در دسترس داشته باشید و دیگر نیازی نیست تا هر دقیقه کانال خود را عوض کنید.

همچنین از جمله ویژگی های مهم تلویزیون های هوشمند این است که امکان اتصال وب کم و استفاده از برنامه های تصویری به خصوص Skype در این تلویزیون ها وجود دارد و می توانید با دوستان و خانواده خود به طور گروهی مکالمه ویدیویی داشته باشید که این شکل از تجربه با استفاده از گوشی های تلفن همراه امکان پذیر نیست.

در واقع امروز تمام تلویزیون های موجود در بازار هوشمند هستند، اما این بدان معنا نیست که همه آن ها از امکانات یکسانی برخوردار باشند. تلویزیون های هوشمند امروزه دارای سه پنل کاربرری تایزن، Web OS و اندروید هستند.

انواع پلتفروم های تلویزیون

این سه پلتفرم دارای ویژگی های مخصوص به خود هستند اما در نهایت تمام آن ها می توانند نیازهای کاربران را به طور معمول برآورده کنند. و با استفاده از همه آن ها می توان امکاناتی که یک تلویزیون هوشمند در اختیار شما قرار می دهد از جمله بازی آنلاین، تماشای ویدیو با کیفیت بالا، مرور کردن صفحات وب و … دسترسی داشت. در بخش بعدی به توضیح و تشریح این پلتفرم ها خواهیم پرداخت.

سیستم عامل تایزن (Tizenدر تلویزیون

تایزن در واقع پلتفرمی است که به طور مخصوص در تلویزیون های سامسونگ فقط استفاده می شود. این پتلفرم بر پایه سیستم عامل لینوکس عمل می کند. البته سامسونگ از این پلتفرم فقط در ساخت تلویزیون های خود استفاده نمی کند بلکه در سایر محصولات این شرکت مانند ساعت های هوشمند، گوشی های هوشمند و تبلت ها و … از این پلتفرم استفاده می شود.

از جمله مشخصات این پلتفرم، ابتدا پنل کاربردی ساده ی آن است که تمام افراد می توانند از آن استفاده کنند. همچنین پلتفرم تازین دارای سرعت پاسخگویی بسیار بالایی است. برای دسترسی به پلتفرم تایزن باید در کنترل خود دنبال دکمهsmart hub بگردید. بعد از فشار دادن این دکمه، می توانید به لیست برنامه هایی که روی تلویزیون هوشمند شما وجود دارد دسترسی داشته باشید. همچنین به راحتی می توان با استفاده از تایزن به صفحات وب دسترسی پیدا کرد که از سرعت مناسبی نیز برخوردار است.

علاوه بر مرورگر آنچه که برای هر پلتفرم ضروری است، وجود اپلیکیشن های مهم و کاربردی است. گرچه تمام اپلیکیشن های مهم مانند Spotify، Kodi،Hulu،Youtube، Netflix و غیره روی سه پلتفرم وجود دارد.

پلتفرم تایزن قابلیت پشتیبانی از ۱۰۰۰ اپلیکیشن را دارد که در برابر سایر پلتفرم ها، یک عدد بسیار شگفت انگیز است. هم چنین از ارزنده ترین نکاتی که در مورد پلتفرم تایزن وجود دارد این است که می توان به نرم افزارهای ایرانی چون آپارات، بیپ تیونز و … را نیز دسترسی داشت. همچنین جستجوی این پلتفرم نیز بسیار پیشرفته است.

سیستم عامل وب او اس (Web OS) در تلویزیون

پلتفرم اختصاصی که ال جی در تلویزیون های خود از آن استفاده می کند، وب او اس نام دارد. البته وب او اس ابتدا توسط شرکت پالم (Palm) در تولید گوشی های هوشمند به کار برده شد اما نتوانست در این زمینه موفق باشد زیرا اندروید و آی او اس خیلی مشتری داشتند و امکان موفق شدن در برابر این دو غول دنیای گوشی های هوشمند را نداشت. به همین دلیل شرکت ال جی این پلتفرم را خرید تا در تلویزیون های هوشمند خود از آن استفاده کند.

همچنین برای دانلود کردن سایر نرم افزارها می توانید روی دکمه فروشگاه نرم افزار Web OS کلیک کنید. بخش مرورگر صفحات وب این پلتفرم نیز سرعت خوبی دارد، همچنین این پلتفرم از HTML 5 پشتیبانی می کند.

پلتفرم وب او اس نیز بسیار جامع است و بیش از ۱۰۰۰ اپلیکیشن محبوب را دارا می باشد همچنین می توانید به اپلیکیشن های ایرانی همچون آپارات و فیلیموو نیز دسترسی داشته باشید.

سیستم عامل اندروید در تلویزیون

امروزه همگی با نام این پلتفرم آشنایی دارید و سیستم عامل گوشی های هوشمند افراد بسیاری بر پایه اندروید می باشد. در واقع اندروید نیز یک سیستم عامل بر پایه لینوکس می باشد که بصورت متن باز عمل کرد و در زمینه های مختلفی نیز از این سیستم عامل استفاده می شود.

امروز اکثر ساعت های هوشمند ، تلویزیون ها ، تلفن های همراه حتی در اتومبیل ها نیز یکی از پرطرفدارترین سیستم عامل ها به حساب می آید.

چه برند هایی از سیستم عامل اندروید استفاده می کنند

کمپانی های تولید کننده تلویزیون های سونی و شارپ، از سیستم عامل گوگل به عنوان پلتفرم در تلویزیون های خود استفاده می کنند. باید دقت کنید که با شنیدن نام اندروید دچار فریب نشوید، زیرا اندرویدی که در گوشی های تلفن همراه از آن استفاده شده با اندورید به کار رفته در تلویزیون ها بسیار متفاوت است.

و مهم ترین تفاوت آن نیز این است که در تلفن های هوشمند اندروید تعداد اپلیکیشن های بیشماری را در بر میگیرد اما در تلویزیون ها، تعداد اپلیکیشن های مورد استفاده بسیار محدود است. البته این تعداد اپلیکیشن ها در تلویزیون هم رده سایر پلتفرم های موجود است.

مزیت های سیستم عامل اندروید

اما از مزیت های پلتفرم اندروید نسبت به سایر پلتفرم ها می توان به انتخاب های زیادی که در زمینه مرورگر برای وبگردی در اختیار کاربران قرار می دهد نام برد و کاربران می توانند از مرورگرهای کروم یا اپرا دسترسی داشته باشند که از سریعترین مرورگرها برای وبگردی می باشد.

همچنین در این پلتفرم می توان به صورت صوتی نیز به جستجو پرداخت. اما از معایب این پلتفرم می توان به استفاده ی سخت آن اشاره کرد زیرا پنل کاربری آن بسیار پیچیده و گیج کننده است. برای دانلود نرم افزارها نیز باید به گوگل پلی رفته و اپلیکیشن های مورد استفاده در تلویزیون ها را دانلود کنید.

تلویزیون های سه بعدی 

در واقع تلویزیون های سه بعدی که به آن ها ۳DTV نیز گفته می شود، نسل دیگر تلویزیون ها هستند که با استفاده از فریب مغز و چشم شما با استفاده از عینک های مخصوص به خود تصاویر را به گونه ای به شما نشان می دهند که شما بعد سوم را درک کنید، این تصاویر به دلیل عمقی که به آن ها داده می شود بسیار به واقعیت نزدیک هستند و تجربه ی تماشای بسیار خاص و لذت بخش از مشاهده تلویزیون را برای شما فراهم می کنند.

نحوه ی عملکرد تلویزیون های سه بعدی

کاری که این تلویزیون ها انجام می دهند این است که از یک صحنه که می خواهد پخش شود، دو تصویر جداگانه را با زاویه دید متفاوت به طور همزمان برای بیننده پخش می کنند که تصویری که برای چشم راست و چپ در نظر گرفته متفاوت است و با استفاده از عینک مخصوص این تلویزیون ها، باعث می شود ذهن شما فریب بخورد و فکر کنید که تصاویر پخش شده در این تلویزیون ها سه بعدی هستند در حالیکه این فقط یک فریب روی مغز و چشم شماست.

به این صورت که وقتی در هنگام تماشای تصاویر با استفاده از عینک مخصوص  در این تلویزیون ها هستید، با بستن یک چشم خود پی خواهید برد که این تصاویر ساده و طبیعی هستند و بعد سومی ندارند. از تکنولوژی سه بعدی می توان در تمام انواع تلویزیون ها مانند LCD، LED، OLED و پلاسما استفاده کرد و خاص یک شرکت نمی باشد.

اهمیت عینک در تلویزیون های ۳D

اگر بدون عینک مخصوصی که برای تلویزیون های سه بعدی در نظر گرفته شده است به این تلویزیون ها نگاه کنید، تصاویر به صورت جدا از هم و تار به نظر می رسند اما با زدن عینک می توانید تصاویر عمیق و سه بعدی را تماشا کنید که بسیار واقعی و زنده می نماید و تماشای آن به خصوص برای فیلم های ترسناک بسیار هیجان انگیز است.

آنچه در مورد تلویزیون های سه بعدی مهم است این است که این تلویزیون ها، می توانند محتوای دو بعدی را نیز نمایش دهند. در واقع سه بعدی بودن یک امکان اضافه است که در برخی از تلویزیون ها تعبیه می شود.

نکات ایمنی برای استفاده از تلویزیون سه بعدی

همچنین باید در مدت استفاده از این تلویزیون ها نکات ایمنی را رعایت کردید.ر زیرا مواردی مشاهده شده که به دلیل تماشای طولانی مدت تلویزیون های سه بعدی، دچار عوارضی از قبیل سرگیجه، سردرد، خستگی چشم و حتی حالت تهوع شده اند. به همین دلیل اگر فکر میکنید که این قابلیت نیز آنقدر ها کاربردی نیست می توانید تمرکز خود را روی تلویزیونی با کیفیت تصویر بالاتر بگذارید زیرا کیفیت تلویزیون های معمولی هم رده قیمتی تلویزیون های سه بعدی با هم برابر است اما قیمت تلویزیون های سه بعدی بسیار بالاست.

همچنین نکته دیگر این است که محتوای سه بعدی بسیار محدود و کم است و در صورت وجود داشتن نیز قیمت بسیار بالایی دارند. همچنین نباید از قیمت بالای عینک های مخصوص تلویزیون های سه بعدی چشم پوشید و اگر بخواهید به صورت خانوادگی تلویزیون تماشا کنید باید تعداد عینک های بیشتری را فراهم کنید که هزینه آن بسیار زیاد می شود.

نحوه عملکرد تلویزیون های سه بعدی

ابتدا باید بدانید که به دلیل اینکه چشمان ما ۵/۲ اینچ از هم فاصله دارند، در حالت طبیعی تصویری که مشاهده می کنیم نیز با زاویه متفاوتی مشاهده می شود. همچنین چون دو تصویری که از یک صحنه برداشته شده و قرار است در تلویزیون های سه بعدی به صورت ترکیبی نشان داده شود،

با هم فاصله دارند و زاویه آن ها نیز متفاوت است و در نهایت این دو تصویر با استفاده از عینک های مخصوص این تلویزیون ها به چشم های شما  فرستاده می شود و سپس از ترکیب این دو تصویر و فریب چشم و مغز با عینک ها، شما حس می کنید تصویری که مشاهده می کنید بسیار پویا و سه بعدی و عمیق است.

پیکسل در تلویزیون های سه بعدی

در واقع همانطور که در تلویزیون های معمولی از بخش های کوچکی به نام پیکسل برای پخش تصویر استفاده می شود، در تلویزیون های سه بعدی، یک پیکسل را ابتدا به دو قسمت تقسیم می کند و سپس هر تصویر را در یکی از این پیکسل ها به صورت متفاوتی نمایش می دهد.

در نهایت این دو تصویر طوری کنار هم قرار می گیرند که تکه بودن تصویر نامشخص است. در واقع عینک های مخصوص در این قسمت وارد می شوند و هر تصویر را به یک چشم شما می فرستند و وقتی شما در یک فاصله معقولانه نسبت به تلویزیون قرار دارید، ذهن شما تصور می کند که در حال تماشای یک تصویر سه بعدی است.

در واقع تفاوت زاویه در دو تصویر باعث می شود که ذهن گول بخورد و فکر کنید که تصویر سه بعدی است.

 انواع تلویزیون های سه بعدی

به طور کلی دو نوع تلویزیون سه بعدی در بازار عرضه شده است که دارای نام های Active  و Passive می باشند. همچنین عینک های مخصوص این دو نوع تلویزیون نیز با هم متفاوت است و دارای دو نوع Active  و Passive می باشد.

البته عینک های Passive قیمت پایین تری نسبت به عینک های Active  دارند اما تلویزیون های Passive  در مقابل بسیار گران تر از تلویزیون های Active  می باشند.

تلویزیون های سه بعدی Passive

نحوه کارکرد تلویزیون های سه بعدی تا حد زیادی مانند سینماهای سه بعدی است. در این تلویزیون ها ابتدا دو تصویر همزمان روی نمایشگر پخش می شود سپس با استفاده از عینک های سه بعدی این تصاویر را به صورت مجزا روی هر چشم پخش می کند و موجب ایجد یک تصویر سه بعدی می شود.

در واقع تصویری که با استفاده از تلویزیون های Passive  یا غیر فعا نمایش داده می شود زاویه دید بهتری را نسبت به تلویزیون های سه بعدی اکتیو ایجاد می کند.

مزیت های تلویزیون های PASSIVE

می توان مهم ترین مزیت و برتری تلویزیون های پسیو را نسبت به تلویزیون های اکتیو، قیمت کمتر عینک ها پسیو دانست. رده قیمتی عینک های پسیو بین ۱۰ تا ۳۰  دلار می باشد اما عینک های اکتیو دارای قیمت بیش از ۱۰۰ دلار هستند. که اگر به صورت خانوادگی بخواهید تلویزیون سه بعدی را با استفاده از عینک مخصوص تماشا کنید، این هزینه بسیار گزاف است.

در واقع عینک هایی که برای تلویزیون های پسیو استفاده می شود معمولی ترین عینک سه بعدی است که دارای دو لنز غیر همرنگ می باشد. در بیشتر این عینک ها از  رنگ های آبی و قرمز استفاده می شود.

در واقع این تلویزیون ها تصاویر را با سایه های آبی و قرمز مشاهده می کنند. به این صورت که تصاویر آبی را فقط می توان با چشمی مشاهده کرد که در قسمت عینک آن لنز قرمز دارد و تصاویر قرمز نیز با چشمی مشاهده می شود که در قسمت عینک آن لنز آبی به کار رفته است.

به این صورت این تصاویر متفاوت که هر چشم مشاهده می کند، موجب فریب مغز شده و تصور می کنید که تصاویر سه بعدی را مشاهده می کنید.

تلویزیون های سه بعدی فعال(Active)

تلویزیون های اکتیو تصاویر را به این صورت دریافت می کنند که شیشه های عینک مطابق با فرکانس تصویر در حال پخش، خاموش و روشن شده و در واقع در هر لحظه فقط با یک پشم خود قادر خواهید بود تصاویر را مشاهده کنید. که این باعث اشتباه مغز شده و فکر کند تصاویر را سه بعدی می بیند.

علاوه بر اینکه عینک های اکتیو قیمت بالایی دارند، نیاز به باتری نیز دارند. البته کیفیت تصاویر در تلویزیون های سه بعدی اکتیو بسیار بالاتر از تلویزیون های پسیو می باشد.

لنز عینک های سه بعدی

لنز این عینک ها به رنگ خاصی نیست و نحوه کارکرد این عینک ها، در واقع همان تاخیر در مدت زمان دیده شدن تصاویر با هر چشم می باشد که منجر به تولید تصاویر سه بعدی می شود. برای ساخت صفحات این عینک ها از تکنولوژی LCD استفاده شده است.

همچنین لنزهای این عینک ها دارای حسگر مخصوص نور فروسرخ می باشد که باعث می شود با تلویزیون به طور مستقیم ارتباط بگیرد. در این عینک ها تصاویر ابتدا توسط یک چشم نمایش داده می شود و لنز چشم سمت دیگر تاریک می شود و این کار به طور عکس تکرار می شود.

وقتی این تغییر حالت به طور سریع اتفاق افتد، شما متوجه آن نمی شوید و تصور می کنید که تصاویر سه بعدی است.

هوم کارا

هوم کارا

هوم کارا با چندین سال سابقه درخشان در زمینه ارائه خدمات پس از فروش و تعمیرات لوازم‌خانگی به معتبرترین برندهای روز دنیا به میزان گسترده‌ای از تجربه و دانش دست پیداکرده است و قصد دارد با کمک گرفتن از پلتفرم خود خدمات سرویس، نگهداری و تعمیرات لوازم‌خانگی را با داشتن متخصصین دوره‌ دیده در سریع‌ترین زمان ممکن و بالاترین کیفیت ارائه نماید.