ماشین لباسشویی چگونه کار می کند؟ شناسایی قطعات و چرخه های ماشین لباسشویی

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram

بسیاری از لوازم خانگی وجود دارند که بدون وجود آنها بسیاری از کارها مختل شده و افراد را با دشواری های بسیاری رو به رو می کند. ماشین لباسشویی را می توان جزء این وسایل ضروری به شمار آورد چرا که در همه خانه ها در طول هفته مقدار بسیاری لباس کثیف شده که نیاز به شستن دارند.

شستن لباس ها و ملحفه ها به صورت دستی ممکن است کمی مشکل به نظر برسد و به همبن دلیل است که امروزه ماشین های لباسشویی اتوماتیک توسط شرکت های مختلف تولید و وارد بازار شده اند.

اما مکانیسم عمل ماشین لباسشویی چگونه است؟ ماشین لباسشویی از ه قطعات و اجزایی تشکیل شده است؟ سیکل شست و شوی ماشین لباسشویی به چه صورت است؟ این ها سوالاتی است که ممکن است در ذهن بسیاری از افراد به وجود آید و پاسخ به این سوالات موضوعی است که در این مقاله به طور کامل به آنها پرداخته شده است.

اجزای مختلف ماشین لباسشویی

ماشین های لباسشویی در دو نوع درب از بالا و درب از جلو طراحی می شوند که امروزه ماشین های لباسشویی درب از جلو محبوبیت بیشتری را به دست آورده اند و بازار را از آن خود کرده اند. علت استقبال از این مدل ماشین های لباسشویی علاوه بر زیبایی ظاهری، مصرف انرژی کم، شست و شوی بهتر لباس ها، وجود آپشن های متعدد، اتوماتیک بودن و غیره می باشد.

پیش از آن که با نحوه کار کردن ماشین لباسشویی آشنا شوید نیاز است تا در ابتدا اطلاعات کافی در رابطه با انواع قطعاتی که در آن به کار رفته است پیدا کنید. در ادامه به اجزای مختلفی که در ماشین های لباسشویی به کار رفته است به طور مفصل اشاره شده است.

کلید و روشن و خاموش لباسشویی

کلید روشن و خاموش جزئی است که باعث راه اندازی و کار کردن دستگاه می گردد و این دکمه در لباسشویی های جدید درب از جلو در قسمت نمایشگر دیجیتالی دستگاه می باشد و به صورت لمسی عمل می کند. این دکمه در ماشین های لباسشویی قدیمی بر روی بدنه دستگاه و در قسمت جلوی آن قرار داشت. در صورتی که این قطعه از ماشین لباسشویی دچار مشکل و خرابی شود دستگاه قادر به روشن شدن و کار کردن نبوده و باید در اسرع وقت تعمیر گردد.

بیشتر بخوانید:علت تمیز نشدن لباس در ماشین لباسشویی و رفع آن

شیر کنترل ورودی آب

در هنگام قرار دادن لباس در ماشین لباسشویی و روشن کردن آن، یک شیر در نزدیکی ورودی آب وجود دارد که به صورت اتوماتیک باز و بسته می شود.

این دریچه الکترونیکی باعث می شود تا آب سرد و گرم در هنگام روشن کردن دستگاه وارد آن شده و پس از مدتی به طور خودکار بسته شود. این قطعه را می توان اساسی ترین قطعه در ماشین های لباسشویی دانست و بدون وجود آن امکان وارد شدن آب به دستگاه وجود نخواهد داشت.

با توجه به نوع و مدل لباسشویی شیر کنترل نیز متفاوت بوده و در انواع مختلفی مانند شیر تک قلو، دوقلو، سه قلو، برد دار و ساده و پیچیده وجود دارد.

پمپ تخلیه یا پمپ آب

پمپ تخلیه یکی از قطعاتی است که کار نکردن آن می تواند باعث عدم عملکرد کل سیستم در لباسشویی گردد. این قطعه موظف است تا آب کثیف را که پس از شست و شوی لباس در ماشین لباسشویی جمع می شود تخلیه نماید.

فیلتری بر روی پمپ تخلیه قرار گرفته است که پرز لباس ها را جمع می کند و به بهبود عملکرد ماشین لباسشویی کمک می نماید. گاهی ممکن است بر اثر گیر کردن پرز در پمپ تخلیه، این قطعه دچار مشکل شده و آب دستگاه تخلیه نگردد.

هیدروستات ماشین لباسشویی

تنظیم آب مخزن ماشین لباسشویی بر عهده هیدروستات می باشد و زمانی که آب در دیگ لباسشویی به مقدار مجاز رسید هیدوروستات موظف است تا آبگیری را متوقف نماید.

این قطعه از سه کنتاکت تشکیل شده است که یکی از آنها مشترک و بقیه غیر مشترک هستند. در هنگام فعال شدن هیدروستات کنتاکت هایی که غیر مشترکند به کنتاکت مشترک متصل می گردند.

ترموستات ماشین لباسشویی

در هنگام رسیدن برق به هیتر جهت گرم شدن آب، جریان مصرفی در ماشین لباسشویی افزایش یافته و در نتیجه هیتر به صورت متناوب قطع و وصل می گردد و موجب ضعیف شدن سطح کنتاکت های تایمر ایجاد اتصال کوتاه می گردد.

در این صورت امکان خراب شدن تایمر و بالا رفتن دمای آب و آسیب به لباسشویی وجود دارد. برای جلوگیری از ایجاد این مشکل قبل از المنت از یک ترموستات استفاده می کنند که باعث ایجاد امنیت در این بخش می گردد.

میکروسوئیچ یا اینترلاک ماشین لباسشویی

رساندن برق به شیر الکتریکی ماشین لباسشویی بر عهده میکروسوئیچ می باشد. برای این که میکروسوئیچ عمل کند نیاز است تا درب ماشین لباسشویی بسته شود و پس از آن با رسیدن برق به شیر کنترل آب به دستگاه وارد می گردد.

میکروسوئیچ باعث می شود تا درب ماشین لباسشویی در حین کار کردن باز نشده و دستگاه به کار خود ادامه دهد. در صورت که میکروسوئیچ مغناطیسی دچار مشکل شود ممکن است درب دستگاه در حین شست و شو باز شده و آب به بیرون بریزد.

علاوه بر قطعات نام برده قطعات مختلف دیگری در ماشین لباسشویی وجود دارد که از آن جمله می توان به موتور لباسشویی، تایمر، برد الکترونیکی، دیگ داخلی و خارجی لباسشویی، هیتر، مخزن پودر لباسشویی و غیره اشاره کرد.

ماشین لباسشویی چگونه کار می کند؟

وارد شدن آب در ماشین لباسشویی به همراه مواد شوینده و وارد شدن در چرخه های مختلف شست و شو باعث تمیز شدن لباس ها و پارچه های مختلف می گردد.

مواد شوینده پس از مخلوط شدن از طریق لوله های متصل به آن وارد دیگ لباسشویی شده و محفظه لباسشویی از آب پر می گردد.

پس از آن دیگ شروع به چرخیدن کرده و لباس ها آب را جذب می نمایند با توجه به برنامه تنظیم شده برای شست و شوی انواع لباس ها آب تا حد معینی در دیگ وارد می شود و پس از پر شدن، آب توسط هیتر تا دمای مناسب گرم می شود و موتور توسط نیروی چرخشی ساعتگرد و پاد ساعتگردی که تولید می کند موجب تمیز شدن لباس ها می گردد.

چرخه های مختلف ماشین لباسشویی

ماشین های لباسشویی دارای سه چرخه شست و شو، آبکشی و چرخش می باشند که در ادامه به معرفی این چرخه ها پرداخته شده است.

  • چرخه شست و شو: این چرخه شامل اضافه کردن آب و شوینده به لباسشویی می باشد. با ورود آب فرایند شست و ششو آغاز شده و محفظه لباسشویی پر از آب می گردد. پس از جذب آب توسط لباس ها دمای آب توسط هیتر تنظیم شده و چرخش ها در دو جهت مخالف صورت می گیرد.
  • چرخه آبگیری یا آبکشی: پس از اتمام چرخه شست و شو تایمر فرمان تخلیه آب را به پمپ تخلیه می دهد و آب کثیف از دستگاه خارج می گردد و آب سرد وارد دستگاه شده تا لباس ها آبکشی شوند. بار دیگر آب و کف موجود در دیگ تخلیه شده و برق پمپ تخلیه قطع می گردد. مدت به هم خوردن لباس ها در آب سرد در هنگام آبکشی بستگی به نوع برنامه تنظیم شده توسط شما در ابتدای کار دارد و ممکن است برای جنس های مختلف پارچه مدت زمان آبکشی متغیر باشد.
  • چرخه چرخش: پس از اتمام آبکشی ماشین لباسشویی لباس ها را مرتب کرده و توزیع آنها را در دیگ لباسشویی به صورت متعادل در می آورد. چرا که در سرعت های بالای لباسشویی در صورتی که لباس ها دارای تعادل در توزیع نباشند امکان ایجاد لرزش و صدا در لباسشویی وجود خواهد داشت که می تواند باعث خرابی دستگاه شما گردد. در انتها پمپ خشک کن دستگاه روشن شده و آب اضافی لباس ها گرفته می شود.

مطالب ارائه شده در بالا آگاهی شما در رابطه با نحوه کار کردن ماشین لباسشویی و اجزای آن افزایش داده و باعث می شود تا برای کار کردن با دستگاه اطلاعات بیشتری داشته و در صورت بروز خرابی و مشکل بتوانید اقدامات مناسبی را انجام دهید.

هوم کارا

هوم کارا

هوم کارا با چندین سال سابقه درخشان در زمینه ارائه خدمات پس از فروش و تعمیرات لوازم‌خانگی به معتبرترین برندهای روز دنیا به میزان گسترده‌ای از تجربه و دانش دست پیداکرده است و قصد دارد با کمک گرفتن از پلتفرم خود خدمات سرویس، نگهداری و تعمیرات لوازم‌خانگی را با داشتن متخصصین دوره‌ دیده در سریع‌ترین زمان ممکن و بالاترین کیفیت ارائه نماید.