ماشین های ظرفشویی یکی از بهترین و کار راه اندازترین وسایل موجود در هر آشپزخانه ای محسوب می شوند. با وجود اینکه تحول و گسترش این دستگاه ها به نسبت جدید است، اما بسیاری از اوقات ممکن است از خودتان سوال کنید که تاکنون چگونه می توانستید بدون آنها سر کنید؟
حتی خانم های خانه داری که روزانه مشغول آشپزی و پخت هستند و به اینکار علاقه دارند، از شستن یک عالمه ظروف کثیف و چرب در آخر کار فراری اند! بنابراین، چیزی بهتر از داشتن یک ماشین ظرفشویی سالم و حسابی برای آوردن آسودگی خاطر و راحتی به آشپزخانه تان وجود ندارد.
حال اگر ماشین ظرفشویی شما دچار مشکل شود چه می کنید؟ اگر ظرفشویی شما ظروف را به درستی نمی شوید و لکه های چربی بر روی ظروف باقی مانده اند، یا سیکل شستشوی ظروف بسیار طولانی می شود و باید چند ساعت منتظر اتمام کار دستگاه بنشینید، و یا اگر ماشین ظرفشویی اصلا آبگیری ننماید و شروع به کار نکند، چه کار باید کرد؟
آیا از عیب یابی ماشین ظرفشویی خود سر در می آورید؟ آیا مشکلات متداول ظرفشویی را می شناسید و راه حل برطرف کردن آنها را می دانید؟ در این مقاله از کاراباما می خواهیم در رابطه با عیب یابی ماشین ظرفشویی و مشکلات متداول آن صحبت کنیم. همچنین، در این مطلب به نحوه عیب یابی و تشخیص مشکلات و راه حل های رفع هر یک خواهیم پرداخت.
به یاد داشته باشید که مشکلات متداول ماشین ظرفشویی، صرف نظر از برند و مدل دستگاه، یک پدید ه عمومی بوده و بنابراین مطالبی که در ادامه برای شما آوره شده اند، برای عیب یابی و رفع مشکلات انواع ماشین های ظرفشویی اعم از ال جی، بوش، سامسونگ، مجیک، سیمنز، آاگ و غیره صادق می باشند
عیب ۱: ماشین ظرفشویی روشن نمی شود
روشن نشدن ماشین ظرفشویی می تواند دلایل متعددی داشته باشد. اگر دلیل روشن نشدن دستگاه ماهیت الکتریکی دارد، اشکال می تواند از پریز برق یا دوشاخه برق ظرفشویی باشد. از سالم بودن این دو و وجود جریان الکتریکی در آنها به وسیله فازمتر اطمینان حاصل کنید. به علاوه جعبه تقسیم و فیوزها را نیز بررسی کنید که نپریده باشند.
غیر از این موارد، ممکن است خرابی قفل درب و یا میکروسوئیچ درب، سبب بسته نشدن آن و درنتیجه روشن نشدن دستگاه شده باشد. در صورتی که درب و سیستم قفل آن سالمند، تایمر یا کنترل الکترونیکی ظرفشویی را بررسی کنید، مخصوصا اگر موتور پمپ تخلیه نیز شروع به کار نمی کند.
سایر مواردی که در حوزه تخصصی تکنسین بوده و باید توسط او بررسی شود، رله استارت، سلکتور و فیوز حرارتی می باشد.
عیب ۲: ماشین ظرفشویی سر و صدای زیادی دارد
بسیاری از ماشین های ظرفشویی در هنگام کار سر و صدا دارند. اما اگر ظرفشویی شما پیش از این به آرامی عملیات شستشو را انجام می داد، و یا اگر به تازگی متوجه شدیدتر شدن و بلندتر شدن صدای ماشین ظرفشویی خود شده اید، این اتفاق نشانه وجود یک مشکل جدی در دستگاه شماست که باید سریعا رسیدگی شود.
دلایل سر و صدای زیاد ظرفشویی می تواند از معیوب بودن پمپ باشد. همچنین یکی دیگر از موارد شایع، نچیدن درست ظروف در ماشین ظرفشویی است که موجب برخورد بازوی آبپاش با ظروف و یا سبدها می شود. البته ممکن است خود بازوهای آبپاش و اسپری کننده های داخل دستگاه دچار مشکل شده باشند و نیاز به تعویض داشته باشند.
عیب ۳: بوی بدی از داخل ماشین ظرفشویی می آید
گاهی ممکن است بوی بدی که از داخل ماشین ظرفشویی تان احساس می کنید، شما را از شستسوی ظروف خود با ماشین ظرفشویی پشیمان کند. در این مواقع به یاد داشته باشید که اگر رسیدگی نکنید، این مشکل به مرور تشدید شده و بوی تعفن از داخل ظرفشویی تان بلند خواهد شد.
یکی از دلایل بوی بد داخل ظرفشویی، گرفته شدن فیلتر تخلیه توسط پسماندها و ذرات باقیمانده غذایی است. گاهی این ذرات غذایی در سوراخ های بازوهای آبپاش قرا گرفته و علاوه بر مسدود شدن آنها، پس از مدتی موجب ایجاد بوی نامطبوع در داخل دستگاه می شوند.
بیشتر بخوانید:ویژگی های لباسشویی سامسونگ
عیب ۴: ماشین ظرفشویی نشتی آب دارد
یکی از رایج ترین مشکلات ماشین های ظرفشویی که می تواند خسارات جدی به دستگاه وارد سازد، نشتی آبیا آبریزش آنهاست. در چنین مواقعی، اگر در طول سیکل شستشو و یا پس از اتمام آن، با حجمی از آب بر روی زمین مواجه شدید، موارد زیر را بررسی نمایید.
از جمله دلایل وجود نشتی در ماشین ظرفشویی، می توان به سالم نبودن واشر لاستیکی و بست درب اشاره کرد. همچنین امکان دارد که شیلنگ تخلیه آب ظرفشویی مسدود و یا پاره شده باشد. بنابراین، بهتر است این موضوع را پیگیری نمایید.
علاوه بر اینها، مواردی چون یک پمپ معیوب و یا بست پمپی که شل شده و ترک دارد نیز می تواند عامل بروز آبریزش ظرفشویی گردد. موارد دیگری نیز ممکن است موجب بروز نشتی در ماشین ظرفشویی شما شوند. برای کسب اطلاعات تکمیلی و نیز راهکارهای رفع هر یک به مقاله نشتی ماشین ظرفشویی مراجعه کنید.
عیب ۵: ماشین ظرفشویی ظرف ها را تمیز نمی شوید
گاهی اوقات پیش می آید که پس از مدتی متوجه می شوید که ماشین ظرفشویی به خوبی ظرفها را نمی شوید! در این مواقع عیب یابی ماشین ظرفشویی می تواند به این طریق انجام گردد:
پیش از هر چیز باید از تمیز بودن دستگاه خود مطمئن شوید. بنابراین ابتدا به دنبال خارج کردن هرگونه پسماند غذایی، چربی و ذرات باقی مانده از غذا در ماشین ظرفشویی، کناره ها و اطراف واشر لاستیکی درب، فیلتر تخلیه و نیز منافذ بازوهای اسپری باشید.
سپس بازوهای اسپری و آبپاش را بررسی نمایید. ممکن است این بازوها معیوب بوده و قابلیت حرکت و چرخش نداشته باشند. همچنین ممکن است فشار آب آنها کم باشد. دلیل دیگری که می تواند سبب بروز این مشکل باشد، مناسب نبودن ماده شوینده و پودر/مایع مورد استفاده برای شستشوی ظروف است.
عیب ۶: ماشین ظرفشویی تخلیه نمی کند
در صورتی که ماشین ظرفشویی شما تخلیه نمی کند و آب در داخل دستگاه باقی مانده است، مشکل جدی پیش روی شماست که باید سریعا برای عیب یابی آن و رفع مشکل اقدام کنید. زیرا می تواند منجر به نشتی آب و پدیده سرریزی یا فلادینگ شود و خسارات بسیاری را برای آشپزخانه و ظرفشویی شما به همراه داشته باشد.
معمولا دلیل اصلی عدم تخلیه آب توسط ظرفشویی به خرابی پمپ تخلیه و یا مسدود بودن آن بر می گردد. ممکن است عاملی سبب مسدود شدن پروانه های پمپ شده باشد و یا پمپ به طور کل خراب بوده و نیاز به تعویض داشته باشد.
دلیل دیگری که موجب جمع شدن آب در داخل ماشین ظرفشویی و تخلیه نشدن آن می شود، گرفتگی فیلتر تخلیه، شیلنگ تخلیه آب و یا فاضلاب خروجی آب دستگاه است. شیلنگ تخلیه را بررسی کرده و از نبود پیچ و گرفتگی در آن مطمئن شوید.
گاهی اوقات این مشکل به دلایل دیگری چون شل بودن تسمه یا عدم ارسال فرمان تخلیه از برد الکترونیک دستگاه به پمپ تخلیه نشأت می گیرد. توصیه می کنیم که اگر با تمیز نمودن فیلتر و رفع مسدودیت شیلنگ تخلیه مشکل دستگاه تان رفع نشد، برای برطرف کردن اصولی و صحیح آن، با تعمیرکاران مجرب کاراباما تماس بگیرید.
عیب ۷: ماشین ظرفشویی از آب پر نمی شود (آبگیری نمی کند)
ماشین ظرفشویی شما برای استارت سیکل شستشو به آب نیاز دارد. اگر ماشین ظرفشویی آبگیری نمی کند، یک دلیل ساده آن می تواند خرابی قفل درب باشد. با وجود اینکه درب دستگاه ممکن است بسته باشد، اما خرابی قفل به برد دستگاه فرمان باز بودن درب را ارسال می کند و آبگیری شروع نخواهد شد.
دلیل دیگری که می تواند منجر به پر نشدن دستگاه از آب شود، معیوب بودن شیر ورودی آب یا شیر برقی و نیز شیلنگ های متصل به آن می باشد. اگر شیر ورودی خراب باشد و یا شیلنگ ها خم شده، گرفته و مسدود شده اند، میزان آبی که به دستگاه وارد خواهد شد، بسیار کم و یا اصلا وجود نخواهد داشت.
عیب یابی این مشکل در ماشین های ظرفشویی، عامل سومی را نیز شناسایی می کند که عبارت است از خرابی سوئیچ شناور و خود شناور. این قطعه با هدف ارسال فرمان توقف آبگیری و بستن شیر ورودی زمانی که میزان آب کافی باشد، تعبیه شده است. بنابراین، در مواردی که با شناور یا سوئیچ شناور معیوب روبه رو هستیم، امکان آبگیری بیش از حد و آبریزش یا نشتی از دستگاه هم وجود دارد.
عیب ۸: ماشین ظرفشویی ظرف ها را به خوبی خشک نمی کند
عیب یابی ماشین ظرفشویی که ظرفها را خشک نمی کند و یا به خوبی خشک نمی کند، می تواند به چند مورد برگردد:
اولین و بزرگترین دلیل می تواند خرابی هیتر یا المنت گرمایی باشد. ترمینال های المنت را که در زیر لگن قرار دارند، برای سالم بودن کنترل کنید و در صورت خرابی هر یک از اجزای مربوطه آنها را تعویض کنید. دلیل دوم به ترموستات مربوط است. اگر ترموستات دستگاه که مسئول کنترل محدوده مجاز دمایی دستگاه است، خراب شده و ایراد داشته باشد، ممکن است ظروف به درستی خشک نشوند. سلامت این قطعه را با مولتی متر چک کنید