علت لرزش و تکان خوردن لباسشویی

علت لرزش و تکان خوردن لباسشویی | جامع‌ترین بررسی

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram

گاهی اوقات ممکن است در حین کار لباسشویی با لرزش‌های ناهنجاری مواجه شوید. این لرزش‌ها در برخی مواقع می‌تواند آنقدر شدید باشد که ماشین لباسشویی شروع به حرکت کرده و نقل مکان کند. همچنین این تکان‌ها صدای گوش‌خراشی هم به‌دنبال خود دارند که برای افراد حاضر در منزل ناخوشایند خواهد بود. علت لرزش و تکان خوردن لباسشویی به عوامل متعددی بستگی دارد که اگر تا انتهای این مطلب را دنبال کنید با آن‌ها آشنا می‌شوید.

این اتفاق در هر مرحله از شستشو می‌تواند رخ دهد، اما رایج‌ترین مرحله‌ای که خودنمایی می‌کند در زمان خشک کردن لباس‌ها است. برخی از علل به‌وجود آمدن این مشکل، جزئی است و هر فردی می‌تواند آن را برطرف کند. اما علت‌های فنی هم وجود دارند که درست کردن آن‌ها فقط توسط تکنسین امکان پذیر است. اگر از کنار این لرزش‌ها سرسری بگذرید ممکن است در آینده‌ای نزدیک قطعات بیشتری دچار آسیب شوند.

مقاله: آموزش تعمیر لباسشویی ال جی در منزل

علت لرزش و تکان خوردن لباسشویی چیست؟

فرقی نمی‌کند که برند ماشین لباسشویی چیست، این اتفاق برای تمامی مدل‌ها و برندها اعم از جدید و قدیمی رخ خواهد داد. این موضوع لرزش، در دستگاه‌هایی که مدت زمان زیادی است که استفاده می‌شوند شایع‌تر است. برای پیدا کردن علت لرزش و تکان خوردن لباسشویی باید ۲ مورد کلی زیر در نظر گرفته شود.

  1. عوامل غیرفنی و بیرونی
  2. وجود نقص فنی

هر کدام از این دو مورد به عوامل مختلفی بستگی دارد. اگر دلیل تکان‌ها عوامل بیرونی باشد خودتان می‌توانید آن را برطرف کنید. در غیر این صورت باید از تکنسین کمک بگیرید.

مقاله: تعمیر لباسشویی بوش در تهران

علت لرزش لباسشویی

بررسی عوامل غیرفنی و بیرونی برای یافتن علت تکان لباسشویی

این موارد نیاز به دقت در استفاده درست و صحیح از ماشین لباسشویی دارد. با رعایت نکاتی که در این بخش گفته شده است مشکل لرزش دستگاه شما از بین خواهد رفت.

پیشنهاد مطالعه مقاله: تعمیر لباسشویی بوش

۱.   تراز نبودن ماشین لباسشویی

اولین چیزی که باید مورد بررسی قرار بگیرد تراز بودن جای ماشین لباسشویی است. این علت رایج‌ترین دلیلی است که باعث لرزش‌های دستگاه می‌شود. تراز نبودن یعنی این وسیله در یک سطح شیب‌دار قرار دارد که سر آن در قسمت شیب قرار گرفته است. سطحی که لباسشویی بر روی آن قرار می‌گیرد باید صاف باشد، در این صورت هنگام دور تند تکان شدید نمی‌بینید.

در مرحله بعد باید پایه‌ها چک شوند. اگر آن‌ها تنظیم و هماهنگ نباشند ماشین لق می‌خورد. برای جلوگیری از این مشکل باید پایه‌های جلویی را تنظیم کنید. به طور کلی تمام لباسشویی‌ها دارای ۴ پایه هستند که پایه‌های عقبی ثابت بوده و پایه‌های جلویی قابلیت تغییر دارد.

برای انجام این کار باید پایه‌های جلویی را بررسی کرده و هر کدام که با زمین فاصله دارد را پیدا کنید. حالا باید آن را باز کرده تا بر روی زمین بچسبد. پس از آن لازم است مهره‌ای که بر روی پایه قرار دارد را به سمت بالا فشار دهید تا قفل شود و تغییر حالت ندهد.

راه دیگری که برای تراز کردن لباسشویی وجود دارد این است که از پدهای ضدلرزش استفاده کنید. این پدها در قسمت زیرین ماشین قرار می‌گیرند و از لرزش دستگاه جلوگیری می‌کنند.

مقاله: تعمیر لباسشویی ال جی در تهران

۲.   پر کردن بیش از ظرفیت مجاز مخزن، علت لرزش و تکان خوردن لباسشویی

زمانی که لباس‌ها را داخل مخزن ماشین می‌گذارید باید توجه کنید که بیشتر از ظرفیت آن نباشد. یعنی پس از قرارگیری لباس در مخزن باید حداقل یک‌سوم دیگ خالی باشد. در غیر این صورت هنگام شتسشو و رسیدن به دور تند شاهد لرزش‌های شدید خواهید بود. همچنین اگر مقدار لباس‌ها خیلی کمتر از ظرفیت باشد باز هم دستگاه دچار تکان می‌شود. اگر در طولانی مدت به این مورد توجه نکنید به قطعات دیگر هم فشار زیادی وارد می‌شود و ماشین لباسشویی با آسیب‌های جدی روبرو می‌شود.

مقاله: تعمیر لباسشویی ال جی در مشهد

۳.   متعادل نبودن وزن لباس‌ها درون دیگ ماشین لباسشویی

نبود تعادل در جنس لباس‌ها می‌تواند علت لرزش و تکان خوردن لباسشویی باشد. به این صورت که در فرآیند شستشو لباسی که پارچه سنگین‌تری دارد یک طرف مخزن جمع شده و لنگر می‌اندازد. به همین علت بسیار مهم است که پارچه‌های مناسب با هم را یکجا درون دستگاه بریزید. به عنوان مثال اگر قصد دارید پالتویی را بشورید همراه آن چند حوله کوچک درون لباسشویی قرار دهید. در این صورت بعد از خیس شدن آن‌ها و افزایش وزن، سنگینی به طور مساوی در کل دیگ ماشین تقسیم می‌شود.

اگر این کار را انجام ندهید نیروی ناهماهنگ به داخل دیگ وارد خواهد شد که شروع به ضربه زدن به قاب داخلی دستگاه می‌کند. که در حین کار کردن با لرزش‌های شدید روبرو می‌شوید.

مقاله: چگونه فقط از خشک کن ماشین لباسشویی استفاده کنیم؟

۴.   وجود پیچ ترنسفر بعد از نصب لباسشویی

اگر شما به تازگی لباسشویی خود را خریداری کردید حتما باید این مورد را بررسی کنید. کارخانه برای اینکه در زمان جابه‌جایی، مخزن داخلی دچار آسیب نشود پیچ‌هایی به نام ترنسفر را برروی آن‌ها می‌بندد. این پیچ‌ها صرفا برای جلوگیری از تکان خوردن دیگ در زمان حمل و نقل است و هنگام نصب باید باز شوند. بعضی مواقع پیش می‌آید که نصاب فراموش می‌کند آن‌ها را از دستگاه جدا کند.

برای فهمیدن این موضوع لازم است که شما مخزن داخلی دستگاه را تکان دهید. چنانچه با انجام این کار حرکتی مشاهده نکردید بدانید که پیچ‌های ترنسفر سرجای خود باقی‌مانده‌اند.

حالا سوال پیش می‌آید این پیچ‌ها در کجا قرار دارند و باید چه کنیم؟

برای باز کردن آن‌ها باید لباسشویی را بچرخانید و در قسمت پشتی، مهره‌های پلاستیکی که رنگ روشنی دارند را پیدا و خارج کنید. بعد از این کار لازم است درپوش‌های مخصوصی که داخل بسته بندی ماشین وجود دارند را جای ترنسفرها بگذارید. با این کار مشکل لرزش و تکان خوردن برطرف می‌شود.

مقاله: نحوه سرویس ماشین لباسشویی (تمام برندها)

عوامل فنی برای یافتن علت لرزش و تکان خوردن لباسشویی

اگر بعد از اینکه تمامی موارد بالا را بررسی و رعایت کردید باز هم شاهد لرزش ماشین لباسشویی بودید، علت جدی‌تری وجود دارد. در این حالت لازم است از متخصص کمک بگیرید، زیرا مسئله مربوط به قطعات داخلی است. حتی رعایت کردن نکات بالا هم باعث آسیب رسیدن به قطعه‌های داخلی خواهد شد. عوامل فنی مربوط به این مشکل شامل موارد زیر است.

ugj gvca , j;hk gfhsa,dd

۱.   آسیب‌دیدگی کمک فنرهای ماشین لباسشویی

اولین موردی که برای علت‌یابی مشکلات فنی مورد بررسی قرار می‌گیرد، کمک فنرها هستند. این قطعات وظیفه دارند تا لرزش‌ها را کم کنند. عمر کمک فنرها در بهترین حالت بین ۵ تا ۷ سال است. پس از گذشت این مدت زمان نیاز به تعویض پیدا می‌کنند. اگر تعویض نشوند لباسشویی با تکان‌های شدید و صدای آزاردهنده مواجه می‌شود. همچنین به قسمت‌های مهم دیگر هم آسیب‌های جدی وارد می‌کند. تشیخص فرسودگی و تعویض کمک فنر را باید یک فرد متخصص انجام دهد.

مقاله: تشخیص خرابی کمک فنر ماشین لباسشویی و تعویض آن

۲.   خرابی فنرهای دیگ لباسشویی علت لرزش و تکان خوردن لباسشویی

در ماشین لباسشویی فنرهایی وجود دارد که دیگ را معلق نگه‌داشته و ارتعاشات آن را مهار می‌کنند. این قطعات از یک سمت به دیگ و از طرف دیگر به کابین متصل است. فنرهای دیگ به مرور زمان یا بر اثر عوامل بیرونی دچار آسیب‌هایی می‌شوند. این آسیب‌ها به صورت کش آمدن فنر یا جدا شدن خود را نشان خواهند داد. چنانچه یکی از آن‌ها خراب شده باشد باید تمام فنرها تعویض شوند.

۳.   تخلیه نشدن آب مخزن

یک علت لرزش و تکان خوردن لباسشویی تخلیه نشدن آب به شکل صحیح آن است. در زمان آبگیری میزان آب وارد شده به دستگاه زیاد است، اگر در زمان درست این آب تخلیه نشود هنگام چرخش در دور تند مشکل‌ساز خواهد شد.

مقاله: تعمیر برد لباسشویی بوش | هزینه+علائم+مراحل

۴.  خرابی قطعه بلبرینگ

وظیفه بلبرینگ کمک به چرخش دیگ در زمان شستشو است. این قطعه به صورت ساچمه‌ای بوده و در مخزن ماشین وجود دارد. ساییدگی یا زنگ زدن آن باعث ایجاد اختلال در چرخش مخزن خواهد شد. در این حالت نیاز است بلبرینگ تعویض گردد تا مشکل لرزش لباسشویی برطرف شود.

مقاله: تعمیر میکروسوئیچ لباسشویی ال جی

۵.   نقص فنی بردهای الکترونیکی علت لرزش و تکان خوردن لباسشویی

تمامی مدل‌های ماشین‌های لباسشویی اعم از قدیمی و جدید دارای برد یا تایمر هستند. اگر زمانی این برد الکترونیکی دچار آسیب شود می‌‌تواند علت لرزش و تکان خوردن لباسشویی باشد. برای تعمیر این قسمت نیاز است یک فرد متخصص وجود داشته باشد.

هوم کارا

هوم کارا

هوم کارا با چندین سال سابقه درخشان در زمینه ارائه خدمات پس از فروش و تعمیرات لوازم‌خانگی به معتبرترین برندهای روز دنیا به میزان گسترده‌ای از تجربه و دانش دست پیداکرده است و قصد دارد با کمک گرفتن از پلتفرم خود خدمات سرویس، نگهداری و تعمیرات لوازم‌خانگی را با داشتن متخصصین دوره‌ دیده در سریع‌ترین زمان ممکن و بالاترین کیفیت ارائه نماید.