علت داغ شدن موتور و بدنه یخچال چیست؟ گرمای موتور و بدنه یخچال کاملا طبیعی ست و به نحوه کارکرد دستگاه مربوط است. بنابراین جایی برای نگرانی وجود ندارد. اما اگر متوجه داغ شدن بیش از حد موتور یا بدنه و دیواره یخچال شده اید، احتمالا مشکلی در آن وجود دارد.
بیشتر بخوانید: تعمیر ساید در تهران | ۳۶۵ روز گارانتی
علت داغ شدن موتور و بدنه یخچال
همانطور که اشاره شد گرم شدن موتور یخچال و نیز بدنه و دیواره یخچال و ساید بای ساید امری طبیعی است. اما اگر داغ شدن زیاد موتور یا کمپرسور یخچال اتفاق افتاده یا داغ شدن بدنه یخچال شما را نگران کرده است نشانه ای غیر عدی ست که از مشکلات رایج یخچال به شمار می آید.
علت داغ شدن موتور و بدنه یخچال
۱. دلیل گرم شدن موتور یخچال های قدیمی
در مدل های قدیمی یخچال که قطعا نمونه های آن را دیده اید در قسمت پایین پشت یخچال کمپرسور یا همان موتور یخچال قرار گرفته و در بالای کمپرسور لوله های سیاه رنگ مارپیچی را می بینید که با نام لوله های کندانسور یا ویل های کندانسور یخچال شناخته می شوند. در واقع درون کمپرسور و لوله های کندانسور مبرد یا گاز یخچال وجود دارد که درون سیکل بسته ای در گردش است.
زمانی که گاز گرمای مواد غذایی را جذب می کند و سپس به داخل کمپرسور راه می یابد فشار آن افزایش یافته و دمای گاز بالا می رود. سپس به درون لوله های سیاه رنگ پشت یخچال راه یافته و در آنجا گرمای خود را به محیط می دهد. بنابراین گرم شدن کمپرسور یخچال و نیز لوله های پشت یخچال در مدل های قدیمی کاملا طبیعی ست و مشکل زمانی پیش می آید که با داغ شدن کمپرسور و لوله های پشت یخچال رو به رو می شویم.
۲. علت گرم شدن بدنه و اطراف یخچال ساید بای ساید
در مدلهای امروزی یخچال و به خصوص یخچالهای ساید بای ساید، لولههای کندانسور را دیگر در پشت یخچال نمیبینید، بلکه این لولهها در داخل بدنه دستگاه تعبیه شده اند و در دیواره یخچال قرار دارند. به همین دلیل، انتقال گرما از لولهها و از دیواره یخچال خواهد بود که سبب گرم شدن بدنه و دیواره یخچال میگردد. بنابراین این اتفاق هیچ گونه نگرانی ندارد. اما اگر داغ شدن بدنه و کنار یخچال بیش از اندازه باشد، ممکن است مشکلی وجود داشته باشد.
۳. فشار زیاد روی کمپرسور
اگر موتور یخچال زیاد داغ میکند، ممکن است به دلیل فشار بیش از حدی باشد که به آن وارد میشود. موتور یا کمپرسور یخچال در حین کار گرما تولید میکند، اما اگر به مدت طولانی مشغول به کار باشد، گرمای تولیدی آن زیاد بوده، داغ میکند؛ روندی که سبب کاهش عمر مفید آن خواهد شد. به این ترتیب شاهد داغ شدن بدنه و اطراف یخچال نیز خواهید بود.
دو علت داغ شدن موتور یخچال کمبود مبرد یا گاز یخچال و تنظیم دمای ترموستات روی مقادیر بسیار پایین است. یتی درجه یخچال را اشتباه تنظیم کرده اید و موتور یخچال برای رسیدن به این دمای پایین با فشار بالا در حال کار است. ممکن است ترموستات به کلی خراب یاشد که در این صورت باید آن را تعویض کنید.
بیشتر بخوانید: انواع روش های شارژ گاز کولر گازی و علائم کمبود گاز
۴. گرد و خاک گرفتن کندانسور
لولههای کندانسور وظیفه پخش و انتقال گرمای گرفته شده از داخل یخچال به محیط اطراف را بر عهده دارند. به مرور زمان، روی این لولهها انواع ذرات گرد و خاک و آلودگی قرار گرفته و لولهها را میپوشاند. در این حالت، پخش گرما و تبادل آن با محیط دشوارتر میگردد. به همین دلیل حرارت در سایر اجزای سیستم خنک سازی، همچون کمپرسور نیز تجمع یافته و موجب بالا رفتن دمای این قطعات هم میشود. از آنجایی که کویلهای کندانسور در مدلهای جدید در بدنه تعبیه شده اند، بالا رفتن دمای این لولهها علت داغ شدن بدنه یخچال است.
راهکارهای جلوگیری از داغ شدن بدنه یخچال:
- اگر لولههای کندانسور در بیرون یخچال قرار دارند، هر چند وقت یک بار آنها را با دقت تمیز کرده و نگذارید گرد و خاک بگیرند.
- یخچال را در محیطی که هوای اطراف آن گرم است، قرار ندهید. زیرا تبادل حرارت با هوای محیط به خوبی صورت نمیگیرد و انتقال حرارت از بدنه یخچال کند میشود.
- یخچال را در آشپزخانه طوری جاگذاری کنید که از اطراف و پشت به اندازه ۱۰ سانتی متر فضای خالی برای عبور هوا وجود داشته باشد.
۵. خراب شدن فن خنک کننده
کمپرسور یخچال دارای یک فن خنک کننده است که به حذف گرمای تولیدی در هنگام تبدیل مبرد یخچال از مایع به گاز و بلعکس کمک می کند. فن خنک کننده بسیار مهم است به طوری که در صورت خرابی و کار نکردن آن اورلود کمپرسور و داغ شدن آن اتفاق خواهد افتاد.
علت داغ شدن موتور و بدنه یخچال