علت بخار دادن کولر گازی؛ اقدام صحیح هنگام خروج بخار از کولر گازی چیست؟
علت خروج بخار از کولر گازی چیست؟ بخار دادن کولر گازی یکی از مشکلات متداول این دستگاه محسوب می شود که توجه به موقع به آن می تواند از بروز خسارات جبران ناپذیر به دستگاه پبشگیری کند. پیش از هر اقدامی بد نیست با علت بخار دادن کولر گازی آشنا شوید تا در هنگام تماس با تعمیرگاه مجاز و درخواست کمک از تکنسین بدانید که با چه مشکلی روبه رو هستید و مورد پبش آمده را دقیق تر و بهتر به تعمیر کار توضیح دهید.
بیشتر بخوانید:تعمیر کولر گازی در تهران
بخار دادن کولر گازی بیشتر در چه فصلی رخ می دهد؟
برخی معتقدند که مشکل بخار دادن کولر گازی بیشتر در فصل زمستان رخ می دهد که این تصور کاملا اشتباه است. فرقی نمی کند که در فصل تابستان و از حالت سرمایشی کولر گازی استفاده می کنید یا در فصل زمستان و از حالت گرمایشی آن ، مشکل بخار دادن کولرگازی در هر فصلی می تواند رخ بدهد.
بخار دادن کولر گازی در کدام بخش از دستگاه رخ می دهد؟
بیشتر مواقع یونیت خارجی یا یونیت انتهایی دستگاه در زمان بروز مشکل از خود بخار خارج می کند. البته که یونیت داخلی کوار گازی هم گاهی دچار چنین مشکلی می شود. که در ادامه به شرح هر کدام خواهیم پرداخت.
علت بخار دادن یونیت خارجی کولر گازی
پیش از هرچیز باید بدانیم که کمپرسور و کندانسور کولرگازی در یونیت خارجی قرار دارند و زمان بخار دادن کولر گازی از یونیت خارجی اتفاق می افتذ که حالت ضد یخ زدگی یا دیفراست کولر گازی فعال می شود.
وجود یخ در یونیت خارجی کولر گازی باعث پایین آوردن باز دهی کارکرد دستگاه می شود و به همین دلیل خود دستگاه حالت ضد یخ زدگی یا دیفراست را فعال می کند تا یخ های یونیت خارجی هرچه زودتر ازبین بروند.
مراحل ضد یخ زدگی یا دیفراست کولر گازی که موجب بخار دادن کولر گازی میشوند
فن یونیت خارجی متوقف می شود تا دمای موتور کولر بالا رفته و گرمای به وجود آمده باعث ذوب شدن یخ شود.
شیر برقی حالت سیستم کولر را تغییر می دهد تا یونیت خارجی نقش یک تبخیر کننده را برای کولر گازی کند.
گاز های موجود در مبرد گرم کولر به سمت کویل ها حرکت می کنند تا باعث گرم شدن یونیت خارجی و آب شدن یخ ها شود.
با این اقدامات یخ موجود در یونیت آب شده و با تبخیر آب بخار از یونیت کولر خارج می شود.
پس اگر در چنین حالتی شاهد بخار دادن کولر گازی باشید جای نگرانی نیست. اما اگر یخ ها آب شوند و همچنان شاهد بخار دادن کولر گازی باشید بهتر است هرچه سریعتر کولر گازی را خاموش کرده و از مراکز تعمیرات کولر گازی کمک بگیرید.
علت خروج بخار از کولر گازی چیست؟
علت خروج بخار از یونیت داخلی کولر گازی
تا به اینجا کتوجه شدیم که در بیشتر مواقع بخار دادن کولر گازی از یونیت خارجی طبیعی بوده و جای نگرانی ندارد. مگر در شرایطی که این مشکل ادامه دار باشد. اما آیا بخار دادن کولر گازی از یونیت داخلی هم به همین شکل است؟
برای درک پاسخ این سوال بهتر است به سراغ علت بخار دادن کولر گازی از یونیت داخلی برویم.
بیشتر بخوانید:نحوه شستشوی لباس نخی به چه صورت است؟
علت خارج شدن بخار از یونیت داخلی یکی از موارد زیر است:
۱. وجود اختلاف دمای زیاد بین پنل داخلی و هوای اتاق
۲. رطوبت بیش از حد موجود در هوای محیط و انتقال آن به کویل های پنل کولر
در چنین شرایطی هم نباید نگران بخار دادن کولر گازی بشوید. البته پیشنهاد ما به شما این است که ترجیحا از دستگاه های تولید کننده ی رطوبت نظیر بخور گرم و سرد در نزدیکی کولر گازی استفاده نکنید تا شاهد بخار دادن کولر گازی نباشید.
علت خروج بخار از کولر گازی چیست؟
نکات کلیدی علت خروج بخار از کولر گازی
- اگر رطوبت داخلی کولر گازی شما کمتر از رطوبت هوای اطراف دریچه ان باشد ممکن است مقدار کمی بخار آب تشکیل شود.
- اگر کولر گازی شما دود همراه با بوی عجیب خارج می کند احتمالا مشکل جدی تری پیش رو دارید.
- چنانچه متوجه خروج بخار از کولر گازی خود شدید حتما ان را خاموش کنید و با متخصص تعمیرات کولر گازی تماس بگیرید.
- مشکلات الکتریکی هم ممکن است علت خروج بخار از کولر گازی باشند.
کلام پایانی
لازم به ذکر است که تنها زمانی بخار دادن کولر گازی طبیعی به نظر می رسد و جای نگرانی ندارد که تکرار شونده نباشد. اگر این مشکل چند بار در طی یک روز تکرار شود باید هرچه سریع تر با تکنسین تماس بگیرید تا برای عیب یابی کولر گازی اقدام کند.
مراقب باشید که اگر دلایلی که پیش تر به آن ها اشاره شد نظیر:رطوبت و اختلاف دما وجود نداشت پس حتما در عملکرد دستگاه خللی ایجاد شده و قطعه ای از کولر گازی آسیب دیده است.
قطعات موجود در کولر گازی و تکنولوژی به کار رفته در این نوع از دستگاهها پیچیده و پیشرفته هستند. به همین دلیل توصیه اکید ما به شما این است که به هیچ عنوان شخصا کولر گازی را باز نکنید و باعث ایجاد خرابی های بعدی در قطعات دستگاه نشوید.
علت خروج بخار از کولر گازی چیست؟