آون تسترها همان توسترهای معمولی ولی با امکانات بیشتری هستند و در واقع میتوان گفت که آون توستر همان، فر کوچک و کم جایی است که دارای قابلیتهای گوناگونی از جمله سریعتر آمادهکردن غذا و صرفهجویی در مصرف انرژی و زمان است. در آون توستر، تولید حرارت بهوسیله جریان برق و از طریق المنتهایی که در این دستگاه تعبیه شده است صورت میگیرد که کاملاً بیخطر نیز هستند. در زمان فرایند پختوپز، کاربر میتواند با بازکردن درب آون توستر، بر مراحل آمادهسازی نظارت داشته باشد.
آون توسترها، امروزه در مقایسه با مدلهای قدیمی بسیار پیشرفتهتر شدهاند بهطوریکه درگذشته آون توسترها بیشتر برای تست کردن نان مورداستفاده قرار میگرفتند ولی امروزه یکی از لوازم آشپزخانه پرکاربرد محسوب میشود که برای گریل کردن سبزیها، پخت و گرم کردن غذا، برشته کردن و کباب کردن مرغ نیز کاربرد دارند.
آون توسترهای معمولی در دو مدل ۲ و ۴ برشه هستند که در واقع میتوانند ۲ تا ۴ برش نان را به طور همزمان تست نمایند که فضای کمی را اشغال کرده و هزینه کمتری نیز دارند. این نوع توسترها برای افرادی مناسب است که تنها هدفشان گرم کردن نان است. آون توسترهای پیشرفتهتر در واقع یک فر کوچک هستند که علاوه بر گرم کردن نان، قابلیت درستکردن همبرگر، پیتزا و گریل کردن را نیز دارند.
تفاوت آون تستر و ماکروویو
آون تستر و ماکروویو شباهت بسیار زیادی به هم دارد و حضور هریک از آنها در یک آشپزخانه بسته به ذائقه و نحوه طبخ غذا توسط مصرفکننده است. در آون توستر گرما از طریق المنتهای داخل و مادونقرمز ایجاد میشود که سبب میشود تا مواد غذایی علاوه بر پخت بهخوبی نیز برشته شوند. در ماکروویو، امواج الکترومغناطیس گرمای لازم را ایجاد میکنند، غذاهایی که در ماکروویو پخته میشوند حالت آبدارتری دارند. برای جلوگیری از سوختن غذا، حرارت آون توستر باید کم و ملایم باشد و همین سبب میشود تا مدتزمان پخت غذا در آون تستر نسبت به ماکروویو طولانیتر باشد. آون تسترها نسبت به ماکروویوها سریعتر گرم میشوند و مصرف انرژی کمتری نیز دارند.
برخی ویژگیهای که در خرید یک آون تستر خوب باید مدنظر قرارداد
- اگر بدنه آون تستر از جنس استیل ضدزنگ باشد سبب افزایش مقاومت و استحکام این دستگاه خواهد شد.
- برخی از اقلام همراه، در اکثر آون تسترها عبارتاند از: سینی طبخ غذا، سینی پیتزا، سیخ جوجهگردان و توری داخل فر.
- آون تسترها با رنگهای مختلفی تولید میشوند که سبب میشود انواع سلیقهها را پاسخگو باشند.
- در برخی از برندها از شیشه دوجداره و پشم سرامیک ضخیم برای جلوگیری از اتلاف انرژی استفاده میشود که در کاهش مصرف برق نیز بسیار موثر است.
- برخی از برندها فضای داخلی آون تستر را از لعاب میسازند که علاوه بر نظافت سادهتر از پوسیدگی دستگاه نیز جلوگیری مینماید.
- جهت پخش یکنواخت دما و پختی بهتر، بسیاری از برندها در محصولات خود از فن هوای گرم و یا کانوکشن استفاده مینمایند.
- هرچه تعداد المنتها بیشتر باشد تنوع بیشتری در برنامههای پختوپز وجود خواهد داشت و این قابلیت اغلب در برندهای خارجی دیده میشود.
- در برخی از آون تسترها، برای ایمنی بیشتر از سیمهای نسوز و فیوز حرارتی استفاده میشود.
- آون تسترهایی با دربهای شیشهای کاربردیتر هستند زیرا بهراحتی در آنها مراحل پختوپز قابلمشاهده است.
- در برخی از مدلها، قابلیتهایی از جمله نوع پخت، تنظیم زمان پخت، تنظیم دمای تستر و قابلیت چرخش وجود دارد که کار را برای مصرفکننده بسیار راحت و لذتبخشتر کرده است.
- بهتر است اندازه آون توستر را متناسب با سایز ظروفتان انتخاب نمایید تا در استفاده از آن دچار مشکل نشوید.
- داشتن برنامه آشپزی پیشفرض در آون تستر بسیار مهم، کاربردی و یک ویژگی جذاب به شمار میآید.
برخی مواردی که در استفاده از آون تسترها باید موردتوجه قرارداد
- برای ازبینبردن بوی بد آون تستر، بهتر است قبل از اولین استفاده، لوازم متحرک داخل آن را خارج کرده و درصورتیکه درب آن باز است دستگاه را به مدت نیم ساعت بدون هیچ پختوپزی روشن بگذارید.
- سعی نمایید متناسب با نوع نیازی که دارید اقدام به خرید آون تستری مناسب نمایید توجه نمایید که هرچه سطح انتظاراتتان بیشتر باشد باید از دستگاهی با مدلبالاتر استفاده نمایید و درصورتیکه تنها به دنبال تست کردن و یا داغ کردن نان هستید یک نمونه ساده و ارزان از این دستگاه را خریداری نمایید که بیدلیل متحمل هزینه اضافه نشوید.
- توجه نمایید که فاصله دستگاه تا دیوار حداقل ۱۰ سانتیمتر باشد و سیم آون تستر بابا نقاط داغ هیچگونه تماسی نداشته باشد.
- هنگام روشن بودن دستگاه سطوح خارجی و درب شیشهای آن داغ میشود؛ بنابراین از دست زدن به این نقاط خودداری نمایید تا دچار آسیب و سوختگی نشوید.
- توجه نمایید که بر روی آون تستر وسیلهای قرار ندهید و در زمان روشن بودن هرگونه پوشش را ازروی آن بردارید زیرا بدن دستگاه داغ میشود.
- توجه نمایید که سینی آون تستر دچار خش نشود زیرا از موادی تشکیل شده که ممکن است سلامتی را به خطر بیندازد.
- بهتر است به غذاهای یخزده اجازه دهید که ابتدا کمی آب شوند و سپس آنها را داخل دستگاه قرار دهید.
- سعی کنید در زمان پخت مواد غذایی درب آون تستر را زیاد باز نکنید زیرا در این صورت مصرف برق دستگاه به میزان بسیاری افزایش مییابد.
- استفاده از آون تستر نیازمند توجه زیاد است؛ بنابراین استفاده از آن برای افراد کمتوان ذهنی و کودکان توصیه نمیشود زیرا ممکن است بسیار خطرناک باشد و آسیبهایی جدی را ایجاد نماید.
- بیشتر بخوانید:یخچال دوقلو بهتر است یا ساید بای ساید ؟
- یکی از قابلیتهای بسیار کاربردی و لازم برای آون تستر، سیستم خاموشی اتوماتیک است. با این سیستم، دستگاه بهصورت اتوماتیک با ایجاد افزایش دمای داخلی و یا ایجاد دود در اثر سوختن غذا، روند پخت را متوقف کرده، دستگاه خاموش شده و جریان برق نیز قطع میشود.
- در برخی از برندها، امکان تنظیم دیجیتالی درجه حرارت وجود دارد که قابلیتی کاربردی جهت رفاه کاربران این دستگاه محسوب میشود.
- قابلیت روشنایی داخلی در دستگاه نیز منجر میشود که مراحل پخت از پشت شیشه درب دستگاه با وضوح بیشتری قابلمشاهده باشد و دیگر نیازی به بازکردن درب دستگاه در حین پخت، نباشد.
- در برخی از مدلها صفحه نمایشی تعبیه شده است که علاوه بر زیبایی بخشیدن به دستگاه، زمان پخت، درجه حرارت، برنامههای مختلف پخت و سایر تنظیمات را نشان میدهد.