تعمیر کمپرسور یخچال یکی از بخشهای تخصصی خدمات تعمیر یخچال فریزر به حساب میآید. چرا که کمپرسور یکی از اصلی ترین اجزای یخچال است و هر گونه آسیب در آن توسط فرد ناآگاه به اصول تعمیر کمپرسور یخچال میتواند هزینههای هنگفتی در پی داشته باشد. از این رو ما در این پست به طور خاص به تشریح مواردی در زمینه تعمیر کمپرسور یخچال پرداختهایم.
مواردی که این روزها بیشتر در رابطه تعمیر کمپرسور یخچال در گوگل سرچ میشود:
- آموزش تعمیر کمپرسور یخچال
- تعمیر موتور سوخته یخچال
- تعمیر موتور یخچال فریزر
- علت سوختن موتور یخچال
- تعمیر موتور یخچال قدیمی
- نحوه تست کمپرسور یخچال
- کمپرسور یخچال ایرانی
- تست سالم بودن موتور یخچال
- بیشتر بخوانید:تعمیر یخچال به دلیل کامل بسته نشدن در آن
یخچال فریزر از بخشهای الکتریکی و مکانیکی و گازهای مورد استفاده تشکیل شده است.تمامی خدمات سرویس و تعمیر یخچال و تعویض و تعمیر قطعات اصلی باید در شرایط کاملا تخصصی و زیر نظر افراد مطلع صورت گیرد.
مقالات مرتبط: تعمیر یخچال ساید ال جی
اجزا تشکیل دهنده بخش الکتریکی یخچال:
- موتور الکتریکی(الکترو موتور)
- ترموستات(اتومات)
- فانوسک محتوی گاز
- لوله مویی و لوله بلو
- فنر و اهرمها
- پیچ تنظیم
وظیفه بخش الکتریکی به ویژه الکتروموتور(که از نوع آسنکرون و در مدلهای جدید از نوع اینورتری و یا خطی است) به حرکت در آوردن بخش مکانیکی میباشد.
مقالات مرتبط: تعمیر یخچال ساید بوش
اجزا تشکیل دهنده بخش مکانیکی یخچال
- کمپرسور
- محفظه تولید یخ
- درایر یا فیلتر
- لوله مویی(کاپیلاری تیوب)
- کندانسور(رادیاتور خنک کننده)
- بیشتر بخوانید:رله اورلود یخچال فریزر چیست و چه وظیفهای دارد؟
در حالت کلی اجزای ثابت یخچالها شامل ترموستات، کندانسور، کمپرسور، اوپراتور و گاز هستند که سیکل سرما سازی را در یخچال فریزر ایجاد میکنند.
کمپرسور مجموعهای است متشکل از موارد زیر:
- پیستون
- میلنگ
- سوپاپها
میلنگ از طریق یک موتور آسنکرون درون محفظه کمپرسور قرار گرفته که با چرخش خود باعث میشود پیستون شبیه به تلمبه عمل کرده و با باز و بسته شدن سوپاپها، گاز در لولهها و سیلندر به گردش در آید. گاز مدام از لوله ی برگشت مکیده میشود و بوسیله فشار به لوله رفت وارد میگردد. نتیجه اینکه گاز سرماساز به صورت مداوم و مرتب در گردش بوده و فرآیند سرماسازی را صورت میدهد. این نکته قابل توجه است که امروزه دیگر میلنگ در کمپرسورهای خطی و اسکرال و روتوری وجود ندارد. مقدار معینی روغن که درون پوسته قرار دارد کار خنک کاری و روانکاری بخش الکتریکی و مکانیکی را بر عهده دارد.
وظیفه کمپرسور یخچال چیست؟
کمپرسور یخچال گاز مبرد فریون را داخل کانالهای اوپراتور گردانده و فشرده میکند. گاز فریون درون کندانسور خنک شده و به مایع تبدیل میشود. سه لوله بر روی بدنه کمپرسور وجود دارد که عبارتند از: لوله رفت(فشار گاز) و لوله برگشت(مکش) و لوله کور(مخصوص شارژ گاز)
نحوه کارکرد کمپرسور یخچال
معمولا لوله ترموستات را به قسمت تحتانی و یا سقف اپراتور متصل میکنند. زمانی که ترموستات متصل میشود، کمپرسور یخچال کار خود را شروع میکند و پس از سرد شدن گاز، حجم گاز درون لوله بلو، لوله موئی و فانوسک کم شده، جمع میشود. در این حالت اهرم اتصال کلید داخل ترموستات به سمت پایین آمده و فاز موتور را قطع کرده و کار کمپرسور متوقف میشود.
در این وضعیت سرمای موجود در محیط یخچال کم شده و گاز درون فانوسک ترموستات فعال میشود و به سبب گرمایی که به محیط وارد شده حجیم میشود و باعث بزرگتر شدن فانوسک میشود. پس از این اتفاق کلید ترموستات متصل شده و کمپرسور یخچال شروع به فعالیت میکند. تنظیمِ مدت زمان کار کمپرسور(مقدار سرمای دلخواه در اوپراتور) بر عهده ولوم ترموستات میباشد.
سوالاتی در رابطه با ایرادات رایج و تعمیر کمپرسور
در این قسمت به برخی از سوالات متداول درباره تعمیر کمپرسور یخچال پرداختهایم. با ما همراه باشید.
۱. اوپراتور خیس است و مرتب از آن آب چکه میکند. آیا مشکل از کمپرسور است؟
قطعاً خیر. این مشکل هیچ گونه ارتباطی با خرابی کمپرسور ندارد بلکه به درجه ترموستات مرتبط است.
دلایل و راهکارها:
ترموستات بر روی درجه نامناسبی تنظیم شده است: با چرخاندن ولوم درجه یخچال در جهت عقربههای ساعت، بر مقدار سرماسازی یخچال بیفزایید.
ایراد در سیستم ذوب برفک: دیفراست را بررسی کنید و در صورتی که مشاهده کردید شیر سولنوئیدی به طور مدام عمل میکند و با وارد شدن گاز به اوپراتور یخ و برفکها را ذوب میکند، آن را تعمیر کنید.
۲. چرا کمپرسور مدام کار میکند اما اتومات نیست و هیچ سرمایی تولید نمیکند؟
راهکار:
این بخش از تعمیر کمپرسور را بایستی حتماً به تعمیرکار متخصصِ تعمیر کمپرسور سپرد. معمولاً نحوه تعمیر این بخش بدین صورت است؛ در آغاز کار به منظور یافتن حفره ایجاد شده در مسیر گردش گاز، اوپراتور کندانسور بررسی میشود، سپس از طریق جوشکاری محل آسیب دیده را ترمیم میکنند و بعد یخچال را تحت فشار هوا قرار میدهند.
پس از این مرحله باید نشتی با آب و صابون تست شود و در صورت نبودن هیچ گونه نشتی پمپ لولهها را کاملا از هوا تخلیه نمایید. حال به آرامی درون لولهها گاز تزریق کنید. شارژ گاز که تمام شد، لوله کور را مجدداً مسدود و جوشکاری کنید تا مانع خروج گاز از درون یخچال شوید.
این مرحله حساس را حتماً به یک تعمیر کار متخصص بسپارید. مخصوصاً اگر این تعمیر در رابطه با تعمیر یخچال فریزر صنعتی باشد چرا که میتواند ضرر مالی زیادی به شما و مجتمع بزند.