این مقاله مجموعه ای از راهنمایی و ترفندهای ماکروویو را به کاربر ارائه می دهد و اطمینان حاصل خواهد کرد که امواج انرژی را برای مصارف خوب استفاده کنید. ماکروفر ها برای انجام وظایف مربوط به غذا و غیر غذایی عالی هستند، اما به خاطر داشته باشید که زمان پخت همواره بسته به مدل ماکروویو شما متفاوت خواهد بود.
- به راحتی سبزیجات خود را بخارپز کنید.
- استفاده از یک کاسه امن ماکروویو، یک بسته بندی پلاستیکی، اضافه کردن آب در صورت نیاز توصیه می شود و اطمینان حاصل کنید که سبزیجات شما در قطعات یکنواخت (حدود یک اینچ طول) است.
- فقط یک سوراخ را در پلاستیک بگذارید تا بخار از این طریق آزاد شود.
پختن برخی از تخم مرغها:
- شما می توانید آنها را آب پز و یا نیمرو کنید، برای نیمرو کردن فقط بشقاب خود را پیش گرم کنید، یک کره کوچک اضافه کنید، تخم مرغ را روی زرده تخم مرغ بالا ببرید و ۴۵ ثانیه حرارت دهید.
- برای تهیه یک تخم مرغ آبپز، یک کاسه امن ماکروویو را به صورت نیمه خالی با آب پر کنید، تخم مرغ را به داخل آب قرار دهید ، کاسه را با یک بشقاب بپوشانید و ۶۰ ثانیه آن را طبخ کنید.
مواد غذایی را به طور یکنواخت طبخ دهید:
- اگر از یک صفحه استفاده می کنید ، مواد غذایی را برداشته و در یک دایره در صفحه خود با یک فضای باز در مرکز قرار دهید.
- اگر ماکروویو شما یک چرخ دنده ای در زیر صفحه چرخشی داشته باشد، حتی می توانید غذای مایکروفر را در لبه صفحه چرخشی برای گرم شدن نیز بگذارید.
- در نهایت، اگر مشکلی با پخت غذا وجود نداشته باشد، حتما باید نقاط داغ مایکروفر خود را بررسی کنید.
ظروف امن در ماکروفر
در صفحه نکته هایی درباره مایکروفر به ظروف امن در ماکروفر میپردازیم.
- فقط از ظروفی که مخصوص مایکروفر است باید در این دستگاه استفاده شود.
- ظروف شیشه ای احتمالا بهترین ظرف استفاده در ماکروفر است.
- برای گرم کردن غذاهای چرب، ظروف شیشه ای به پلاستیکی ارجحیت دارد.
- ظروفی که همراه غذا در مایکروفر گرم می شود برای استفاده در این دستگاه نامناسب است ولی ظروفی که سرد باقی می ماند برای این منظور مناسب تر است.
- در ظروف گرد یا بیضی شکل، کناره های غذا نمی سوزد زیرا در این ظروف تمام کناره های غذا به طور یکنواخت حرارت می بیند، ولی در ظروف مربعی شکل کناره های غذا بیشتر می سوزد.
- ظروف گود، به علت این که سطح تماس بیشتری ایجاد می کند برای گرم کردن غذا در مایکروفر مناسب تر است.
- بنیاد ملی بهداشت (NSF) توصیه می کند تنها از محصولاتی که برچسب گذاری به عنوان برای مایکروویو امن است استفاده کنید.
- سرامیک امروز توصیه می شود به جز ظروف چینی و سفالگری، احتیاط شود ظروف سرامیکی غیر استاندارد ممکن است منفجر شوند؛ صفحات سرامیکی با رنگ فلزی نیز می توانند باعث ایجاد جرقه شوند.
- طبق گفته NSF ، کاغذ موم و کاغذ پوست و همچنین کیسه های پخت و پز مایکروویو نیز خوب است.
بیشتر بخوانید:چگونه با مراقبت و نگهداری از یخچال موجب افزایش طول عمر آن شویم؟
ظروف غیر امن در ماکروفر
در صفحه نکته هایی درباره مایکروفر به ظروف غیر امن در ماکروفر میپردازیم.
- ورقه ی آلومینیومی: از لحاظ فنی، شما می توانید فویل را در مایکروفر استفاده کنید (ظروف مایکروویو و غذاهای مشابه دارای پوشش آلومینیومی هستند)، اما ممکن است عاقلانه ترین کار این باشد چون غذا باید پوشش داشته باشد.
- ظروف فلزی به عنوان مثال، مواد غذایی کنسرو شده در قوطی ها ، کیسه های کاغذی قهوه ای از فروشگاه مواد غذایی…
- آن ها بهداشتی نیستند، ممکن است باعث آتش سوزی شوند و می توانند گازهای سمی را انتشار دهند.
- گرما شدید ممکن است موجب آتش سوزی کیسه شود.
- مواد جوهری، چسب و بازیافت در کاغذ کیسه هایی که می توانند در معرض گرما قرار بگیرند، گازهای سمی را آزاد می کنند.
- ظروف پلاستیکی معمولی برای استفاده در مایکروفر مناسب نیست زیرا با حرارت بالای مایکروفر، ساختار شیمیایی این ظروف تغییر می کند و مواد سمی وارد غذا می شود.
- ظروف یکبار مصرف مانند ظروف سفارشی، ظروف مارگارین یا ظروف ماست و…
مواد غذایی امن در ماکروفر
در صفحه نکته هایی درباره مایکروفر به مواد غذایی امن در ماکروفر میپردازیم.
- بیکن، ترجیحا با یک کاسه قهوه ای مایل به زرد
- پیتزای یخ زده
- تخم مرغ
- سیب زمینی یا چیپس
- لیمو، برای به دست آوردن آب بیشتر از آنها
- پاپ کورن در کیسه مخصوص آن
- سبزیجات، به خصوص بادمجان
- دسر مانند کیک اسفنجی و کیک شکلاتی و خیلی چیزهای دیگر به غیر از موارد زیر
مواد غذایی نا امن در ماکروفر
در صفحه نکته هایی درباره مایکروفر به مواد غذایی ناامن در ماکروفر میپردازیم.
- انگور: ظاهرا آنها می توانند به شعله ای برسند و به یک توپ درخشان گاز پلاسما تبدیل شوند.
- تخم مرغ در پوسته یا تخم مرغ آب پز شده.
- مشکل در تخم مرغ مهر و موم شده است که می تواند باعث انفجار آن شود حتی اگر تخم مرغ پخته شده پوست آن کنده شود.
- بهتر است تخم مرغ را قبل از قرار دادن در مایکروفر در چندین نقطه سوراخ کنید.
- فلفل داغ خشک شده.
سایت شیمی می گوید که مواد شیمیایی کپسایسین در فلفل فرار هستند و می توانند آتش بگیرند.
- هیچ ماده شیمیایی را در دستگاه قرار ندهید زیرا مواد منتشر شده و با هوا مخلوط می شوند و آتش سوزی رخ می دهد.
اشیاء امن در ماکروفر
در صفحه نکته هایی درباره مایکروفر به اشیاء امن در ماکروفر میپردازیم.
- اسفنج مرطوب، برای ضد عفونی کردن آن.
- اطمینان حاصل کنید که ابتدا صابون های ظرفشویی موجود در آن را شستشه و خارج کرده اید.
- خاک مخصوص برای استریل کردن، به خصوص برای شروع دانه های خوب بسیار کارآمد می باشد.
- حوله های ظرف را در یک کیسه زیپ کیپ قرار دهید.
- کیسه گرم کردن مخصوص برنج، لوبیا، و غیره. محصولات زیبایی، به طور خلاصه گرم کردن محصولات مانند روغن داغ، موم گرم برای از بین بردن مو و حتی ماسک صورت.
- استفاده از آب با لیمو برای پاک کردن محفظه داخلی مایکروفر.
اشیاء غیر امن در ماکروفر
در صفحه نکته هایی درباره مایکروفر به اشیاء غیر امن در ماکروفر میپردازیم.
- اسفنج خشک، که می تواند آتش بگیرد.
- قرار دادن فندق ، رنگ اسپری ، عروسک منجر به ذوب شدن مواد ، ایجاد شعله های آتش، تولید جرقه و دود می شود.
- نا امن بودن قرار دادن موجودات زنده نیز بسیار توصیه شده است.
- به یاد داشته باشید تمیز کاری در فواصل می تواند به کارکرد بهتر ماکروفر کمک کند از دستمال مرطوب برای پاک کردن استفاده کنید و از مواد شیمیایی و شوینده های مختلف استفاده نکنید ، محفظه داخلی را نیز با احتیاط تمیز کنید.
تاثیر مایکروفر بر کیفیت غذا
در صفحه نکته هایی درباره مایکروفر به تاثیر ماکروفر بر کیفیت غذا میپردازیم.
- از آن جا که زمان مواجهه غذا با آب و دمای بالا درمایکروفر در مقایسه با روش های پخت معمولی کمتر است، از دست دهی ویتامین ها و مینرال ها نیز در آن کمتر است.
- به خصوص ویتامین های محلول در آب هم چون ویتامین C و B1 که به حرارت بسیار حساس است، در مایکروفر بیشتر حفظ می شود.
- مایکروفر این برتری را نسبت به جوشاندن دارد که نشت ویتامین ها به درون آب پخت را به حداقل می رساند و از این نظر شبیه به بخارپز کردن است.
استفاده صحیح از مایکروفر
در صفحه نکته هایی درباره مایکروفر به معرفی استفاده صحیح از ماکروفر میپردازیم.
- غذایی که در مایکروفر پخته می شود، ممکن است به طور یکنواخت حرارت نبیند و در قسمتهای از غذا که خوب حرارت ندیده است و میکرو ارگانیزم های مضر باقی بماند.
- این که حرارت تا چه میزان به درون غذا نفوذ می کند به ضخامت تکه های غذا، میزان رطوبت و ترکیب غذا بستگی دارد.
- بهتر است در پخت با مایکروفر غذا به تکه های کوچک تقسیم شود.
- به طور معمول تولیدکنندگان مایکروفر درآن از صفحه گردان و فن های هم زن استفاده می کنند.
- توصیه می شود در فواصل پخت، غذا دو تا سه بار هم زده شود.
- غذایی که از فریزر خارج می شود قبل از قرار دادن در مایکروفر باید به طور کامل از حالت یخ زدگی خارج شود، زیرا آب، بسیار راحت تر از یخ، اشعه مایکروویو را به خود جذب می کند.
- مایکروویو در صورتی که درش خراب است و یا به طور درست و ایمن بسته نمی شود، هرگز نباید روشن شود.
- اجسام فلزی نباید در مایکروویو قرار داده شوند مگر اینکه برای استفاده در مایکروویو طراحی شده باشند.
- گرم کردن مایعات در مایکروویو باید با احتیاط انجام شود و در هنگام بیرون آوردن از مایکروویو از دستکش فر استفاده شود.
- مایکروویو باید به طور منظم تمیز شود و نباید در حالی که خالی است، روشن شود.
چیزهایی که نیاز دارید در مورد مایکروویو بدانید
در مقاله نکته هایی درباره مایکروفر به چیزهایی که نیاز دارید در مورد مایکروویو بدانید پرداخته ایم:
- مایکروویو چیست
- طرز کار مایکروویو
- بخش ها و لوازم جانبی مایکروویو
- انواع مختلف مایکروویو
- مصرف انرژی مایکروویو
- مزایای استفاده از مایکروویو
- خطرات مایکروویو
مایکروویو چیست؟
- مایکروویو یکی از لوازم خانگی ست که انقلابی در آشپزخانه های مدرن بر پا کرده است.
- این وسیله طراحی شده است تا غذا را با استفاده از پرتوهای الکترومغناطیسی که اشیا را از درون گرم می کند، بپزد.
- این وسیله برای گرم کردن سریع غذا استفاده شده و کارهای زمان بری مانند ذوب کردن کره یا گرم کردن َآب را به سرعت انجام می دهد.
- برخلاف فرهای قدیمی، مایکروویو غذا را از درون می پزد نه از بیرون.
- مایکروویو در ابتدا در آشپزخانه های تجاری مورد استفاده قرار می گرفت اما اکنون در اکثر خانه ها و آفیس ها از مایکروویو استفاده می شود.
طرز کار مایکروویو
- مایکروویو امواج الکترومغناطیس را با فرکانس ۲۴/۲ گیگاهرتز و طول موج ۲/۱۲ سانتی متر به درون غذا می فرستد.
- این کار باعث می شود مولکول های آب در غذا به لرزش در آمده و در نتیجه اصطکاک مولکول های با هم، گرما ایجاد شود.
- به این طریق غذا در مایکروویو از درون می پزد و به همین خاطر است که غذاهای یخ زده و یا خشک (مانند برنج) به خوبی در مایکروویو نمی پزند.
- رطوبت حاصل از یخ زدگی و غذاهایی که فاقد رطوبت هستند، به پرتوهای مایکروویو پاسخ سریع و یکنواخت نمی دهند.
- برای حصول اطمینان از اینکه غذا یکنواخت می پزد، مایکروویوهای دارای یک صفحه چرخان هستند تا غذا را در هنگام پخت بچرخاند.
تاریخچه مایکروویو
- مایکروویو حاصل یک اکتشاف تصادفی توسط دکتر پرسی لبارون اسپنسر ، یک خودآموز مهندسی الکترونیک که در شرکت رایتئون کار می کرد، می باشد.
- در سال ۱۹۴۶، در حالی که او بر لوله های خلا مگنترون، برای بهبود تکنولوژی رادارر کار می کرد، در طول یک لوله خلا قدم می زد که متوجه شد شکلاتی که در جیبش بوده است، ذوب شده است.
- او فهمید که امواج میکرو که از لوله های خلا ساطع می شوند، قابلیت پخت غذا را دارند و برای امتحان این نظریه دانه ذرت را در مکان مشابه قرار داد.
- نتیجه آزمایش او اولین پاپ کورن درست شده با مایکروویو در دنیا بود.
- در سال ۱۹۴۷، شرکت رایتئون اولین مایکروویو در دنیا را که وزنی بالای ۷۵۰ پوند و ارتفاعی به اندازه ۵ فوت داشت، به قیمت ۲۰۰۰ دلار تولید کرد که تنها در آشپزخانه های صنعتی استفاده می شد.
- رایتئون در سال ۱۹۵۲ اجازه استفاده از تکنولوژی مایکروویو را به شرکت تاپان استوو ، داد اما اولین مایکروویو این شرکت که در سال ۱۹۵۵ به بازار آمد، قیمتی حدود ۱۰۰۰ دلار داشت که بازار را از رایتئون ربود.
- سپس رایتئون شرکت آمانا ، را در سال ۱۹۶۵ خرید که در سال ۱۹۶۷ مایکروویوی تولید کرد که قیمت آن ۶۰۰ دلار بود؛ که البته هنوز برای استفاده خانگی بالا بود.
- در ابتدا مایکروویو در ژاپن محبوب تر از امریکا بود.
- اما تا سال ۱۹۷۵ مردم امریکا به استفاده از مایکروویو رغبت بیشتری نشان دادند به این دلیل که می توانستند اجاق گازهایشان را بفروشند.
- تا سال ۱۹۷۶ مایکروویو که در خانه ۵۲ میلیون امریکایی وجود داشت، از ماشین ظرفشویی محبوبیت بیشتری پیدا کرد.
بخش ها و لوازم جانبی مایکروویو
- تمام مایکروویوها از اجزای پایه ای مختلفی تشکیل شده اند.
- یکی از این اجزا فیوز است که به کابل برق متصل می باشد.
- فیوز می تواند در صورت داغ شدن بیش از حد دستگاه و یا ایجاد اتصال کوتاه در یکی از مدارها، دستگاه را خاموش کند.
- جزء دیگر یک مبدل ولتاژ بالا می باشد که برق را به قسمت بعدی که مگنترون است، می فرستد.
- این دو قسمت کارشان تنظیم سطح مورد نیاز پرتوافکنی مایکروویو برای پخت غذا می باشد.
- تابش پرتو توسط مایکروویو در مگنترون ایجاد می شود و پرتو در طول یک هدایت کننده که در بالای محفظه داخلی مایکروویو یعنی جایی که غذا در آن قرار دارد، می باشد، حرکت می کند.
- سپس این پرتو از یک تیغه همزن چرخان عبور کرده و بر غذا تابیده می شود و باعث گرم شدن آن می شود.
- دیواره محفظه داخلی مایکروویو از فلز ساخته شده است تا پرتوها را مدام بازتابیده کرده و به سمت غذا دوباره هدایت کند.
- در مایکروویوهای مدرن، یک کلید ایمنی وجود دارد که زمانی که در مایکروویو باز است، انرژی آن را قطع می کند.
- مایکروویوها همچنین دارای تایمری هستند که به تور خودکار بعد از گذشت زمان تعیین شده، دستگاه را از کار کردن متوقف می کند.
- اکثر مایکروویوهای مدرن دارای ساعت، تایمر دیجیتال و صفحه چرخان برای چرخاندن غذا در هنگام پخت هستند.
- همچنین مایکروویوها دارای صفحه کلیدی هستند تا کاربر برنامه مورد نیاز خود را از آن طریق انتخاب کند.
- علاوه بر این، مایکروویوها ممکن است دارای قفسه های متحرک و سنسورهایی برای جلوگیری از پخت بیش از حد غذا هستند.
انواع مختلف مایکروویو
- مایکروویو رو میزی اولین مایکروویوی بود که به بازار وارد شد.
- سپس، مایکروویوهای بالای گاز و مایکروویوهای کابینتی به بازار ارائه شد.
- مایکرویووهای رومیزی ارزان قیمت تر بوده و حمل راحتی دارند.
- اما فضای با ارزش کانتر را اشغال می کنند.
- مزیت این مایکروویوهای این است که می توانید هنگام عوض کردن خانه خود آن ها را با خود ببرید.
- مایکروویوهای بالای گاز و کابینتی فضای کانتر را اشغال نمی کنند اما قیمت بالاتری دارند و قابل جابجایی نیستند و همچنین شاید نیاز باشد توسط فردی متخصص نصب شوند.
- مایکروویوهای کانوکشن دارای المنت گرم کننده و فن هستند که غذا را با گرما دادن بیرونی و درونی می پزد.
مصرف انرژی مایکروویو
- نرخ مصرف انرژی مایکروویو به طور معمول بین ۷۵۰ تا ۱۱۰۰ وات است.
- این مقدار بالاتر از یخچال و پایین تر از اتو می باشد.
- مصرف در واحد کیلووات بر ساعت حدود kWh 200 است که بیشتر از یک تلویزیون رنگی و کمتر از یک فر برقی ست.
- برای به جوش آوردن یک فنجان آب، یک مایکروویو ۲۵% بیشتر از یک اجاق گاز برقی انرژی مصرف می کند.
- البته این تفاوت ناچیز است و در هزینه ها تاثیر زیادی ندارد.
- گرم کردن دوباره غذا در مایکروویو ۸۰% انرژی کمتری نسبت به گرم کردن آن با اجاق گاز معمولی مصرف می کند.
- این مسئله نشان دهنده این است که اولین مزیت مایکروویو در گرم کردن دوباره غذا و پخت مقدار کم غذا می باشد.
مزایای استفاده از مایکروویو
- مایکروویو در پخت و گرم کردن غذا سریع تر از اجاق گازهای معمولی هستند.
- بعضی ویتامین ها وقتی غذا با مایکروویو پخته شود بیشتر از حالتی که با اجاق گاز پخته شود باقی می مانند.
- زیرا زمان طولانی در پخت مواد مغذی در غذا را از بین می برد.
- مایکروویو به جای استفاده از گاز و سوخت های فسیلی از برق استفاده می کند که باعث می شود اثر کربن کاهش پیدا کند.
- مایکروویو غذا را برشته نمی کند؛ مخصوصا پروتئین را.
- موجودات خطرناک و غیر مفید زمان کمتری برای رشد کردن در غذا دارند زیرا غذا در زمان کوتاهی در دمای بالایی قرار می گیرد و فورا استفاده می شود.
مطابق با قوانین سازمان غذا و داروی ایالات متحده امریکا، تمام مایکروویوهای مدرن با کلیدهای خاموش کننده ای ساخته شده اند که زمانی که در آن باز باشد، دستگاه را از کار کردن باز می دارد. بعضی از مدل ها دارای سنسورهایی هستند که بخار و یا سطح دما را تشخیص داده و پخت غذا را در نقطه معینی متوقف کرده تا غذا خشک نشود. همچنین مایکروویوها باید دارای استانداردی باشند که مبنی بر این است که نباید بیش از ۵ میلی وات بر سانتی متر مربع را بیش از ۲ اینچ از واحد تابش انجام دهند. این استاندارد از به وجود آمدن هر گونه مشکل برای کسانی که در قلبشان از باتری استفاده می کنند، جلوگیری می کند.
خطرات مایکروویو
- سازمان غذا و دارو دریافته است که پخت بعضی از غذاها ممکن است با عث تجمع آکریلامید که ماده ای سرطان زاست، شود.
- به علاوه، تحقیقات دیگر پیشنهاد می کنند که مایکروویو کردن غذاها بیشتر از سرخ کردنشان تولید آکریلامید کرده و مایکروویوهای قدرتمندتر بیشتر از انواع ضعیف ان، ماده مذکور را تولید می کنند.
- آب ممکن است در مایکروویو بیش از حد دارای گرما شود و به نقطه ای برسد که به شدت فوران کرده و باعث سوختگی شود.
- این اتفاق ممکن است زمانی که آب در ظرفی صاف و بدون ترک و خش مایکروویو شود، بیفتد.
- جرقه زدن اشیا فلزی در داخل آن ممکن است منجر به آسیب رساندن به مایکروویو شود.
- این پدیده به علت انعکاس انرژی مایکرووویو به صورت آشفته از سطح فلز می باشد.
- اجسام فلزی که شکل مناسبی داشته باشند، مانند ماهیتابه ها که پیتزای مایکروویوی در آن ها پخته می شود، انرژی مایکروویو را به سمت غذا می تابانند و باعث می شوند غذا بیشتر از حالت عادی برشته شود.
- در معرض پرتوهای مایکروویو قرار گرفتن به صورت مستقیم، ممکن است باعث سوختگی های جدی شود.
- به همین دلیل است که مکانیزم ایمنی بسته ماندن در مایکروویو هنگامی که غذا در حال پختن است، طراحی شده است.
- برخی ظروف پلاستیکی ممکن است در مایکروویو ذوب شوند.
- خطر برای کسانی که در قلبشان از باتری استفاده می کنند، به علت تنظیمات و محدود شدن تابش مایکروویوها از بین رفته است.
- باتری های جدید طوری طراحی شده اند که محافظی در برابر چنین تابش هایی داشته باشند.
- جراحت های حاصل از تابش مایکروویو به علت امکانات ایمنی مایکروویوهای جدید تقریبا غیر ممکن است.
- بر خلاف گفته شایعه سازان، هیچ اشعه هسته ای توسط این دستگاه تولید نمی شود.