پخت کیک در فر، مدت زیادی ست که در بسیاری از خانهها و آشپزخانهها جایش را به پخت کیک در مایکروفر داده است. تهیه کیک در مایکروفر یا سولاردام میتواند درست شبیه پخت کیک در فر تجربه خوب و خوشمزهای برای شما ایجاد کند اما در صورتی که نکات مربوط به تنظیم قدرت، تنظیم دمای مایکروفر یا حالت پیش گرمایش سولاردام را درست انجام دهید. در این مطلب به شما آموزش میدهیم چه طور مایه کیک خود را در ماکروفر معمولی یا ماکروفر کانوکشن دار یا سولاردم بگذارید و بعد از چند دقیقه یک کیک به اندازه پخته شده و خوشمزه تحویل بگیرید. هر مدل مایکروفر از هر برندی که داشته باشید به کمک این مطلب میتوانید در آن یک کیک خوشمزه بپزید!
نحوه پخت کیک در مایکروفر معمولی (بدون کانوکشن)
منظور از مایکروفر معمولی، مایکروفری ست که دکمه convection یا conv را ندارد. برای این مدل ماکروفرها کافی ست:
- مایه کیکی که آماده کردهاید را در یک ظرف مخصوص ماکروفر بریزید و ظرف را در دستگاه قرار دهید.
- حالا باید قدرت ماکروفر را تنظیم کنید، اگر مدل ماکروفرتان قدرت را به صورت درصدی نشان میدهد آن را بر روی ۱۰۰% تنظیم کنید و اگر قدرت ماکروفر شما به صورت عددی (بازه ۱ تا ۱۰) نمایش داده میشود آن را بر روی عدد ۱۰ تنظیم کنید.
- سپس زمان ۸ الی ۹ دقیقه را برای مایکروفر ست کنید.
- بعد از اتمام پخت کیک در ماکروفر یک خلال دندان درچند قسمت کیک فرو کنید، اگر خمیری به آن نچسبید یعنی کیک شما آماده است در غیر این صورت با همان قدرت ۱۰۰% اجازه دهید کیک ۱ دقیقه دیگر در مایکروفر بپزد.
- بیشتر بخوانید:تفاوت های مایکروویو و مایکروفر و سولاردام در چیست؟
نحوه پخت کیک در مایکروفر دارای دکمه convection / نحوه پخت کیک در سولاردام
پخت کیک با فناوری کانوکشن (convection) باعث صرفه جویی در مصرف انرژی، بهتر پخته شدن کیک، پخش هوای گرم و خشک در سرتاسر محفظه دستگاه و خشک نشدن کیک میشود. در صورتی که ماکروفرتان دکمه convection یا conv را دارد یا در صورتی که از سولاردام برای پخت کیک استفاده میکنید روالی که در ادامه توضیح میدهیم را انجام دهید:
- قبل از قرار دادن مایه کیک در ماکروفر یا سولاردام، باید دستگاه با قابلیت پیش گرمایش گرم شود پس ابتدا دکمه conv/convection را فشار دهید.
- دما را بر روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
- زمان ۷ الی ۸ دقیقه را برای مایکروفر تعیین کنید.
- دکمه استارت را بزنید و تا زمان اتمام پیش گرمایش ماکروفر یا سولاردام، به آماده سازی مایه کیک بپردازید.
- بیشتر بخوانید:تعمیر فیلتر لباسشویی +زمان تعویض و تعمیر
- بعد از بوق زدن دستگاه و اعلام پایان پیش گرمایش، دکمه Stop را بزنید.
- ظرف مخصوص حاوی مایه کیک را در ماکروفر قرار دهید و درب دستگاه را ببندید.
- زمان پخت کیک در ماکروفر را ۳۰ دقیقه تنظیم کنید.
- دکمه Start را بزنید.
- پس از پایان زمان پخت کیک، یک خلال دندان را در چند بخش از کیک فرو کنید، اگر خمیری به خلال چسبیده بود ۱۰ دقیقه دیگر به پخت کیک در مایکروویو زمان دهید، در غیر این صورت پس از ۲ دقیقه کیک را از ماکروفر خارج و میل کنید.
نکات مربوط به پخت کیک در سولاردام و ماکروفر
- برای پخت کیک در ماکروفر از ظروف فلزی و استیل استفاده نکنید. بهترین انتخاب، پخت کیک در ظروف شیشهای نشکن (پیرکس) یا قالبهای سیلیکونی ست.
- کف ظرفی که میخواهید در آن مایه کیک بریزید را چرب کنید یا روی آن مقداری آرد بریزید. از کاغذ روغنی نیز میتوانید استفاده کنید.
- قبل از طبخ کیک در مایکروویو، آن را تمیز کنید.
- اگر بار اول است که به این روش کیک میپزید، هر چند دقیقه کیک را چک کنید که نسوزد.
جمع بندی:
همان طور که مشاهده کردید پخت کیک در مایکروفر معمولی یا جدید هر برندی به راحتی امکان پذیر است. به طور کلی اگر کیک در ماکروفر با فناوری کانوکشن پخته شود بهتر است و کیفیت بالاتری دارد اما در صورتی که دستگاهتان فاقد این فناوری ست، میتوانید روش اولی که توضیح دادیم را انجام دهید و لذت ببرید. اگر ۲ روش بیان شده برای پخت کیک در مایکروفر و سولاردام مطابق با مدل دستگاه شما نبود، در قسمت نظرات مدل آن را با ما در میان بگذارید.